FÜZÉKI DÍJ Javaslat a díj eljárásrend megújításra.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
S 1SCM© Siemens AG All rights reserved Útmutató a click4suppliers easy használatához Szállítói regisztráció.
Advertisements

A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
Katona József MKSZIG 1 Katona József Szakközépiskola és Felnőttoktatási Gimnázium.
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
Készítette: Matukovics Gábor,1 Honlap:
eTwinning – Az európai iskolák közössége
Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER.
12.4 A választási rendszer. A helyi önkormányzatok feladatai, szervezetei és működésük. Középszint A választójog: az általános, egyenlő, közvetlen és titkos.
Választási protokollok. Tartalom Hagyományos választások Elvárások A választások résztvevői Kommunikációs csatornák Elektronikus szavazás alapsémája Sématípusok.
Írásvetítő transzparens Készítette: Huszár Anita informatikus könyvtáros szak II. évfolyam, távoktatási tagozat Alsózsolca, 2005.
Könyvtári teljesítménymérés
Mi is tulajdonképpen SprintWealth üzlet? A SprintWealth weboldalról szoftvereket és e-könyveket tölthetsz le 29 USD regisztrációs díj ellenében. Az oldal.
Egy biztonságos szavazórendszer
„A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projekt eredményeinek disszeminációja a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának oktatói.
Nemzeti Fejlesztési Terv Civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek javítása.
Az oszd meg és uralkodj (Divide et Impera) programozási módszer
A referencia – intézmények működésének eljárásrendje Harkány, 2009.november 13.
Cím adományozása A cím alapításának célja: Közvetetten: o Decentralzált pályázat – eszközfejlesztés o TÁMOP pályázat mesterképzés – személyi.
MKE Helyismereti Könyvtárosok Szervezetének XVIII. Országos Tanácskozása Gödöllő, július Helyismereti fejlesztés - online elérés a dunakeszi.
Szemelvények a Kbt. legfrissebb módosításaiból február 10. dr. Fribiczer Gabriella főosztályvezető-helyettes Közbeszerzések Tanácsa Titkárság.
Olcsóbb és több demokrácia II. A Fidesz- Magyar Polgári Szövetség javaslatai a választások állami költségeinek csökkentésére.
1 A személyi jövedelemadó 1 %-ának kiutalása, felhasználás elszámolása.
Felnőttoktatási tájékoztatója
Helyhatósági és nemzetiségi választások október 12. FELKÉSZÜLÉS A POLGÁRMESTEREK, HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK.
Nemzetiségi önkormányzati választások KITŰZÉS települési országos területi 1128/2014. NVB határozat (07.29.) 2715 választás 1745 településen 64 választás.
Jogszabályok, iránymutatások
Helyhatósági és nemzetiségi választások október 12. FELKÉSZÜLÉS A POLGÁRMESTEREK, HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK.
ügyvivő szakértő, országos versenyszervező
Tankönyvellátás
2013/14.. A megvalósítás éve számokban  11 partnerintézmény  összesen 330 óra  iskolánként 3x10 óra  kísérletek 4 természettudományos tárgyból  40.
ÉMOP – Üzleti infrastruktúra fejlesztése. Keretösszeg: „1” részcél: Ipari Parkok millió Ft „2” részcél: Ipari területek millió Ft „3” részcél:
„Információvédelem menedzselése” XXVI. Szakmai Fórum Budapest, május 16. Aktualitások az információvédelem területén Egyesületi hírek Tarján Gábor.
Gazdaságtudományi Kar Faculty of Economics Vállalati információs napok a duális felsőoktatási képzésekről Miskolc, március 25. Veresné dr. Somosi.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Várható fontosabb pályázatok ban.
A választási feladatok ellátásával összefüggő aktuális információk Jegyzői Értekezlet december 3.
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
A tankötelessé váló gyermekek beíratása 2016 Tanköteles gyermek abban az évben, amelyben augusztus 31. napjáig a 6. életévét betölti (de legkésőbb az.
ELEKTRONIKUS ADATFELDOLGOZÁS, ADMINISZTRÁCIÓ Az MLSZ ügyviteli rendszerének bemutatása, a regisztráció folyamata.
HU HR CBC időszak rövid áttekintése TOURISM4C HUHR/1101/124/0008 Nyitókonferencia Zalaegerszeg 2015 május 21 Tálos András, programmenedzser,
AOSZ Klubkártya kampány 2015 október-november. Mi az AOSZ kártya AOSZ kártya az autizmussal élők és/vagy családtagjaik számára különféle kedvezmények.
Országgyűlési választások Magyarországon. A választásokat szabályozza: az1989. évi XXXIV. törvény Ideje: négy évente tavasszal A köztársasági elnök írja.
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
1 Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra vizsgadokumentációs irodavezető.
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
„Menetrend” Kórházi – Klinikai Területi Szervezet megalakulására vonatkozó speciális és általános szabályok időrendben.
Nemzeti Energetikusi Hálózat
Pályázati információs nap Június 15.
Kísérleti magyar webarchiválási program A könyvtárak szerepe
A felsőoktatási felvételi eljárás
Turisztikai fejlesztési lehetőségek a programozási időszakban
Előadó: Horváth Attila alezredes szeptember 15.
MTA Hungary Naptár alapú Orvoskereső Program
Útmutató a click4suppliers easy használatához
Eötvös Loránd emlékéremérem
„Az akarat nem elég; tenni is kell.” Goethe
MKE Helyismereti Könyvtárosok Szervezetének XVIII
Vállalati felelősségvállalás
Bartók Györgyi Mire jó az ODR lelőhely adatbázis?
DARUS a gyermekekért.
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT)
Megjelent a végrehajtási rendelet!
DARUS a gyermekekért.
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Rigó Csaba Balázs A Közbeszerzési Hatóság tevékenysége
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Merre tovább a középiskola után?
Előadás másolata:

FÜZÉKI DÍJ Javaslat a díj eljárásrend megújításra

Cél: Annak érdekében, hogy a Füzéki István Emlékérem díj az alapítói szándéknak megfelelően, de a jelenleginél hatékonyabban betöltse kettős szerepét, úgymint emlékállítás az 56’-os hősöknek, Füzéki Istvánnak a hős könyvtárosnak és a kiemelkedő könyvtárosi teljesítmény elismerése, az alábbi javaslattal élek:

Jelölt állítás /max fő/ SzervezetekElnökségKuratórium 1 fő 30 szervezet x 1 fő (vagy esetleg taglétszám arányosan?)

A Jelölt állítás április végéig tart Keressük az év (kiemelkedő) könyvtárosát. A jelölés formai kritériumai: a jelölő (szervezet, személy) azonosítsa magát a jelöltről (jelölt csoportról) legyen egy igazolványkép és legyen azonosítva (név, lakcím, munkahely, elérhetőség) a jelöltről legyen egy maximum 1 oldalas indoklás a jelöltről legyen egy maximum 300 karakteres rövid indoklás

Jelölt lehet (az alapító okiratnak megfelelően) Az a könyvtáros vagy könyvtárosok csoportja, aki a megelőző évben vagy 2 évben a legtöbbet tette/kiemelkedő teljesítményt nyújtott a könyvtári szolgáltatások és/vagy tudományok terén. Nincs életkori, és egyéb típusú megkötés, nem életutat díjazunk, hanem tárgyévi teljesítményt Nem javaslom ugyanakkor azt, hogy ragaszkodjunk a köz, illetve szakkönyvtári munkatársak évente váltó rendszerű díjazásához, azaz ezt én feloldanám!

Jelöltek disszeminációja – május 20 - június 1./ A Könyvtárvilág a jelöltekről különszámot publikál. - jelölt azonosító adatai, fotója, maximum egy oldalas laudációja. 2./ Az MKE honlap - jelölt azonosító adatai, fotója, max 300 karakteres ajánlás (Ezen a felületen lehet majd szavazni is a jelöltekre!) 3./ Vándorgyűlés honlapja - jelölt azonosító adatai, fotója, max 300 karakteres ajánlás Az MKE titkárság előzetesen valamennyi jelölést kapott személlyel tisztázza, hogy elfogadja-e a jelölést és hozzájárul-e a nyilvános felületeken történő megjelenéshez! Elutasítás esetén a jelölt kiesik a jelöltek közül!

Szavazás (vándorgyűléstől augusztus végéig) Az MKE Vándorgyűlésen megerősítő bejelentésre kerül az előző évi díjazott neve és felhívásra kerül, hogy a Vándorgyűlés befejeztével megindul a szavazás folyamata. Szavazni a jelöltekre elektronikusan, az MKE honlapon kialakított felületen, tagkártyaszám azonosítóval lehet. Mindenki csak egy jelöltre adhat le szavazatot. (vagy többre, pl. max. 5 főre??) A jelöltekre – regisztrációt követően – bárki (nem MKE tag is!) szavazhat az MKE honlapon. Egy regisztrált szavazó egyszer és összesen egy jelöltre adhat le szavazatot.

Döntés (kuratórium, szeptember végén) A kuratórium a legtöbb jelölést kapott maximum 8 személyt (csoportot) értékeli, és közülük választja ki a tárgyévi díjazottat. A kuratóriumot ebben a fázisban már nem köti az, hogy ki mennyi szavazatot kapott előzőekben.

Díjátadás A díj átadására ünnepélyes keretek között, az OSZK-ban, az 56-os megemlékezéssel és emléktábla koszorúzással egybekötve kerül sor. Mind a max. 8 jelölt (és családtagjai) meghívást kap az ünnepségre, ahol valamennyi jelölt teljesítménye bemutatásra kerül a 300 karakteres rövid ismertetővel. Aki tehát idáig eljutott, azt megköszöntenénk személyében. Majd ezt követően kerül felbontásra a boríték és kerül kihirdetésre, hogy a jelöltek közül a kuratórium kit választott ki a díjra. Az emléklapon helyben kerül rögzítésre a díjazott neve.

Költségek A díj költségét (emléklap, érem, könyv) az elnökség, illetve az alapító Füzéki Bálint vállalja. Az átadó ünnepség költségét ( fő szerény vendéglátás) az elnökség és azok a szervezetek, melyek jelöltje idáig eljutott, közösen adja össze. Ez kb Ft / szervezet. A disszemináció és a szavazás elektronikus felületen zajlik és nem kerül külön pénzbe. A szavazás feltételeit kell kialakítani a honlapon esetlegesen egyszeri forrásból.