BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Advertisements

A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében.
A Végrehajtó Ügynökség, a pályáztatást támogató elektronikus rendszerek, valamint az elszámolhatóság főbb kérdéseinek bemutatása Németh Veronika – NFFKÜ.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
Beruházási és finanszírozási döntések kölcsönhatásai 1.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
A TÁVMUNKA SZABÁLYOZÁSÁVAL KAPCSOLATOS MEF JAVASLATOK A MEF ELŐTERJESZTÉS HÁTTERE KEMÉNY PÉTER E.ON HUNGÁRIA ZRT.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
Különadók 2011, Ágazati különadók 2010.december 4-től hatályos 2010.december 4-től hatályos Adókötelezettséggel érintett tevékenység kör: Adókötelezettséggel.
A banki kapcsolatok ÚJ dimenziója. Mi a Zöld bankszámla? A Zöld Bankszámla egy teljesen zárt, felhő alapú informatikai és dokumentum kezelő rendszer,
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Turisztikai desztináció- menedzsment és klaszter Tóthné Bánszki Zsuzsa Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE Beszerzés vs. közbeszerzés Az új közbeszerzési törvény tükrében Willinger Kornél NVMT Elnökségi.
Előadó: Bali Kornél Mikro-, kis-és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
MINTAKÉRDÉSEK. A pénzügyi számvitel információs rendszere elsősorban a gazdálkodó szervezetek vezetőinek információs igényeit elégíti ki. A beszámoló.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési.
A kamara szerepe az export vezérelt magyar gazdaság megteremtésében. Eredmények és problémák Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
8.BESZÁMOLÁSI ÉS KÖNYVVEZETÉSI KÖTELEZETTSÉG SZÁMVITELI SZOLGÁLTATÁS.
Az Európai Unió fogyatékosügyi stratégiája Szombathely, június 22.
Kereskedelmi jog V. Előadás Egyes társasági formák A korlátolt felelősségű társaság.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Az „első lépés” TÁMOP
Teljesítési garanciák a svájci építőiparban
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
Fenntartható utak Jogi Bizottság
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
WE PROVIDE SOLUTIONS.
Esélyek a munkaerőpiacon
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
A cégvezetők problémái az informatikával kapcsolatban
SZÁMVITEL.
A kollektív szerződés Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd
Egészségügyi közbeszerzések
Kommunikáció a könyvvizsgálatban
SZÁMVITEL.
Konszolidáció Guzmics Zsuzsanna
SZÁMVITEL.
1993-as közoktatási törvény
A HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJÁNAK 2011
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály egyetemi tanár
A VÁLLALKOZÁS 7. előadás.
Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Utazási Irodák Speciális Felelősségbiztosítás 2017
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
A gyermeki jogok érvényesítése
Compliance és Corporate Governance
Önköltségszámítás.
INFOÉRA Zsakó László Informatikai tanárszak problémái ELTE Informatikai Kar Juhász István-Zsakó László: Informatikai.
Környezeti Kontrolling
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
Körmöczi Márta Országos Egészségbiztosítási Pénztár
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
VERSENY és SZOLIDARITÁS a gyógyításban
Kérdőív a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának ellenőrzésére Készítette: Dancsné Veres Mária 2/24/2019.
Üzleti projektterv Előadó neve | Cégnév.
Magánszemélyként bérbe adnám az ingatlanomat.
Generali Alapkezelő beszámolója Gyöngyház Nyugdíjpénztár részére
Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Előadás másolata:

BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.

Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)

„Csak akkor jössz rá, hogy tulajdonképpen milyen biztosítást kötöttél, amikor az első károd megtörténik.” „Csak akkor jössz rá, hogy tulajdonképpen milyen biztosítást kötöttél, amikor az első károd megtörténik.”

Biztosítási alkuszok szerepe a kis- és középvállalkozások életében, biztonságuk fokozásában. I. Az alkuszok helye, szerepe a biztosítási törvény és a gyakorlat vonatkozásában. II.Független biztosításközvetítő (alkusz) és függő biztosításközvetítő (üzletkötő) státuszának és tevékenységének összehasonlítása. III. Alkuszok konkrét gyakorlati tevékenysége, lehetőségeik a vállalkozások pénzügyi stabilitásának, gazdálkodásának, illetve anyagi, technikai védettségének megteremtésében. Kockázatkezelés. IV. Alkuszi közreműködés jövője.

I. Alkuszok helye, szerepe a biztosítási törvény és a gyakorlat vonatkozásában.  Módozati és biztosítói partner kiválasztása  Nem „általános”, hanem „testre szabott” megoldásokat várnak el az ügyfelek  Az elégedett ügyfél a legjobb referencia  Szakmai felelősségbiztosítás - garancia

II. Az alkusz választásának főbb előnyei a biztosító ügynökével szemben. Alkusz Ügynök  Megbízója az ügyfél Megbízója a biztosító  Ügyfél érdekeit képviseli Biztosító érdekeit képviseli  Alku pozícióval rendelkezik Nincs alkupozícióban  A piaci legjobb szerződési Csak az adott biztosító feltételekre törekszik módozatai szerint  Vásárol megbízója részére Elad

 Kárrendezésben is közre- Segít, főleg az előkészítés működik, ügyfele helyett eljársorán  Egyedi igény kielégítése Korlátozott, csak a standard módozatok lehetőségei szerint  Kapcsolat folyamatos. Szükség Az értékesítés érdekében szerintikitartónak kell lennie * * *  Eligazodik a kínálati palettán Saját módozatok részletesebb ismerete

(Nélkülük nagymértékben megnőne a vállal- kozások rizikója) Vállalkozások – partnerek igénye szerint, adott esetben az alkusz: Alku pozíciójából eredően Egységnyi díjért magasabbUgyanazon szolgáltatást szolgáltatást tud elérni alacsonyabb díjért képes értékesíteni III. Az alkuszok konkrét gyakorlati tevékenysége…..

 Értékelő – elemző munkát végez – szaktanácsot ad – ügyféli döntés előkészítése. A szerződést aláírásra előké- szíti és közvetíti.  Kockázatkezelést végez.  Konkrét kárigényt érvényesít.  Új módozatokat dolgoz ki. Munkáltatói gondoskodás Kollektív élet, baleset és Nyugdíj- és Vállalati utasbiztosítások egészségbiztosítás és egészségpénztárak Alkuszi közreműködés külön költségmentes, beépül a kialkudott díj- ba, mint az egyéb költségek.

IV. Alkuszi közreműködés jövője  Kis- és középvállalkozások stabilitásában játszott szerep  A vállalkozók felelősségi fedezete előtérbe kerül  Továbbá az üzemszüneti veszteséget pótló fedezetek  Tulajdonosokra kölcsönösen köthető életbiztosítás, mint a tulajdonrész megváltásának eszköze  Biztosításkötés esetén fontos lehet pl.: - a fedezeti körök megfelelő összeállítása, - a biztosítási összegek reális meghatározása és évenkénti infláció követése - az önrészek helyes mértékének megválasztása

 Összevont un. Kisvagyon biztosítások pl. : lakás + vállalkozás együtt. Az ügyfelek számíthatnak az alkuszokra, mert ők jó helyzetben vannak ahhoz, hogy segítsék Őket e szakterületen való eligazodásban.