KOLPING-MOZAIK. ADOLF KOLPING ÉLETE I ban született a németországi Kerpenben ig különböző cipészműhelyekben segédként dolgozott ben.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Élet Igéje április.
Advertisements

Milyennek akarta Jézus Krisztus a közösséget?
valkói egyházközségben
A köznevelés fejlesztési irányai és eredményei KPSZTI február 12. Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkárság MTI Fotó.
„Keresztény nevelés – egyházi iskola” október 15.
Család.
A Budapesti Népoktatási Kör. A Budapesti Népoktatási Kör megalakulásának előzményei, szerveződésének körülményei és átalakulásai.
Székelyudvarhely civil élete Rövid várostörténet őskor óta lakott római castrum – Só útja első írásos emlék település neve Uduorhel mezővárosi.
SEK, május 9. Forrás: Baritz Sarolta Laura AZ ÜZLET MINT HIVATÁS – UTÓPIA VAGY REALITÁS? In Távlatok.
Réthelyi Bálint & Gergely
Középkor „Életünket adjuk az Istenért, a királyért és a hazáért” – vallották a középkori lovagok.
(Familiaris Consortio 17.). 1.0 A SZEMÉLYEK KÖZÖSSÉGÉNEK MEGVALÓSÍTÁSA SEGÍTSÉG, TÁMOGATÁS AKADÁLY, GÁT 1,1Egy férfi és egy nő életre szóló, felbonthatatlan.
Öregedő Európa – társadalmi kihívások
Mikor gyóntam utoljára?. Milyen gyakran szoktam áldozni?
„Környezet- és egészségtudatos iskola” Magyar Bioetikai Társaság 20. Nemzetközi Konferenciája szeptember 21.
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
Szeretettel köszöntjük a Katolikus Óvodák X. Szakmai Konferenciájának Résztvevőit! KPSZTI, május 10. Szeretettel köszöntjük a Katolikus Óvodák X.
A cserkészetben rejlő lehetőségek az evangélikus nevelés számára Buday Barnabás cserkésztiszt (16.) országos elnök.
1. Kedvelte őket az egész nép ApCsel. 1:42-47 (47/a) „… és kedvelte őket az egész nép.” χαρις (khárisz):- kegyelem (mint örömteli jutalom),
Részesedés a társadalom fejlődésében Keszeli Sándor Bella Katalin Berta Árpád.
Életige 2007 Május.
AZ ELŐZMÉNYEK század.
Magyarország Lánchíd.
Oxford Czinege Julianna Trinity Term Mi volt nehéz? Minden héten volt tutorialom, ami azt jelentette, hogy minden hétre kellett írnom egy dolgozatot.
A jezsuita rend 21/A.
VINCÉS TÁBOR Piliscsaba, augusztus Jézus és az Ő tanítása egész életünk alapja. Aki Jézus szavai szerint cselekszik, házát sziklára építi…
VINCÉS TÁBOR Piliscsaba, augusztus Jézus és az Ő tanítása egész életünk alapja. Aki Jézus szavai szerint cselekszik, házát sziklára építi…
Rajczy Mária Mechtilda
DON BOSCO.
KERESZTSÉG.
A munka ünnepe a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt, minden év máj. 1-jén tartandó ünnepség, hivatalos állami szabad nap, mely a munkások által.
Bosco Szent János. Élete Szegény családban született 1815-ben. Kétéves volt csupán, mikor édesapja meghalt, így édesanyja, Margit, egyedül nevelte három.
Egyház és a politika kapcsolata
Gaudium et Spes: Kihívások és kilátások Szeptember 10. Előadó: Dr. Tomka Ferenc.
Készítette:Kökényesi Márk.   Életének kezdete  Filozófiája  A tudományok felosztása  Etika és utópia  Képek Tartalomjegyzék.
„Szüntelenül imádkozzatok!” (1 Tessz 5,17) Az idén egy népes ökumenikus csoport választotta ki az igét az Egyesült Államokban, Szent Pálnak a tesszalonikai.
Nincs átfogó magyar monográfia Idegen nyelvű irodalom Időrendi adatbázis Tematikus adatbázis Folyóiratok, szaklapok Gazdasági adatok értékelése Kétoldalú.
Isten szeretetének szabad szerető viszonzása nem lehet pusztán spekulatív vagy elméleti. Az elméleti elveknek mindenáron döntő cselekvéshez kell vezetniük:,,a.
 július 1-én született Almásfüzitőn  Diákéveit a váci piarista gimnáziumban töltötte  1945 februárjában testvérével behívót kaptak  Az orosz.
Született 1966 Június 26.  Fiatalkorában aktív, később a Budapesti Vasas főállású sportolója, válogatott kerettag ben felnőtt magyar magasugró.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
Szociális és Gyermekvédelmi feladatellátás a Görögkatolikus Metropóliában.
Megszentelt Élet Éve
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.
Óvodai szakmai programok, továbbképzések bemutatása 2013/2014 Készítette: Grolyóné Szabó Éva szeptember 11. KPSZTI, Óvodavezetői Értekezlet.
Mit jelent számomra Adolf Kolping eszméje?
Mi a cserkészet? Szülőknek 1.
Adolf Kolping Született december 8. án
Mint a Kolping-i mű iskolánk is arra próbálja nevelni tanulóit hogy keresztényként a világban és ezáltal a foglalkozásukban, a házasságukban és a családban,
A gyermekek nevelésének megerősítése (VII. fejezet)
Hogyan indítsunk cserkészcsapatot közösségünkben?
Nincs ideális Egyház, de van egy, szent, katolikus és apostoli Egyház.
Miért szeretjük a Kolping Katolikus Iskolát!
Hitünk alakulása, mindennapi életünk a katolikus óvodában
A gyakorlati képzés szemléleti hátterének és kereteinek meghatározása
„Mert mi Kolping művén dolgozunk…”
FOUCAULD ATYA IMÁJA.
Szent Szív Társaság Societas Religiosarum Sanctissimi Cordis Jesu – Sacré Coeur RSCJ Sacre Coeur nővérek.
Miénk itt a tér.
Ókori India Bácsi Johanna 5.A..
Hogyan legyen több tartalom?
REFORMÁCIÓ.
JÉZUS ISTENSÉGÉBE VETTET HIT ALAPJAI
A TÁMOP szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében
A KÖZÉPKORI EGYHÁZ KIALAKULÁSA.
Kolping Adolf.
DON BOSCO SZENT JÁNOS.
HILDEGARD VON BINGEN ( )
Óvodai és iskolai szociális segítés
VALLÁSOS ÉS ERKÖLCSI NEVELÉS A KATOLIKUS ÓVODÁKBAN
Előadás másolata:

KOLPING-MOZAIK

ADOLF KOLPING ÉLETE I ban született a németországi Kerpenben ig különböző cipészműhelyekben segédként dolgozott ben érettségizett, majd Münchenben, Bonnban és Kölnben tanult teológiát ben szentelték pappá.

ADOLF KOLPING ÉLETE II. Dolgozott hittanárként, majd Elberfeldben a katolikus segédegylet egyik vezetője lett ben megalapította a Kölni Segédek Egyletét. Kolping atya élete végén már 418 egylet működött Németországban, taggal.

CÉLOK A FIATALOK SZÁMÁRA Legyenek jó családapák, mert a család a társadalom lelki megújulásának alapja. Váljanak szakmájuk mestereivé, akik tanultak, műveltek és készek az állandó önképzésre. Szeressék és becsülettel végezzék munkájukat. Váljanak igazi polgárokká, szerezzenek polgári erényeket, amelyek a hazához és a néphez kötik őket.

A KOLPING CSALÁD A Kolping-mozgalom alapját a Kolping-családok képezik. A Kolping-családok rendszerint a plébániákon szerveződnek. Az egész Kolping-mozgalom és a helyi Kolping-család az egyház részének tartja magát, vállalja a katolikus társadalmi tanítás útmutatása szerinti életet. Kolping a közösség mintaképének a természetes családot tekintette.

A KOLPING MOZGALOM MAGYARORSZÁGON 1856-ban megalakult a fővárosi egyesület. Az egyesületi életet a keresztény hit hatotta át. A Kolping-mozgalom ezután élte virágkorát egészen a második világháború végéig. Tevékenységük fontos szociális és pedagógiai feladatokra irányult: szakmai tanfolyamok, iparos versenyek és vallásos nevelés.

BOLDOGGÁ AVATVA Adolf Kolping 1865 december 4-én halt meg 51 éves korában, Kölnben. Kolping atyát II. János Pál pápa 1991-ben avatta boldoggá.