Tájékoztató AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSe kapcsán a CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓról 2017. Február Előadó: dr. Szepesi Gábor Krucsó Balázs.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A HELYI ÉS A TELEPÜLÉSI ADÓRENDELETEK SZABÁLYOZÁSÁNAK EGYES KÉRDÉSEI.
Advertisements

A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
A környezetvédelmi megbízott szerepe a vállalkozások tevékenységében és Önkormányzati munkakörben Önkormányzati munkakörben.
Fókuszban az önkormányzati tagsággal rendelkező szociális szövetkezetek _ A pályázatkezelői felület bemutatása.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
2009. május MŰSZAKI TÉRINFORMATIKA KONFERENCIA 1 Szabad forráskódú agrár ágazati téradat nyilvántartórendszer (VINGIS) Katona Zoltán (FÖMI) -
Hogyan teljesíthetjük a HpT 13§B követelményeit Egy vállalati Compliance Adatbázis terve Dr Lőrincz István Associator Kft.
Előadó: Bali Kornél Mikro-, kis-és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása.
Egységes, központi elektronikus nyilvántartás jön létre a korábbi széttagolt, és egymással nem kompatibilis, adathiányos korszerűtlen nyilvántartások.
Kiszervezés szolgáltatói szemmel Tóth Zoltán november 9.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
- avagy hasznos gondolatok az önkormányzati ASP rendszerről
Az állami köznevelési közfeladat-ellátás
A Felhívás kódszáma: KÖFOP VEKOP-16
A NISZ feladatai az Önkormányzati ASP2 projektben
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
Az Önkormányzati ASP ..
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Összeállította: Horváth Józsefné
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Az Önkormányzati ASP ..
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
Magyar Tudományos Művek Tára
MTMT szervezeti hierarchia kialakítása a Széchenyi István Egyetemen
AZ AUTÓBUSSZAL VÉGZETT MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS ELINDÍTÁSA, HÁROM HÓNAPOS TAPASZTALATA DEBRECENBEN Budapest, Millenáris,
SZÁMVITEL.
Kommunikáció a könyvvizsgálatban
Elektronikus irat (elektronikus dokumentum) és elektronikus aláírás
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
1993-as közoktatási törvény
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
Mit érdemes a belső ellenőrzésnek vizsgálnia október 17.
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Az ASP.ADO szakrendszerhez csatlakozó önkormányzatok adattisztítási, migrációs feladatai dr. Kása Brigitta aljegyző Eger,
Feladatrendszerek és közszolgáltatások alprogram
Nemeskocs Község Önkormányzatának Településkép-védelmi Rendelete
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
A projekt adatai Projekt címe: Integrált Közcélú Víziközmű Adatbázis
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
ASP 2.0 Projekt Kócsáné Horváth Erika Október 25.
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
Önkormányzati adattárház
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
SeaHunter a „fejvadász” HR-adminisztrációs és toborzási szoftver
Kérdőív a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának ellenőrzésére Készítette: Dancsné Veres Mária 2/24/2019.
Online pénztárgépadatok felhasználása a kiskereskedelmi statisztikában
Célegyenesben vagy a rajtvonalnál?
Adatvédelem.
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
IT biztonsági monitoring eseményfelügyelet, bizonyítékok,
Kórházi és ágazati gazdálkodást érintő informatikai fejlesztések és az azokban rejlő lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt.
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
Üzlezi információelemző specializió
A statisztikus elemző specializió
Előadás másolata:

tájékoztató AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSe kapcsán a CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓról 2017. Február Előadó: dr. Szepesi Gábor Krucsó Balázs

Az önkormányzati ASP rendszer elemei A szakrendszerek számára egységes felületet és hozzáférést, az egységes felhasználó-, és jogosultságkezelést, valamint a rendszerszintű menedzsment (üzleti) funkciók elérését biztosítja. Keretrendszer A e-közigazgatáshoz kapcsolódóan az ASP rendszerben olyan integrált szakrendszerek kerültek bevezetésre, amelyek hatékonyan segítik az önkormányzatok illetve a felettes szervek napi munkáját. Szakrendszerek Az önkormányzati gazdálkodás felső kormányzati szintű ellenőrzési és monitoring tevékenységének támogatása Önkormányzatok adatszolgáltatási és beszámolási kötelezettségeinek egyszerűsítése és egységes, központi alapra helyezése Vezetői információk és operatív döntéstámogatás az önkormányzatok számára Adattárház Az önkormányzati ASP rendszer napi adminisztratív, ügyfélszolgálati és működtetési feladatait segítő alkalmazások. Támogató rendszerek

1. Keretrendszer A Keretrendszer biztosítja az ASP rendszer felhasználóinak azonosítását, a szakrendszerek integrációját, valamint a rendszer használata kapcsán a vezetők részére igény szerinti kimutatások készítését.

2. Adó szakrendszer Az egységes és jogszabályoknak megfelelő működés . Az adatok minősége megfelel a Nemzetgazdasági Minisztérium által megfogalmazott elvárásoknak. Központi adatbázis kezelés, jegybanki alapkamat betöltés, és adómérték maximum beállítás.

3. Gazdálkodási szakrendszer Korszerű, a jogszabályoknak megfelelő program alkalmazása, amelyből a programkövetés nem terheli a felhasználókat. Felhasználó munkájának elősegítése: Kontírsablonok használata, Előtöltés lehetősége (egyszeres adatbevitel ellenőrzéssel), Listázási lehetőségek variálhatósága. Támogatja az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését (költségvetés, beszámoló összeállítása, évközi adatszolgáltatások teljesítése.)

4. Ingatlanvagyon-kataszter szakrendszer Új ingatlan felvitele, meglévő ingatlan szerkesztése, törlése, Telekmegosztás, telekösszevonás, Bruttó és becsült érték nyilvántartás, Fix riportok és táblázatos riportok elkészítése, OSAP 1616 és OSAP 1390 statisztikák elkészítése, Statisztikai hibalisták előállítása, Migráció és adatkicsatolás, Integrációs kapcsolat a gazdálkodási.

5. Irat szakrendszer Biztosítja a beérkező, kimenő iratok azonosítását, Ügyiratok állapotának nyomon követését a munkavégzés során, Gyors munkavégzés, ügyfélcentrikus szolgáltatás biztosítása, Határidő figyelés, vezetői információk biztosítása, Iratforgalom kezelése, adatvédelmi előírások betartása, Iratkezelésért fennálló személyi felelősség egyértelműen megállapítható.

6. Ipar- és kereskedelmi szakrendszer Engedélyezési, bejelentési eljárások támogatása, ügymenet támogatás Nyilvántartás karbantartása (új engedély, módosítás, törlés) Iratok készítése sablonok segítségével, iratok szerkesztése saját szövegszerkesztővel Kötelező adatszolgáltatások (KSH) támogatása Eseti (ad-hoc) adatszolgáltatás támogatása Listák készítése, lekérdezések

7. Hagyatéki letár A hagyatéki nyilvántartó rendszer segítségével az önkormányzat jegyzője az elhunyt hagyatékára és örököseire vonatkozó adatokat összegyűjti. A rögzített adatok alapján a rendszerrel hagyatéki leltárt készít. A felhasználó a rendszerből a kinyomtatott papír alapú, illetve a rendszerből kinyert elektronikus hagyatéki leltárt eljuttatja az illetékes közjegyzőnek, aki a hagyatéki eljárást lefolytatja.

8. Elektronikus ügyintézés Szolgáltatások: Adóegyenleg lekérdezése Ügykövetés Ügyindítás

Csatlakozási feladatrendszer bemutatása Az önkormányzatoknak számos feladatot kell végrehajtaniuk a sikeres csatlakozás érdekében. Ezek a következők.  

Oktatás 1. A képzések tantermi és géptermi oktatások keretében. Rendelkezésre álló anyagok: Felhasználói kézikönyv, elearning, egyéb segédletek (folyamatok végigvezetése) A képzések illeszkednek a közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről szóló 273/2012. Kormányrendelet által szabályozott rendszerbe, azokat a Kincstár nyilvántartásba vett továbbképzésként valósítja meg.

Oktatás 2. 2016. évben országosan - átlagosan 93 fő oktató közreműködésével - lefolytatott oktatások: Gazdálkodás szakrendszert érintően 360 csoportban 3313 fő Adó szakrendszert érintően 85 csoportban 1311 fő

Csatlakozó önkormányzatok szakmai tevékenységei Az ASP 2.0 projekt keretében a csatlakozó önkormányzatoknak a következő szakmai tevékenységeket szükséges ellátniuk.

1. Eszközök (szoftverrel együtt) beszerzése Az ASP Korm. rendeletben foglalt minimum kritériumokat teljesítő eszközök és szoftverek beszerzése (pl. Laptop, Monitor, Kártyaolvasó, Nyomtató stb.). Az ASP szolgáltatásokhoz kapcsolódó minden munkaállomáshoz kötelező 1 db, az elektronikus személyi igazolvány olvasására alkalmas kártyaolvasó beszerzése is.

2. Működésfejlesztés és szabályozási keretek kialakítása Az önkormányzatoknak az ASP szolgáltatásokhoz való csatlakozási folyamat során felül kell vizsgálni belső folyamataikat és el kell végezniük a szükséges folyamatszervezési és szabályozási feladatokat. Ilyen a jogszabály által kötelezően előírt IT biztonsági szabályzatnak és az Iratkezelési szabályzatnak az ASP működési rendjéhez való igazítása.

3. Elektronikus ügyintézés feltételeinek kialakítása Csatlakozás az ASP elektronikus ügyintézési szolgáltatás rendszeréhez és ennek segítségével elektronikus ügyintézési szolgáltatás nyújtása a vállalkozások felé. (Kötelezően elvégzendő tevékenység a 3000 fő lakosságszámot meghaladó települések esetén.) Belső ügyintézési folyamatok kialakítása, belső szabályzások megalkotása, önkormányzati rendeletek elkészítése, ügyintézők felkészítése.

4. Önkormányzati szakrendszerek adatminőségének javítása, migrációja A migrációt központilag meghatározott módszertan alapján, központi támogatás segítségével kell elvégezni, amelyet a migráció folyamatában egy beépített ellenőrző rendszer is segít. Az önkormányzatoknak az adattisztítás, a rendszer testreszabásának és paraméterezésének meghatározása, az adatmigráció kötelezően elvégzendő tevékenység.

5. Oktatásokon történő részvételhez kapcsolódó utazás A Kincsár által szervezett oktatásokon való részvételhez szükséges utazások költsége (kivéve a helyi közlekedés költségei) a pályázatban meghatározottak szerint számolhatók el.

6. Tesztelés, élesítés Az ASP szolgáltatásokhoz történő csatlakozás során az önkormányzatoknak belső erőforrásaik felhasználásával tesztelniük, ellenőrizniük kell a számukra kialakításra kerülő szolgáltatásokat, működésük megfelelőségét.

Ki mit biztosít? Adatközpont Szakrendszeri alkalmazások Informatikai feltételek: Munkaállomás(ok) Monitor Kártyaolvasó Nyomtatók Hálózati feltételek: Rack szekrény Switch Szünetmentes áramforrás Helyi strukturált hálózat Adatközpont Szakrendszeri alkalmazások Távközlési kapcsolatok Végponti csatlakozás

Köszönöm a figyelmet!