Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Turisztikai fejlesztési lehetőségek a programozási időszakban

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Turisztikai fejlesztési lehetőségek a programozási időszakban"— Előadás másolata:

1 Turisztikai fejlesztési lehetőségek a 2014-2020 programozási időszakban
dr. Princzinger Péter - Magyar Turisztikai Ügynökség

2 Turisztikai ágazat jelentősége 1/2
A turizmus kiemelkedő nemzetgazdasági jelentőségű ágazat. A KSH által szeptemberben publikált adatai szerint a szektor közvetlen és közvetett részesedése a GDP-ből 9%. Magyarország stratégiai célja a turizmus jövedelemtermelő képességének erősítése nemzetgazdasági szinten, azaz a külföldről beutazó turisták tartózkodási idejének meghosszabbítsa és költésük növelése, és a hazai turisztikai fogyasztás jelenlegi szintjének növelése, de legalább a fenntartása.

3 Turisztikai ágazat jelentősége 2/2
Mutatók Időszak Vendégek száma a kereskedelmi szálláshelyeken (fő) Vendégéjszakák száma a kereskedelmi szálláshelyeken (db) Vendégek átlagos tartózkodási ideje a kereskedelmi szálláshelyeken (éjszaka)** 2016. június* 2,4 2016. június/2015. június** (%) 101,8 101,5 99,7 2016. január-június** 2016. január-június*/2015. január-június** (%) 104,8 104,5 *Előzetes adat **MTÜ számítás. Forrás: KSH Tájékoztatási Adatbázis, adatletöltés időpontja: augusztus 11.

4 Magyar Turisztikai Ügynökség
2016. április 25-én jött létre 1156/2016. (III. 31.) Korm. határozat a turizmussal kapcsolatos állami feladat- és intézményrendszer átalakításához szükséges intézkedésekről 1209/2016. (IV. 25.) Korm. határozat a turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos kinevezéséről és feladatairól 1210/2016. (IV. 25.) Korm. határozat a turizmussal és a vendéglátással kapcsolatos állami feladatok változásával kapcsolatos intézkedésekről

5 Célok, fejlesztési lehetőségek
Cél: a turisztikai ágazat és annak fejlesztései a lehető leghatékonyabban járuljanak hozzá az ország gazdasági teljesítményéhez. Ennek egyik eszköze a forrástervezés és –felhasználás rendszerének korábbinál koordináltabb működtetése. Turisztikai fejlesztési lehetőségek a programozási időszakban: GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) VEKOP (Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program) VP (Vidékfejlesztési Program)

6 Fejlesztési források (OP-k)

7 GINOP

8 TOP *Turisztikai komponens pontos összegéről nincs adat

9 VEKOP

10 Vidékfejlesztési Program

11 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Turisztikai fejlesztési lehetőségek a programozási időszakban"

Hasonló előadás


Google Hirdetések