Steierlein István ÁHO-hálózatfejlesztési szakreferens

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gazdasági vezetői jogállás Dr. Kőszegfalvi Edit. VEZETŐI FELADAT MUNKAVISZONYBAN 500 millió forintos bevétel, finanszírozási szerződéssel rendelkező eü.
Advertisements

A HELYI ÉS A TELEPÜLÉSI ADÓRENDELETEK SZABÁLYOZÁSÁNAK EGYES KÉRDÉSEI.
A csatlakozó berendezés átalakítására, és a csatlakozási pont áthelyezésére vonatkozó szabályok értelmezése, díjfizetési szabályok
ADATSZERZÉS, INFORMÁCIÓ HASZNOSULÁS Biztonságtudatos vállalati kultúra Készítette: Jasenszky Nándor egyetemi szakoktató NKE NBI TEH tanszék.
A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
SOLVIT Vitarendezés az EU belső piacán Youth on the Move április 30. Külügyminisztérium.
GoodWill Energy Kft. Megújuló jelen a jövőért! 1162 Budapest, Timur utca 74. Napelemes megoldások a gyakorlatban,
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
KÖZHASZNÚSÁG MEGTARTÁSA, - MEGSZERZÉSE Molnár Elvira Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum 2014.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
2011. évi zárás Készítette: Juhász Ágnes. 1. Zárást megelőző feladatok  Leltározás  Folyószámla egyeztetés (kapcsolt vállalkozásoktól egyenlegkérés)
ISKOLAKÉSZÜLTSÉG – AZ ADAPTÍV VISELKEDÉS FEJLETTSÉGE dr. Torda Ágnes gyógypedagógus, klinikai gyermek-szakpszichológus Vizsgálóeljárás az iskolába lépéshez.
A kamara szerepvállalása a felnőttképzésben évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései Tv. hatálya elsődlegesen az állam által elismert vizsgával záruló,
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév Tájékoztató a szakiskolai tanulmányi ösztöndíjról Fodor Istvánné mb. főigazgató-helyettes.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Vetésforgó tervezése és kivitelezése. Vetésforgó Vetésterv növényi sorrend kialakításához őszi búza250 ha őszi árpa50 ha lucerna ebből új telepítés 300.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
Az új METÁR szabályozás és a biomassza piac
Továbbtanulás
NIIF Behívás projekt aktualitások
Előadó: DDr. Alpár Erzsébet LL.M (München)
HÁZASSÁGI PEREK február 27. Jogász szak, nappali
Pénztárgépek beszerzésének támogatása 2016
DIGITÁLIS VÁSÁRLÁSOK, GENERÁCIÓS KÜLÖNBSÉGEK
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
Egyéb munkaerő-piaci programok
Teljesítési garanciák a svájci építőiparban
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
Egészségügyi Menedzserképző Központ
WE PROVIDE SOLUTIONS.
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
1. dia A szakdolgozat címe
Tóth Gábor Heves Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztály
A kollektív szerződés Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd
Kommunikáció a könyvvizsgálatban
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
Steierlein István ÁHO-hálózatfejlesztési szakreferens
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
A weboldalon történik a bevallás az E-ügyintézés menüpontban Az ügyfélkapus bejelentkezés után meg kell adni a személyes adatokat és azokat.
MOZGÓ SZÍNPAD Molino Kft
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
Pénzáramok összefoglaló példa (I.)
Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben
Újszegedi Rendezvényház Június 29.
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
Utazási Irodák Speciális Felelősségbiztosítás 2017
Compliance és Corporate Governance
Környezeti Kontrolling
Kalibrálásról… egy kicsit másképpen
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ évi évközi változások
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése Az értékelési szempontok.
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése A Döntőbizottság tapasztalatai.
Közösen a fogyasztókért! A FŐTÁV Zrt. Közös Képviselők konferenciája
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
Sebők Sándor projektvezető MKT IG2 fórum, február 8.
Készletek transzformációja
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Kérdőív a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának ellenőrzésére Készítette: Dancsné Veres Mária 2/24/2019.
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Szakmai gyakorlat tájékoztató
A társadalmi egyeztetés számokban
Előadás másolata:

Steierlein István ÁHO-hálózatfejlesztési szakreferens 2016-06-24 A csatlakozó berendezés átalakítására, és a csatlakozási pont áthelyezésére vonatkozó szabályok értelmezése, díjfizetési szabályok Steierlein István ÁHO-hálózatfejlesztési szakreferens 2016-06-24

A VET 119 §, és a Vhr 9/A § költségviselési szabályai A csatlakozó berendezés és a csatlakozási pont átalakítása vagy áthelyezése Vhr. 9/A. § (2) A rendszerhasználónak … a hálózati engedélyes a csatlakozó berendezést, vagy a csatlakozási pontot áthelyezheti, vagy átalakíthatja, ha …. a rendszerhasználó …vállalja az átalakítással vagy az áthelyezéssel kapcsolatban felmerülő költségek viselését. VET 119. § (1) A rendszerhasználónak … kérésére, … a hálózati engedélyes a csatlakozó berendezést, vagy a csatlakozási pontot áthelyezi, vagy átalakítja, ha … d) a rendszerhasználó … vállalja az átalakítással vagy az áthelyezéssel kapcsolatban felmerülő költségek viselését. A csatlakozási pont áthelyezésének, és a csatlakozó berendezés átalakításának a költségét (100%) az igénylőnek kell viselnie

MEKH 7/2014 csatlakozási rendelet szabályai A rendelet hatálya 1. § (2) E rendelet hatálya nem terjed ki a villamos energiáról szóló törvény (a továbbiakban: VET) 119. §-ában és a Vhr. 9/A. §-ában szabályozott áthelyezésre és átalakításra. A csatlakozási díjak alkalmazásának egyéb szabályai 15. § (1) Ha a … csatlakozást igénylő felhasználó a legkisebb költség elvének megfelelő … csatlakozáshoz képest az igényelt … b) műszaki megoldás, … miatt csak magasabb költséggel megvalósítható csatlakozást kér, akkor … csatlakozási díjakon felül … különbség 70%-át is megfizeti. Ha a rendelkezésre álló teljesítményt igénylő felhasználók az igénybejelentésben drágábban megvalósítható műszaki megoldást is igényelnek, akkor a meglévő csatlakozó átalakítás és csatlakozási pont áthelyezés esetén a költségek 100%-a, egyéb műszaki igényeknél a többletköltségek 70%-a is őket terheli.

Légvezetékes csatlakozó helyett kábeles csatlakozó Meglévő csatlakozók átalakítási igényét csak teljes költségvállalás mellett teljesítjük, függetlenül attól, hogy egyidejűleg adtak-e be többletteljesítmény igényt, vagy sem.

Példák a gyakorlatból Új felhasználó (még nincsen csatlakozója) bekapcsolást kér földkábeles csatlakozóval egy meglévő légvezetékes közcélú hálózatról.  Földkábeles csatlakozóvezeték díjtételt fizet. Meglévő felhasználó (már van légvezetékes csatlakozója) többletteljesítmény igényt nyújt be. Az igénybejelentőn a regisztrált szerelő nyilatkozik, hogy a meglévő csatlakozót a méretezés eredményeként cserélni szükséges. (Nem kérnek földkábelt). A csatlakozási alapdíj a vezetékcsere költségét fedezi, csatlakozóvezeték díjat az igénylő nem fizet. EON költségen a légvezetéki csatlakozó átépítésre kerül. Meglévő felhasználó (már van légvezetékes csatlakozója) többletteljesítmény igényt nyújt be földkábeles csatlakozóval. Regisztrált szerelő nyilatkozik, hogy a méretezés alapján a meglévő csatlakozó vezeték keresztmetszetét növelni kell.  Függetlenül attól, hogy a légvezetékes csatlakozót a villamos méretezés miatt mindenképpen cserélni kellene, a kábelesre való áttérési igény miatt a földkábeles csatlakozó kiépítés teljes költségét (100%) az ügyfélnek kell fizetnie. Meglévő felhasználó (már van légvezetékes csatlakozója) a csatlakozója földkábelesre történő átépítését kéri (teljesítmény többlet igénye nincsen)  A teljes átépítés költségét (100%) viselnie kell.

Back up Jogszabályi kigyűjtés a csatlakozókkal kapcsolatos szabályokról Kérdés esetén kereshető: Steierlein István hálózatfejlesztési szakreferens Email: istvan.steierlein@eon-hungaria.com Telefon:+36 30 9 794 674)