Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat „Első munkahely garancia” 2013. programja.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat „Első munkahely garancia” 2013. programja."— Előadás másolata:

1 A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat „Első munkahely garancia” 2013. programja

2 A program célja, forrása Központi munkaerő-piaci program, amelynek célja, hogy elősegítse a fiatal munkavállalók első munkahelyének megszerzését, valamint a nyugdíjba vonulás miatt jelentkező szakember utánpótlást. Forrás: a Nemzeti Foglalkoztatási Alap központi keretéből biztosított 5 milliárd Ft

3 A program időtartama: 2013. március 1-től 2013. december 31-ig tart. A 2014-es évet csak a továbbfoglalkoztatás érinti.

4 A program célcsoportja Célcsoport: 25 év alatti pályakezdő álláskeresők, ezen belül kiemelten a szakképzetlenek, vagy a tartós álláskeresők Nem lehet bevonni a programba azokat, akik a tavalyi program keretében már támogatásban részesültek!

5 A program elemei: Munkaerő-piaci szolgáltatás Bérköltség támogatás Munkába járáshoz szükséges utazási költség megtérítése

6 Munkaerő-piaci szolgáltatás Munkaerő-piaci és/vagy foglalkozási információnyújtás Munkaerő közvetítés A szolgáltatások nyújtása a foglalkoztatást megelőző időszakban történik.

7 Bérköltség támogatás A bérköltség támogatás mértéke: A munkabér és a ténylegesen átutalásra kerülő szocho együttes összegének 100 %-a. Korlát:a támogatásnál a munkabért max. a minimálbér másfélszerese (147.000 Ft/hó) és a kapcsolódó szocho erejéig lehet figyelembe venni. Részmunkaidőnél arányosítás van.

8 Munkába járáshoz szükséges utazási költség megtérítése Mértéke: busz/vonat havi bérlet munkáltatót terhelő 86 %-a és a munkavállalót terhelő 14 %-a. Csoportos személyszállítás támogatására nincs lehetőség!

9 Speciális feltételek: A pályakezdő felvétele a 2013. évi február havi átlagos statisztikai állományhoz képest a munkavállalói létszám növekedését eredményezze. A támogatás időtartama: max. 6 hónap + max. 3 hónap továbbfoglalkoztatás. Érvényesíthető a Munkahelyvédelmi Akcióterv adókedvezménye a továbbfoglalkoztatás alatt!

10 Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Tóthné dr. Szeiler Judit szakmai igazgató-helyettes Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja e-mail: szeilerj@lab.huszeilerj@lab.hu


Letölteni ppt "A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat „Első munkahely garancia” 2013. programja."

Hasonló előadás


Google Hirdetések