TÁMOP-1.1.2-11/1-2012-0001 „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MUNKÁLTATÓI FÓRUM január Tájékoztató a foglalkoztatáspolitika aktuális kérdéseiről.
Advertisements

Tájékoztató az NFA-ból működtetett eszközökről B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Miskolci Járási Hivatal Járási Munkaügyi Központja.
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Kovács Nóra osztályvezető Munkaerő-piaci kapcsolatok osztály Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ.
TAMOP B-11/ „A fiatalok családi életre nevelését, a kismamák munkaerő piaci elhelyezését segítő, innovatív családbarát szolgáltatások.
DSC TÁMOP Munkahelymegőrző támogatás munkaidő csökkentéssel és képzéssel kombinálva 2009.
1 Járulékok változásai 2009 – 2010 Pásztorné Szerezlai Márta november 04.
SZAKKÉPZÉSI FÓRUM MUNKAERŐ-PIACI PROGRAMOK, TÁMOGATÁSOK SZOMBATHELY, november
A Társadalmi Megújulás Operatív Program intézkedés Dél-alföldi régióban elért eredményei Dr. Nagy Ágnes, Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ.
GINOP / „Út a munkaerőpiacra" GINOP Ifjúsági Garancia program A Veszprém Megyei Kormányhivatal részprojektjei 2016.
KÖZÖS UTAKON – PÁRBESZÉD A TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT KONFERENCIA DECEMBER 2. DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS HELYETTES-ÁLLAMTITKÁR.
A Szociális Szövetkezeti forma bemutatása Tanai Tünde Rehabilítációs tanácsadó.
Tolerancia Erősítő Innovatív Szövetség projektprogram.
GINOP Gyakornoki program pályakezdők támogatására.
A TÁMOP munkaügyi központokat érintő kiemelt projektjeinek bemutatása TÁMOP 1-es 2 –es prioritásának keretében megvalósuló programok.
„Tudás – Érték – Tapasztalat integrációs program” TÁMOP A-11/ Nyitókonferencia Február 23.
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szőke István szakmai igazgató Pécs, január 29. A gazdasági válság foglalkoztatásra gyakorolt hatásának.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI TÁMOGATÁSI ESZKÖZÖK Szombathely, november 19.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
„Munkaerő-piaci programok a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép- magyarországi Régióban” című kiemelt projekt célkitűzései és eredményei. „Munkaerő-piaci.
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő kínálat Opponáló gondolatok Hablicsek László és Kutas János zárótanulmányához Készítette: Dr.
„A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)” TÁMOP /1 program.
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat „Első munkahely garancia” programja.
Európai Foglalkoztatási Stratégia június
A „Legyen jobb a gyerekeknek” Nemzeti Stratégia aktuális kérdései Magyarországi feladatok a „Szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai.
HEF OP ZÁRÓRENDEZVÉNY Békéscsaba, december 6. Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.1 intézkedés eredményei Békés megyében Előadó: Rákóczi.
AZ ÁLLÁSKERESŐK TÁMOGATÁSA Előadó: Majorné Angyal Erzsébet kirendeltség-vezető
GYERMEKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM A HEVESI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP /
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI PAKTUM BEMUTATÁSA
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
GINOP Gyakornoki program pályakezdők támogatására
GINOP Gyakornoki program – pályakezdők támogatására - ismertető -
A GINOP kiemelt projekt általános bemutatása, elért eredményei
A vállalati érdekek és a család összhangjának megteremtése
Egyéb munkaerő-piaci programok
Az „első lépés” TÁMOP
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
EFOP „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt
Esélyek a munkaerőpiacon
Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
Az „Út a munkához” program évi változásai
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJÁNAK 2011
„Út a munkához”program
Foglalkoztatási támogatások
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása Kovács Károly Paktummenedzser Zala Megyei Önkormányzat.
A „Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020” projekt helyzete és egyéb FOGLALKOZTATÁST ELŐSEGÍTŐ TÁMOGATÁSOK Dr. horváth Zoltán kormánymegbízott.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Vállalkozásfejlesztési Alapítvány
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása pácsonyi imre alelnök Zala Megyei Önkormányzat.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A POSTAPARTNER munkaerő-piaci program
Közfoglalkoztatásból a versenyszférába- segítő munkaerőpiaci program
Készletek transzformációja
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Tájékoztató a Foglalkoztatási paktumokról, a programok keretében működő foglalkoztatást segítő támogatási eszközökről.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Az „Út a munkához” program évi változásai
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ által végrehajtott TÁMOP program eredményeinek bemutatása.
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Előadás másolata:

TÁMOP-1.1.2-11/1-2012-0001 „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”

A foglalkoztathatóság és foglalkoztatás növelése, TÁMOP-1.1.2-11/1 „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)” Átfogó cél A foglalkoztathatóság és foglalkoztatás növelése, az esélyegyenlőség biztosítása, a diszkrimináció csökkentése Közvetlen cél A hátrányos helyzetű emberek munkaerőpiacra való belépésének segítése komplex, személyre szabott, a helyi munkaerő-piaci lehetőségekhez és igényekhez igazodó szolgáltatásokkal és támogatásokkal.

A projekt célcsoportjai Alacsony iskolázottságú álláskeresők Pályakezdők, fiatalok (2/a nem regisztrált 25 év alatti szolgáltatásban részesülők) 50 év felettiek Gyermekgondozásból visszatérők FHT Tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek, elavult szakképesítéssel rendelkezők: - több mint 3 hónapja nyilvántartottak - a területfejlesztés szempontjából leghátrányosabb helyzetű kistérségben élők - a területfejlesztés szempontjából a leghátrányosabb kistérségekhez nem tartozó leghátrányosabb helyzetű településen élők

Foglalkoztatási támogatás: 3585 fő Sikeres befejezők: 4370 fő Indikátorok Bevonandó létszám: 5405 fő Romák száma: 865 fő Képzésbe vonás: 2793 fő Foglalkoztatási támogatás: 3585 fő Sikeres befejezők: 4370 fő 180. napon foglalkoztattak: 1588 fő

Pénzügyi keret 2011-2015: 5.192.000.000 Ft

Szolgáltatások munkaerő-piaci információ nyújtás munkavállalási tanácsadás álláskeresésre való felkészítés mentori szolgáltatás

Képzés Képzések alatti juttatások: A teljes képzési költség biztosítása Keresetpótló juttatás A képzéshez kapcsolódó helyközi utazási költség térítése 997 fő új szakképesítés megszerzését biztosító képzésen vehetett részt. Közülük 539 fő szerzett új szakképesítést.

Foglalkoztatási támogatások 1. Az 50 év feletti álláskereső foglalkoztatásához igényelhető támogatás: max. 4 hónapig: a munkabér és adójának 100 %-a (maximum a minimálbér kétszerese és annak szociális hozzájárulási adója erejéig), max. 4 hónapig: a munkabér és adójának legfeljebb 50 %-a (maximum a minimálbér kétszerese és annak szociális hozzájárulási adója erejéig), max. 4 hónapig: szociális hozzájárulási adó támogatás 100%-ban, (maximum a minimálbér kétszeresére számolt szociális hozzájárulási adó erejéig). A projekt keretében az a munkáltató első sorban vállalkozás kaphat támogatást, amely egy évig vállalja a kirendeltség által kiközvetített, 50 év feletti álláskereső foglalkoztatását, úgy, hogy csökkenő mértékű támogatást kap, de nincs továbbfoglalkoztatási kötelezettsége. 8

Foglalkoztatási támogatások 2. A hátrányos helyzetű álláskeresők foglalkoztatásához az alábbiak szerint igényelhető bértámogatás (kivétel 50 év felettiek): A támogatás időtartama legfeljebb 8 hónap lehet, 4 hónapos továbbfoglalkoztatási kötelezettség mellett. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bér és szociális hozzájárulási adójának 70%-a. A programba bevontak (50 év felettiek kivételével) foglalkoztatásához a fenti bértámogatást megelőzően, maximum 90 napig, 100%-os támogatással munkakipróbáláshoz is adható támogatás. A projekt keretében hátrányos helyzetű álláskeresőnek minősülnek az alacsony iskolai végzettségűek vagy elavult szakképzettséggel rendelkezők, a pályakezdők, fiatalok, az 50 év felettiek, a GYES-ről, GYED-ről vagy ápolási díjról a munkaerőpiacra visszatérni szándékozók, a bérpótló juttatásban részesülők, valamint a tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek. A slide-on részletezett bértámogatás mellett a projekt keretében lehetőség van a munkába járás költségeinek, valamint a foglalkozás egészségügyi vizsgálat költségeinek megtérítésére is. A munkakipróbálás támogatását követheti a bértámogatás, de a továbbfoglalkoztatási kötelezettségtől nem lehet eltekinteni. 9

Eredményeink 2012.12.31-ig belépő: 2893 fő Közülük: – Roma származású 17 % (500 fő) – 50 év feletti 18 % (522 fő)

Köszönöm a figyelmet!