MERD tájékoztató Vásárosnamény, február 28..

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
Advertisements

Az ÉARFÜ NONPROFIT KFT - szerkezete, felépítése, a színes mozaik.
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
általános főig. helyettes
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
A környezetvédelem intézményrendszere
1. Előzmények -Munkavállalói és Munkáltatói érdekképviseleti szervezetek együttműködése -Meglévő MSZOSZ jogsegély szolgálat és a Partnerek helyszíneinek,
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Nemzeti Egységes Kártyarendszer Vetési Iván miniszteri biztos június 2. KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Nemzeti Földalap és Földtörvény nemzeti kincsünk, a magyar föld védelmében.
Aktuális tudnivalók a 2013-ig hatályos ÚMVP erdészeti intézkedéseivel kapcsolatosan Agrárfejlesztési Főosztály.
„ MEGYÉN INNEN… MEGYÉN TÚL…” A szakfelügyelet és a megyei intézmények együttműködése tapasztalatainak összegzése. KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS ORSZÁGOS.
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
Működőképes-e a területfejlesztés új rendszere Nagyházi György PhD hallgató RGDI - Győr.
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
Erdészeti átruházott feladatok 2013 Ali Tamás Gábor február.
A kormányhivatal képzési, továbbképzési, vizsgáztatási tevékenysége
A Ket. tervezett módosítása
Az ÚMVP intézményrendszere
A munkaerőpiaci képzési és átképzési programok eredményességének vizsgálata regionális és kistérségi vetületekben MTA Regionális Kutatások Központja Alföldi.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Revita Alapítvány. Székhely: Debrecen Alapítás éve: 2003 Működés hatóköre: – Országos hatókörű szolgáltatások – Észak-alföldi régió – Leghátrányosabb.
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről és az igénybevehető szolgáltatásokról Pataki.
NVT AKG kötelező képzés 2006 FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet 1.Modul: 1.Modul: Általános kérdések, jogszabályok, eljárásrend Lukács-Lőrincz Rita.
A szakképzési jogcím rendelet (139/2008. (X. 22.) FVM r.) módosítása (2010. okt. 1.) Készítette: Wayda Imre vez. főtanácsos vez. főtanácsos Földművelésügyi.
A társadalmi egyeztetés alapfogalmai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője február.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Műhelyvezetők, tanácsadók szakmai napja Csizmazia Sándorné Szakmai vezető Pécs, nov. 10.
Feladataink az új Mt. és a vízi-közmű törvény tükrében Halasy Károly titkár.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Dr Sediviné Balassa Ildikó: JUBILEUM UTÁN A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS JÖVŐJE Munkakultúra – Szakképzési Modellek OKTÁV RÁCIÓ február 4-6.
„A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai Közművelődési és Képzési Intézet jelene és jövője” augusztus 23.
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési.
AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS VESZÉLYE ÉS A HAZAI KLÍMAPOLITIKA Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium február 27.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
EURÓPAI UNIÓS POLITIKÁK
Adózás és állami támogatások az erdőgazdálkodásban európai kitekintéssel Horváth Sándor Ph.D.stud. Nyugat-Magyarországi Egyetem.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Szakmai gyakorlatom bemutatása
MINŐSÉG A SZAKFELÜGYELETBEN
Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Kormányhivatal
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
ALFÖLDI ERDŐKÉRT EGYESÜLET KUTATÓI NAP MAGÁN ERDŐTULAJDONOSOK ÉS GAZDÁLKODÓK LEHETŐSÉGEI AZ INNOVÁCIÓBAN LAKITELEK Duska József.
A szaktanácsadás támogatása között
Dr. Nagy József elnök Bükk-Térségi LEADER Egyesület Tibolddaróc, január 30.
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Hajdú-Bihar megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Kiss Gábor ügyvezető igazgató.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
szolgáltatástervezés Dr. Gazsi Adrienn, Kézenfogva Alapítvány
KAP reform, az agrártámogatások új rendszere. Vidékfejlesztési Támogatások.
1 Vállalkozói adminisztratív tehercsökkentés Előadó: Dr. Nagy Ádám Főosztályvezető-helyettes Ipari és Építésgazdasági Főosztály.
A külterületi kármentesítést meghatározó feltételrendszer és a kivitelezés összehangolása, együttműködés az irányító szervekkel.
CSMKIK Ipari Tagozat évi stratégiája Január.
KÖFOP E-ingatlan-nyilvántartás kialakítása (e-ING) Szőnyi Lőrinc.
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
„A Kirendeltség és az Önkormányzatok közötti információ és adatszolgáltatás gyakorlata a Paksi Kistérségben Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
2081 Piliscsaba, Wesselényi Miklós u. 10.
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal
Megjelent a végrehajtási rendelet!
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivata
Felsőoktatási Szakképzés
Előadás másolata:

MERD tájékoztató Vásárosnamény, február 28.

Mi az a MERD? A MagánERDőkért Egyesület nonprofit, közhasznú szervezet. Egyik feladata Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, tágabb értelemben az Észak- Alföldi régió magán-erdőgazdálkodásának segítése. Másik feladata a térség erdőgazdálkodásának érdekképviselete.

Miért van szükség az erdőgazdálkodás segítésére? Az erdészeti igazgatási ügyek lebonyolítása a folyamatos kormányzati átszervezések és az erdőt érintő jogszabályi változások ( pl.: földtörvény ) miatt túlnőtte a „régi” megszokott formanyomtatványon történő egyszerű ügyintézés kereteit. Az államigazgatás az élet minden területén „papírszagúvá” vált, ez alól az erdőgazdálkodás sem kivétel.

Miért van szükség az erdőgazdálkodás segítésére? Az erdőgazdálkodás jellegéből adódóan egyes műveletek csak évtizedek múltán ismétlődnek, így a helyes gyakorlat nem tud kialakulni, csak több generáción keresztüli erdőgazdálkodási tevékenység során. A hiányzó ismeretek pótlása szükséges.

Miért van szükség az erdőgazdálkodás segítésére? Az erdőgazdálkodási szolgáltatások igénybevétele esetén a gazdálkodók információval történő ellátása segíti a döntések meghozatalát.

Miért van szükség az erdőgazdálkodás segítésére? A szolgáltatások piacán történő egységes fellépés, azok színvonalának kiegyenlítődését és megfizethető árszintre történő beállását szolgálja, ami kiszámíthatóbbá és stabilabbá teszi a gazdálkodást.

Elaprózottság Szabolcs-Szatmár-Bereg megye magánerdőinek területe ha! Az erdőgazdálkodók száma fő! Összehasonlításként az állami erdőterület ha! Az állami erdőgazdálkodók száma 3 fő!

Miért van szükség érdekképviseletre? Térségünk erdőgazdálkodási érdekeinek képviseletét nem várhatjuk el mástól! A legjobban mi vagyunk tisztában problémáinkkal és érdekeinkkel. Más hasonló tevékenységet végző szervezetekkel nem konkurálni, hanem együttműködni akarunk. Amennyiben adott kérdésben velünk azonos álláspontra helyezkednek, akkor nyitottak vagyunk az együttműködésre.

Eddigi tevékenységeink Egyeztető tárgyalás az MVH Központtal az erdészeti támogatásokkal kapcsolatos problémák ügyében. Egyeztetés a védett természeti területen elhelyezkedő magánerdőkre vonatkozó állami kompenzációról a Vidékfejlesztési Minisztériummal.

Eddigi tevékenységeink A Vidékfejlesztési Minisztérium által koordinált közötti időszakra vonatkozó EU-s támogatások kidolgozásában való közreműködés. A jövőben támogatásra kerülő ismeretátadások, képzések előzetes felmérésében való részvétel, és a képzések irányára vonatkozó javaslat elkészítése.

Eddigi tevékenységeink Részvétel az Erdőtörvény tervezett módosításának folyamatában. Engedélynélküli fakitermelésekkel kapcsolatos médiafelkérés teljesítése.

Eddigi tevékenységeink Részvétel a kötelező NATURA 2000 oktatásban. Erdővédelmi szakmai napok az akác, a magyar kőris és a kocsányostölgy károsítóiról.

Eddigi tevékenységeink Gazdálkodói kérésre terepi szakmai nap Nyírtasson. Gazdálkodók kérésére Erdőbirtokossági összejövetelen való részvétel.

Eddigi tevékenységeink Szakmai weblap készítése, amely hamarosan megkezdi működését ( néven LESZ elérhető).

Szolgáltatásaink Az erdészeti hatóság munkájának segítése az ügyfélfogadásban. A székhelyre érkező ügyfelek folyamatos, minden napos tájékoztatása, segítése.

Szolgáltatásaink Pártoló tagok részére félórás ingyenes erdészeti és igazgatási joggal kapcsolatos szaktanácsadás, kedvezményes árak okirat (szerződés, kérelmek) elkészítésekor. Erdészeti jogi, adminisztratív szolgáltatás.

Szolgáltatásaink Telefonos flottaszolgáltatás, amely jelenleg 110 db előfizetést tartalmaz.

Szakmai adatok. Érdemes áttekinteni térségünk főbb adatait és tendenciáit a magán- erdőgazdálkodásra vonatkozóan.

Az erdők tulajdonviszonyai

Mi okozza az erdőterület növekedését? Az erdőtelepítés!

Az erdőtelepítések elhelyezkedése

Az elmúlt 20 év az erdőtelepítések fellendüléséről szólt!

Erdőterület 1990-ben

Erdőterület 1995-ben

Erdőterület 2000-ben

Erdőterület 2005-ben

Erdőterület 2010-ben

Támogatások A vidékfejlesztési program most van kidolgozás alatt. Erdészeti szempontból a támogatási kategóriákat tekintve nagy változás nem várható. Ésszerűsítések és egyszerűsítések fognak történni.

Támogatások Erdőtelepítés NATURA 2000 Befejezett ápolás, tisztítás, nyesés Erdőpotenciál helyreállítás, megelőzés Erdőszerkezet átalakítás Erdő környezetvédelem Erdészeti gép Erdészeti útépítés

Tagság Minden erdőtulajdonost, erdőgazdálkodót, erdészeti szakembert, erdészeti vállalkozást, vagy az erdőkkel szimpatizáló személyt és szervezetet várunk tagjaink közé!

Köszönöm a figyelmet!