Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mit jelent számomra Adolf Kolping eszméje?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mit jelent számomra Adolf Kolping eszméje?"— Előadás másolata:

1 Mit jelent számomra Adolf Kolping eszméje?
* December. 08. Kerpenben (Északrajna-Wesztfália), Németország

2 Adolf Kolping Még fiatal káplánként személyes küldetését abban ismerte fel, hogy a nyomasztó szociális problémák enyhítésére szentelje életét. Meg volt győződve arról, hogy a társadalmi bajokat csak a keresztény elvekhez való visszatérés által lehet enyhíteni és megoldani. Ezért 1849-ben mint kölni egyházmegyés katolikus pap, elkezdte szervezni a Katolikus Legényegyletet, melyből a Kolping Művek világszervezet bontakozott ki. Kolping Adolf 1856 májusában látogatott Magyarországra, még abban az évben megalakult a fővárosi egyesület.

3 Aki egy embert szeretne megnyerni, annak a szívét kell feltennie zálogként.
Szerintünk: Mi, úgy gondoljuk, ha egy embert szeretnénk, örökre magunk mellett tudni. Mindegy, hogy testileg, vagy lelkileg. Annak a személynek, bizalmat és megbecsülést (nyitott szívet) kell adnunk.

4 A szív sokkal találékonyabb, mint a fej.
Szerintünk: Mi úgy gondoljuk, ez az idézet a szeretetre összpontosít, méghozzá arra a szeretetre, ami konfliktusok előtt szállingózik a házakban, kapcsolatokban. Ezután ha jön egy vihar, könnyen meglehet, hogy elveszítjük a fejünket és meggondolatlanságot követünk el.

5 Akkor biztosítjuk a jövőt, ha tiszteljük a múltat.
Szerintünk: Mi számunkra, ez az idézet kifejezetten azt sugallja, hogy az előttünk lévő generációt tiszteletben kell tartanunk! Mivel a jelenlegi helyzetünket, az ő munkásságuknak köszönhetjük. Ezért, tartozunk nekik ennyivel, és azzal, hogy a gyengébb korszakukban át segítjük őket.

6 A szép beszéd nem tesz semmit, a tett dicséri az embert.
Szerintünk: Mindannyian, úgy gondoljuk, hogy a gyakorlati helyeinken szerzett tapasztalataink, és az életben is, azt tanították, hogy ha csak szépen beszélnek, dicsérnek, azzal a munka nem lesz befejezve. Tettekkel kell motiválni az embert.

7 Aki bátorságot mutat, bátorságot ad
Szerintünk: Úgy gondoljuk, ezt az idézetet a kimondottan irányító egyéniségekre ragaszthatjuk rá, mivel ők azok, akik mernek! Ha, ők segítenek a gyengébbeknek kiállni önmagukért és elveikért, akkor előbb utóbb ők is felbátorodnak.

8 2015.December.02. Megemlékezés
† December. 04. Kölnben (Északrajna-Wesztfália), Németország


Letölteni ppt "Mit jelent számomra Adolf Kolping eszméje?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések