Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola Gúta

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Melyiket válasszam? Windows VS. Linux Készítette: Uher Bertalan.
Advertisements

Skultéti Attila március 24.
M OBILROBOT - PROGRAMOZÓ VERSENY Készítette: Szomjas Oroszlánok Team.
ADATSZERZÉS, INFORMÁCIÓ HASZNOSULÁS Biztonságtudatos vállalati kultúra Készítette: Jasenszky Nándor egyetemi szakoktató NKE NBI TEH tanszék.
Szabad Szoftvert ! Használj te is: Szabad Szoftvert !
TÖRTÉNELEM ÉRETTSÉGI A VIZSGA LEÍRÁSA VÁLTOZÁSOK január 1-től.
Útmutató az adatbázis használatához. − 1957 – ODK - Orvostudományi Dokumentációs Központ − 1960-tól: OOKDK - Országos Orvostudományi Könyvtár és Dokumentációs.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
INTERNETES BÖNGÉSZ Ő K Készítette: Horváth Tünde.
Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár szeptember 7. Könyvtárosok Teadélutánja / „Next Generation” Önképzőkör Beke Gabriella Semmelweis Egyetem Központi.
A szoftver mint komplex rendszer (folyt.) A SunTone módszertan 3 dimenziós osztályozási sémája kifinomultabb osztályozást tesz lehetővé.
Nyitó szakértői találkozó. "C" komponens-informatika Készítette: Farkas László január.28.
KERESÉS ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁRI KATALÓGUSOKBAN Kiss Annamária Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár 2013.
2. A szoftverek csoportosítása: a. Rendszerszoftverek: A számítógép zavartalan mûködését biztosítják: BIOS (alapvetõ bemeneti/kimeneti rendszer): olyan.
Iskolai információs rendszer. Alapkövetelmények Oktatási, nevelési intézmények részére fejlesztett Oktatási, nevelési intézmények részére fejlesztett.
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE Roadshow Bőcs, január 20.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
avagy a háromszög technika
„A helyi innovációk keletkezése, terjedése és rendszerformáló hatása az oktatási ágazatban” (K ) Az „Innova” kutatás „A helyi innovációk keletkezése,
Internet tudományos használata
ERASMUS+ DISSZEMINÁCIÓS PLATFORM
Beiskolázás a 2016/2017. tanévre az érettségi utáni képzésekben
Berényi Eszter – Damásdi Judit
Nagyméretű állományok küldése
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
Térkép készítése adataiból
Az iskolai könyvtár telepítése, térszervezése és felszerelése
Gyűjtőköri szabályzat
Pályaválasztási tanácsadás
Új továbbképzési lehetőségek tanároknak és oktatóknak
Az Internet megismerése
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Táncsics Mihály Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium Veszprém
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Biztonságos Internet Nap február 7.
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
Sz&p prof.
LabVIEW bevezetéstől a feszültség-áram karakterisztikáig Vida Andrea
Downstream Power Back Off (DPBO)
KERESÉS ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁRI KATALÓGUSOKBAN
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
A bemeneti kompetenciamérések és a visszajelzéseken alapuló fejlesztő munka bemutatása a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény Dr. Illyés Sándor intézményegységében.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak
Downstream Power Back Off (DPBO)
A számítógép operációs rendszere
Kedvenc levelező szoftverem
A márkázás Marketing gyakorlat 6..
Az ASP.ADO szakrendszerhez csatlakozó önkormányzatok adattisztítási, migrációs feladatai dr. Kása Brigitta aljegyző Eger,
Körmendi Dániel MAS Meeting Scheduler.
Kódolj és építkezz! Szabó Imre
„Mindegy, hogy képességeid mekkorák, fő, hogy a tőled telhető legjobbat formáld belőlük és általuk.” (Weöres Sándor)
Az Endnote bibliográfia adatbázis-kezelő szoftver alapvető használata november Skultéti Attila
CALDERONI FORRÁSKEZELŐ RENDSZER
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Internet és kommunikáció
Platformfüggetlen mobil alkalmazás az OpenBioMaps projekt keretében
Informatikai gyakorlatok 11. évfolyam
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Új pályainformációs eszközök - filmek
A minőségellenőrzést támogató program bemutatása, Kérdőívek értékelése
Oracle Adatbázisok kezelése c#-ban
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
A számítógép operációs rendszere
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Áramlástan mérés beszámoló előadás
Adatforgalom és lokális adattárolás PWA-k esetében
OpenBoard Kezelő Tananyag közzététele a KRÉTA rendszerben.
Előadás másolata:

Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola Gúta Böngésző Programok Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola Gúta Készítette: Cseh Barbara Felkészítő Tanár: PaedDr. Spek Krisztina 2016/2017

Milyen böngészőket ismerünk? Google Chrome Internet explorer Mozilla firefox Opera Safari

A böngöszőkről általánosan Könnyen kezelhetőek. A böngésző programokkal gyorsan hozzá lehet férni a hálózaton lévő információkhoz. A böngésző olyan program amellyel az interneten megtudunk nyitni weboldalakat. A böngésző programok különböző programozási nyelveken, vagy a Html-kódban megírt oldalakat képekkel, linkekkel, animációkkal, hangokkal együtt megjeleníteni.  Manapság többféle böngésző fajtát ismerünk.

Google chrome 2008. szeptember 2. -án jelent meg. Platformok: -Windows -Os X -Linux -Android -iOS Programozási nyelv: C++,Assemply, Python, Javascript, Java

Google chromeról bővebben A google chrome-ot a google fejlesztette, nyílt forráskódú. Blink böngésző motort alkalmaz. A chrome nevét a böngészők grafikus felületének nem létfontosságú részeiről kapta. 2014 januárjában a világ legnépszerűbbje volt.

A chrome az oldalak megjelenítéséhez webkit motort használ. 2010. december –MSI telepítőcsomag.

Google chrome (története) A vezérigazgató évekig ellenezte,a cég saját webböngészőjének a kiadását. A társalapítók több Firefox vezetőt vettek fel. Készítettek egy bemutató verziót a Chromeró. A vezérigazgató a bemutató alapján jóváhagyta a böngésző kiadását.

Fejlesztés 26 különböző kódkönyvtárból és külső fordításból fordították le. A javasrcipttet fontosnak tartották, hogy külön projektben kezejék. A fejlesztői csapat dániában található. Kisebb programok futtatására tervezték. A webes alkalmazások maximálissan kihasználjáka képességeit.

Google Chrome funkciói Sebesség(Gyorsan tölti be az oldalakat és indul el ) Egyszerűség Biztonság Beépített édelem a vírusok ellen (automatikus frissítés) Adatvédelem Személyre szabás Bejelentkezés(ha bejelentkezik pl.: előzményeit összes számítógépről elérhetőek)

Google Chrome mindennapi használata Nincs vele dolgunk a telepítése után. Minden szükséges dolog telepítve van és automatikussan frissül. Egyszerű új lapokat megnyitni, vagy bezárni vele. A böngészőn belül tudunk bővítményeket letölteni ,és a böngészőn belül használni. A súgó kifejezetten hasznos és jól át tekinthető

Google Chrome mindennapi használata A google chrome elérhető androidos, ios mobiltelefonokon is. Mobiltelefonon is egyszerű a használatuk. A bejelentkezéssel nem csak számítógépekre hanem telefonokra is át tudjuk vinni a jelszavakat ,előzményeink stb..

Hátrányok és előnyök Előnyei: - Gyors - Könnyen megszerkeszthető - Kényelmes újitások Biztonságos, inkognitó lap PL.: ha valahol bejelentkezel nem marad bejelentkezve Hátrányai: - Sok helyet foglal - Sok a CPU fogyasztása

Google A google nem csak kereső rendszer hanem egyúttal használható térképként, pénzváltóként, számológépként, naptárként, helyesirás- ellenőrzőként és naptárként is. 22 olyan alapfunkciót biztosit amely gyorsitja a keresést. Pagerank eljáráson alapszik a keresési mechanizmusa.

A google igazodik az ünnepekhez Pl.: valentin nap, karácsony stb.

Feladat! Helyettesitsd be a szavakat! A google chrome elérhető ………, … mobiltelefonokon is. A fejlesztői csapat ....... található. A chrome az oldalak megjelenítéséhez ...... motort használ. A böngésző olyan ...... amellyel az interneten megtudunk nyitni ...........

Kérdések Milyen böngészőket ismerünk? Melyik böngésző a leggyorsabb? Mire használjuk a böngészőket? Mit kapunk a böngészőktől?

Válaszok Google Chrome, Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox, Opera stb... Google Chrome és az Opera Információk keresésére, kapcsolat teremtésre Gyors információ hozzáférést

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!!!!

Felhasznált források http://image.hotdog.hu/user/_hotdog_/bongeszok_nagy.jpg https://www.google.com/intl/sk/chrome/browser/desktop/ http://eulife.appchallenge.net/wp- content/uploads/2015/07/javascript.png http://images.slideplayer.hu/8/2134113/slides/slide_12.jpg https://entity.hu/altalanos-beszelgetes/1228-marketing-viccek- 267.html