Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A weboldalon történik a bevallás az E-ügyintézés menüpontban Az ügyfélkapus bejelentkezés után meg kell adni a személyes adatokat és azokat.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A weboldalon történik a bevallás az E-ügyintézés menüpontban Az ügyfélkapus bejelentkezés után meg kell adni a személyes adatokat és azokat."— Előadás másolata:

1 Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásának és megfizetésének szabályairól

2 A weboldalon történik a bevallás az E-ügyintézés menüpontban Az ügyfélkapus bejelentkezés után meg kell adni a személyes adatokat és azokat ellenőrizni kell. (adatok ellenőrzése gomb)

3 Az ügyfélkapus bejelentkezés magánszemélyként történik, ezért cégeknek (könyvelő, cégvezető, ügyintéző) meghatalmazást kell készíteni a felügyeleti díj bevallásához az E ügyintézés oldalon a 6. pontban (itt a cégek vagy magánszemélyek adatait megadni) A kitöltött meghatalmazást a folyamat végén ki kell nyomtatni és az aláírási címpéldány másolatával be kell küldeni a NÉBIH címére Budapest, Pf: A meghatalmazások akkor vállnak aktívvá mikor beérkezik Budapestre és feldolgozásra kerül, de ettől függetlenül a bevallás elkészíthető.

4 A felügyeleti díj bevallása meghatalmazottként 7 menüpontban történik
A felügyeleti díj bevallása meghatalmazottként 7 menüpontban történik. A meghatalmazókat a menüpontban a nevük alapján lehet kiválasztani. A kiválasztás után a felügyeleti díj bevallásához a (Felügyeleti díj bevallás meghatalmazottként) gombra kell kattintani.

5 A költségvetési szervek is fizetnek felügyeleti díjat akkor, ha a költségvetési szerv vállalkozási tevékenységet folytat, és ebből a tevékenységéből a költségvetési intézmények által folyatott tevékenység keretében történt áruértékesítés vagy szolgáltatásnyújtás a díj hatálya alá tartozó bevételei után felügyeleti díjat kell fizetnie. Ha egy költségvetési intézmény valamely, az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság hatáskörébe tartozó tevékenységéből  származó bevétele az alaptevékenységen belül realizált intézményi működési bevételként kerül könyvelésre, azt az intézmény fenntartására fordítja, akkor a tevékenységből származó bevétel nem felügyeleti díj köteles.


Letölteni ppt "A weboldalon történik a bevallás az E-ügyintézés menüpontban Az ügyfélkapus bejelentkezés után meg kell adni a személyes adatokat és azokat."

Hasonló előadás


Google Hirdetések