Prezi Készítette: Mészáros Enikő

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A bemutató készítés bemutatója
Advertisements

A hatásos prezentáció jellemzői
Animációk a Powerpoint-ban
Innováció konferencia
Számítógépes operációs rendszerek
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
VI. Interaktív Tábla Konferencia
A lkony S túdió portfolió „Cégünk a korrektség, pontosság és a színvonal hármasából gazdálkodik.”
Informatikai megoldások egy kézből
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
E-learning és a multimédia
Készítette: Fejér Péter 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Prezentáció és grafika Alapismeretek a számítógépes prezentációk.
Bemutató készítési alapok
Az emberek életében kellemes élmény a jól megszervezett nyaralás. És ezt a legtöbb esetben meg is akarják örökíteni. Csak az nem mindegy mivel teszik.
A bemutató készítés bemutatója
Főző Attila László főszerkesztő-helyettes Számítógéppel segített kollaboratív tanulás.
HTML (HiperText Mark-Up Language)
A multimédia olyan tartalom, amely többféle csatornát is használ a felhasználók tájékoztatására vagy szórakoztatására. MULTI (latin) = többszörös MÉDIA.
MS IT Akadémia Sisák Zoltán kuratóriumi elnök HTTP Alapítvány.
Digitális Oktatási Alapcsomag Fontos dokumentumok, következtetések és státuszok megosztása a munkatársakkal A csapat tagjainak informálása és a fontos.
Választott téma: Egy tetszőleges Linux változat bemutatása
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Közösségi oldalak használata
PREZI Közös tanulási alkalom. Miért vagyunk itt? Ismerkedjünk a Prezivel. Közösen és egymástól tanuljunk. Együttműködjünk, ötleteljünk. … és Orsi le tudjon.
Információ és kommunikáció Szilágyi András. Követelmények A cd-n az anyag a következő részeket fedte le: Kliensprogramok, letöltés-vezérlők Kliensprogramok,
Prezentáció készítés MS PowerPoint segítségével
Segédlet vizuális programozáshoz Kovács László
Hangalapú, közösségépítő virtuális valóság a gyakorlatban Faragó Péter WebLords.
Készítette: Dobák Dóra 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Digitális vizsgáztató és értékelő környezetek.
Prezentáció készítése Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Bevezetés az Openoffice Impress használatába.
A prezentációkészítés alapjai
Prezentáció és grafika
The-i Language Zone Francia nyelvtanfolyam kiegészítő oktatóanyaga – értékelés Rózsa Gábor 2004.
GeoGebra A matematikai szabadszoftver tanuláshoz és tanításhoz
Kurzus adatlap Transzparens, a legfontosabb információkat tartalmazó saját kurzus adatlap Minden kurzusnak külön adatlapja van Minden oktató a saját admin.
A GIMP képszerkesztö program bemutatása
A prezentációkészítés
Készítette: Derecskei Nikolett
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
E-larning és M-learning nemzetközi viszonylatban és Szerbiában (egy saját fejlesztésű oktatási keretrendszer bemutatása) Előadók: Kőrösi Gábor és Esztelecki.
TERMÉSZETTUDOMÁNYOS TÉMAHÉT 1.nap A témahét első napján tanulóink új prezentációs technikával a Prezivel ismerkedtek meg.
Assoc. Prof. Ján Gunčaga, PhD. Faculty of Education Catholic University in Ružomberok Nyílt forráskódú szoftverek és IKT az oktatásban.
COMPU-CONSULT Ltd. Saját kábeltv IP kamerával Előadók: Szabó Bence, COMPU-CONSULT Kft. Imre Gábor Panasonic, Előadás közben telefonálhat:
Informatika Oktató: Bock Ádám. Prezentáció készítés PowerPoint program segítségével.
MOBILROBOT-PROGRAMOZÓ VERSENY. A verseny célja: programozás iránt fokozottan érdeklődő diákok számára, lehetőséget biztosítani arra, hogy tudásukat, kreativitásukat.
TANULNI AZ INTERNETET - TANULNI AZ INTERNETEN Sulyok Tamás.
Ilyen számítógépet szeretnék
Használati útmutató Készítette: Kávai Áron Felkészítő tanár: Sarnyai Zoltán Iskola: Beszédes József MMIK Cím: Magyarkanizsa,
A HTML alapjai Az internet és a web.
Euler 3D térgeometriai szerkesztő és szemléltető program
Felkészítő tanár: Vereb Márta
Kedvenc prezentáció készítő szoftverem
György-Ambrus Bernadett 8.a Felkészítő tanár neve: Salamon Róza
Digitális világ Rólunk a világnak Írjunk blogot!
A prezi KÉSZÍTETTE: Hadházy Boglárka, Kunkli Réka
Nemzeti Köznevelési Portál
Prezi Lőrincz Mercedes Iftenie Márta „Szász Adalbert” Sport Líceum
előadások tervezése és kivitelezése Kovács Ilona egyetemi tanár
Felkészítő tanár: Ing. Mezei Adrianna
Kedvenc prezentáció készítő szoftverem
Kulcsrakész Közgyűjteményi Portál
Elérhető magyar irodalom – olvasás? digitalizálás?
5 tipp a munka egyszerűsítésére
DRUPAL Előadja: Nagy Nikoletta :05.
INFORMATIKA november ELŐADÓ VI. alkalom
A poszter Összeállította: Ágoston Magdolna-2006
INFORMATIKA március ELŐADÓ II. alkalom
INFORMATIKA március ELŐADÓ II. alkalom

Előadás másolata:

Prezi Készítette: Mészáros Enikő Felkészítő tanár: Bereznainé Ihász Ildikó Iskola neve és címe: Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium 5900 Orosháza, Táncsics Mihály utca 2-4.

Alapadatok Elérhető nyelv(ek): angol spanyol koreai japán német portugál francia magyar Alapítása: 2009. április 5. Alapítók: Somlai-Fischer Ádám, Halácsy Péter és Árvai Péter URL: https://prezi.com/

Halácsy Péter, Árvai Péter és Somlai-Fischer Ádám Alapítók Halácsy Péter, Árvai Péter és Somlai-Fischer Ádám

Bemutatása A Prezi egy web-alapú prezentációs szoftver több, mint 75 millió felhasználóval világszere. Egy innovatív eszköz arra, hogy bemutasd az ötleteidet digitálisan és segít abban, hogy a digitális történetmesélés mesterévé válj. Úgy működik, mintha egy interaktív videót készítenél, ahol Te vagy a rendező és operatőr egyben. Prezivel lehetőséged lesz arra, hogy meggyőzően közvetítsd az üzeneted és felejthetetlen előadást tarts.

Mottója A mottója, „Ideas matter” – középpontban az ötletek, középpontban a gondolatok. A program 2009. április 5-től áll a felhasználók rendelkezésére.

Története A Prezi a Kitchen Budapest, illetve a Magyar Telekom támogatásával jött létre 2008-ban azzal a céllal, hogy kiváltsa a lineáris, slide-alapú prezentációkészítést. A projektet ma már a Sunstone Capital segíti, hogy meg tudjon felelni a nemzetközi elvárásoknak és terjeszkedni tudjon. A tényleges fejlesztést a közel húsz fős Zui Labs végezte, Árvai Péter, Somlai-Fischer Ádám és Halácsy Péter alapítók vezetésével.

Érdekességek A Prezit beválasztották a Microsoft központjában rendezett Startup konferenciára, másik 30 projekt közé. A kaliforniai Institute for the Future is használja a programot. Az amerikai piacra lépést követően a szoftvert az Egyesült Államokon kívül más angolul beszélő országokban is terjesztik.

Története közérthetően 2007-et írunk. Volt egy kreatív magyar építész hallgató, Somlai-Fischer Ádám, aki szerette volna bemutatni a diplomatervét. Úgy érezte, hogy a PowerPoint és a Keynote esetén nem jut elég figyelem a részletekre. Az alkotását más módon kívánta szemléltetni. A célja az volt, hogy az épület egésze mellett a részletek is kellő figyelem kapjanak és jól érzékelhetőek legyenek az összefüggések. Így készített egy olyan egyszerű alkalmazást, ami rá tud közelíteni a rajzlap egyes részeire.

A csapat Ádám közös erővel varázsolt terméket, Halácsy Péterrel, aki az IT tudását adta hozzá, és Árvai Péterrel, aki az üzleti részét vállalta el. Hosszú évek munkája után 2009-ben tették nyilvánosan elérhetővé a kész terméket, a Prezit. Ez az interaktív és dinamikus felület bebizonyította, hogy nem csak egy új prezentációs szoftver, hanem a leghatásosabb eszköz a történetmesélésre.

Miért történetmesélés? A történetmesélés egyidős az emberiséggel, olyan varázslatos tudás, ami összeköti az előadót a hallgatósággal. Ez a leghatékonyabb módja annak, hogy közvetítsük az üzeneteinket. A Prezi vizuális metaforákon keresztül mutatja be a tartalmat ezáltal segítve azt, hogy a közönség bele tudja élni magát.

Előnyök PowerPoint Prezi Felhasználóbarát Az előre elkészített sablonok esetében is minden diánál van lehetőség a színek, betűk és hátterek átállítására. Izgalmas áttűnéseket is lehet készíteni vele. Minden diához nyomtathatsz tájékoztató anyagot. Könnyedén helyezhetünk el kattintható hivatkozásokat, videókat, amelyek változatosabbá tehetik az előadást. Kicsinyítés / nagyítás funkció Alapverziója ingyenes és web-alapú Könnyedén elhelyezhetjük, megoszthatjuk blogokban, weboldalakon is. Könnyen használhatunk fényképeket, videókat, hanganyagokat. A prezentációk kinézetét sokféleképpen alakíthatjuk, akár újságra, vagy magazinra is hasonlíthat.

Hátrányok Prezi PowerPoint A Prezi felülete első látásra kissé nehezen emészthető Meg kell tanulni használni a teljes programot, mielőtt prezentáció készül vele. Nem lehet kinyomtatni az előadást és a gyári sablonok szerkesztésére sincs lehetőség. Ahhoz, hogy internet nélkül, offline módban is használhasd a Prezit, meg kell vásárolni egy asztali alkalmazást. Az animációk könnyedén megzavarhatják, eltéríthetik a hallgatóságot. Meg kell vásárolni a szoftvert. Mindig figyelni kell arra, hogy a gépen, amin készült, és amin előadásra kerül a prezentáció, ugyanaz a verzió legyen. Az egyirányú, lineáris forma miatt nehéz lehet visszatérni egy korábbi diához.

Miért éppen Prezi? A jelenlegi oktatási kultúrában a lineáris gondolkodásmódot helyezzük előtérbe. Amikor prezentációkra gondolunk, mindenkinek a PowerPoint jut az eszébe. Az egyes információ morzsák közötti összefüggéseket úgy tudjuk megérteni, ha látjuk a teljes képet és azt, hogy milyen struktúrákban kapcsolódnak egymáshoz. Ezt valósítja meg a Prezi. A diákat meghaladva, itt egy általunk készített információ térképet járhatunk be egy kamerával. Ráközelíthetünk az izgalmas és fontos részekre, majd hátrébb léphetünk, hogy megnézzük mi a kapcsolat közöttük.

Információ térkép

Fejlődése 2014. április 16-tól magyarul is használható. 2015-ben a Prezinek már 60 millió regisztrált felhasználója volt, akik összesen 190 millió nyilvános prezit hoztak létre, és ezeket a preziket már egymilliárdszor nézték meg az interneten. Szakértői becslések szerint a cég éves árbevétele már 4 év alatt 20 millió dollár lett, piaci értéke pedig meghaladhatta a 100 millió dollárt.

Verziók Alapvetően három verzióból választhatnak a felhasználók: Public: ingyenes, 100 MB tárhellyel rendelkezik, az így készített prezentációk nyilvánosak. Enjoy: éves díj ellenében a tárhely 500 MB-ra nő, a prezentációk privát mentésének lehetőségével. Pro: emelt éves díj ellenében 2 GB-ra bővül a tárhely. Titkosított csatornán érhető el a szerkesztő, és jogosultságot biztosít az offline szerkesztő használatára. Tanárok és diákok számára elérhetőek az Edu Enjoy és Edu Pro verziók, amelyek a hasonló nevű csomag szolgáltatását kínálják csökkentett áron.

Díjak 2009. World Technology Award művészet kategória 2010. European Seal of e-Excellence Platinum Award

Leírása A Prezi egy nemlineáris felépítésű prezentációs eszköz, valójában egy virtuális vászon, melyre a prezentáció elemeit szabadon fel lehet vinni és rendezni. Mivel internetes szolgáltatás, ezért a számítógépre nem kell feltelepíteni. A felhasználók a webes felületen bejelentkezve láthatják az összes elkészült előadást. Csoportosíthatják ismerőseiket és prezentációikat is. Bármelyik prezentációt bárhonnan lehet módosítani, lejátszani, letölteni. A programban a path funkció helyettesíti a dia képsor linearitását. Eszköztára egyszerű, inkább a felhasználók kreativitására épít. Nyolc előre gyártott stíluscsomagot kínál. A képernyő bal felső sarkában helyezkednek el a kezelőszervek. A kezelőfelület egyszerű, a legtöbb funkció billentyűkombinációkkal is elérhető. Az oldalon oktató videó és kézikönyv segíti a tájékozódást.

Kezdőkép Belépéskor ez a kép fogad bennünket.

Sablonok Az alap sablonok prezi készítésekor. Több, mint 100 beépített sablont tartalmaz.

Szerkesztő felület Amikor prezit csinálunk ez a felület fogad bennünket.

Kérdések Mikor alapították? Milyen alapú szoftver a Prezi? Mely cégek támogatásával jött létre a Prezi? 2015-ben hány regisztrált felhasználója volt? Melyik három verzióból választhatnak a felhasználók? Milyen csomagok vannak a tanároknak és diákoknak ? Hány díjat nyert? Hány előre gyártott stílus csomagot kínál? Hogyan érhető el a legtöbb funkció ? Mi segíti a tájékozódást az oldalon?

Források https://hu.wikipedia.org/wiki/Prezi https://www.prezimagyarul.hu/what-is-prezi/ https://www.prezimagyarul.hu/static/uploads/2016/01/interface.png http://www.atv.hu/thumbnail/772x0fit/b/cd/b1000.jpg https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTPNN_y9QCEZqfjv8vcCh2Fmf5ik7LdoSXVJsRjUm-kt-alpaPe http://forum.p24.hu/forumkep/6/53611/344/10302040/2.jpg https://iqfactory.hu/blog/szakdolgozat_tippek/powerpoint-vagy-prezi-melyiket-valaszd-szakdolgozat-vedeshez/ https://prezi-a.akamaihd.net/press-versioned/229-ea32119be20a1b5364ace4719f83899a2c64acff/common/img/prezi-logo-for-share.png

Források II. http://s6.images.www.tvn.hu/2010/06/19/20/35/www.tvn.hu_857b1cb162dccb8f54df70aad81ba7ec.jpg http://bvk.hu/wp-content/uploads/2016/02/ID-100383087.jpg http://www.telekom.hu/static-tr/sw/pic/8/5/innovacio_kitchen_budapest.jpg http://www.hrenko.hu/wp-content/uploads/2016/09/hrenko-6.png http://2.bp.blogspot.com/-hJUwnY27reY/Tbaoq-J-mcI/AAAAAAAAD0U/U0hJUVP-F0M/s400/libro-visitas.jpg http://www.hotellaroba.hu/admin/contents/1391441952/kerdojel.jpg http://www.kiskegyed.hu/lapokkepek/kepgaleria/37000/37231_filmrendezo-rendezoi-szek-alommunkak-sl-d0002778Da24615738f7e.jpg http://6.kerulet.ittlakunk.hu/files/ittlakunk/upload/event/6/a_torok...jpg

Köszönöm a figyelmet!