Téglásy Kristóf március 06. EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Ifjúságügyi Főosztály Az ifjúságpolitika irányításának új szervezeti helye.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Korrupció az igazságszolgáltatásban és a bűnmegelőzésben Állami szereplők és a korrupció „Kormányzati válaszok” Sántha György, dr. IRM Miniszteri Kabinet.
Advertisements

A sport mint stratégiai ágazat az állami szerepvállalás tükrében
Önkormányzati Ifjúsági feladatok EA.:Bodor tamás
Budapest Főváros Ifjúsági Koncepciója „Kezdeményezés, Koordináció és Kooperáció” Gergely Péter április 6.
ÜDVÖZLÖM ÖNÖKET A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK NEVÉBEN!
„A családi napközi kettős szerepe a női foglalkoztatásban” – 2011
Kaposvári Egyetem Ifjúságsegítő képzés Kátai Gábor
Az iskolai szociálismunka
Erőforrás-térkép a régióban
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat A és a szolgáltatásai Budapest, február.
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
A környezetvédelem intézményrendszere
Európai ifjúságpolitikai modellek, avagy mit hozhatunk magunkkal Európából? Tarnay István Szeged,SZTE-JATIK
AZ IFJÚSÁGPOLITIKAI AKTOROKNAK MILYEN MOZGÁSTERE VAN ÉS/VAGY LEHET EGY KORMÁNYZATI IFJÚSÁGPOLITIKÁT NÉLKÜLÖZŐ KÖZEGBEN? Kádár-Csoboth Péter Ifjúság, ifjúságpolitika.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
A kormányzat és a civil szervezetek kapcsolata Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.
A megyei tervezés jelenlegi állása, a közeljövő jogszabályi változásai Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása,
Állam munkavédelmi feladatai
SZECSKAY Ügyvédi Iroda CEBC – XXI. Vezérigazgató Találkozó Lobbizás európaiul március 31. Budai Judit.
A költségvetési intézmények feltételrendszereinek változása recessziós gazdasági környezetben, egy felsőoktatási intézmény szemszögéből Mag Zoltán Debreceni.
Új kihívások a katasztrófavédelemben
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
A Magyar Köztársaság kormánya
Munkahelyi egészség és biztonság
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
„Híd a jövőbe” Utak és lehetőségek a szociális ellátásban a valódi értékek mentén Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete XII. Nemzetközi.
A KLIK szerepe a szakképzés irányításában
Egészségfejlesztés és helyi ifjúsági munka. a) Az állítás helyes b) Az állítás helytelen c) Az állítás csak részben helyes d) Az állítás nem vonatkozik.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Dudás Zoltán Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztály
NAK, Szakképzési Igazgatóság
Bodor Tamás főosztályvezető-helyettes Gyermek és Ifjúsági Osztály
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
MIT TUDUNK AZ IFJÚSÁGPOLITIKÁRÓL? Kvíz. ISTEN HOZOTT BENNETEKET EGY RÖVID KVÍZBEN, MELY SOK MINDENRE VONATKOZIK, AMI A FIATALOKAT ÉRINTI...
A muzeális intézményrendszer átalakítása
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
„ A megújuló energia helye a Somogy megyei fejlesztési elképzelésekben” Budapest, március 30.
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Szarvák Mónika Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért.
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
„Csellengő fiatalok” az ifjúságpolitika komplexitása Pécs, március 23.
A szakképzés jelene és jövője a KLIK-ben. Jogszabályi háttér: A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény A szakképzésről szóló évi CLXXXVII.
Esélyegyenlőség, társadalmi felzárkózás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Langerné.
1 Szervezet és minőség 2. előadás 1. 2 Az előadás tartalmi elemei Alapfogalmak A minőségfejlesztés jogszabályi háttere Minőségfejlesztési megközelítések.
A régészeti örökség védelmének intézményrendszere.
1 SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL (SZÖM) 1 2 A SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL Komplex eszköz a teljes körű intézményi önértékeléshez, és ez által az.
Munkaerőpiaci-szolgáltatásokat végző szervezetek lehetőségei
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
„Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar együttműködéssel” projekt
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Fiatalok társadalmi részvétele és érdekképviselete
A TÁMOP szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében
Kölcsönös tanulás Gyakorlatának kezdeményezése: Néhány ajánlás
Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint ADOTTSÁGOK 4. 3
Ifjúsági feladatok az IKSZT-ben
Előadás másolata:

Téglásy Kristóf március 06. EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Ifjúságügyi Főosztály Az ifjúságpolitika irányításának új szervezeti helye.

Emberi Erőforrások Minisztériuma  Sportért és Ifjúságért felelős Államtitkárság  Ifjúságért és Sportkapcsolatokért felelős Helyettes – Államtitkárság  Ifjúságügyi Főosztály  Nemzeti drogmegelőzési koordinációs osztály

Az önkormányzat ifjúsági tevékenységének felépítése (folyamat jelleggel)

Nemzeti Ifjúsági Stratégia „ Javasolt az ifjúsági közfeladatok és az intézményrendszer meghatározása szempontjából az ágazati jogszabályok szinkronisztikus és horizontális szempontból történő elemzése, felülvizsgálata.”

NIS I. cselekvési terve ( )  Jogszabályban szükséges megfogalmazni az állami és önkormányzati feladat és hatáskörbe tartozó ifjúsági feladatokat, a munkavégzéshez szükséges elvárásokat, valamint az ifjúságsegítői szakképzéssel összefüggő szabályokat.  Elő kell készíteni az önkormányzatok gyermek és ifjúsági feladatainak és az azokat ellátó tisztviselők, azaz az ifjúsági referensek hatáskörének szabályozását kompetencia-térkép és szakmai normák kialakításával Meg kell teremteni az ifjúságbarát önkormányzat, gyermekbarát település elismerési rendszerét, illetve adaptálni kell a nemzetközi jó gyakorlatokat, és ki kell alakítani azok kritériumrendszerét.

Új Nemzedék Jövőjéért Program „. A konszenzussal elfogadott Nemzeti Ifjúsági Stratégiában foglalt célok megerősítésére, tevékenységeinek kiegészítésére készült el az Új Nemzedék Jövőjéért Program, a Kormány ifjúságpolitikai keretprogramja, amely európai uniós források bevonásával kívánja támogatni a magyar fiatalok mindennapi életét, egzisztenciateremtésének folyamatát. ”

NIS CST II.( ) szerkezete  I. pillérAz ifjúsági korosztályok sikeres társadalmi integrációjához szükséges környezet fejlesztése.  II. pillérAz ifjúsági korosztályok és közösségeik érvényesülésének elősegítése.  III. pillér Az ifjúsági szakma és az ifjúsági civil szervezetek munkájának elősegítése.

NIS CST II. intézkedések  4.2: pontosan meg kell határozni az önkormányzat által ellátandó feladatok, nyújtandó szolgáltatások körét, a feladat ellátási folyamat szabályozását, és feladatellátáshoz szükséges személyi, tárgyi és anyagi feltételrendszert.  2.6: Létre kell hozni azokat a szakmai-módszertani dokumentumokat melyek segítik a települési önkormányzatokat a hivatkozott jogszabályban meghatározott ifjúsági feladatok ellátásának megszervezésében.  Érzékenyíteni és támogatni szükséges az önkormányzatokat mindazokban a folyamatokban, amelyek a településen zajló ifjúsági munka tervezettségét, összehangolását szolgálják. Támogatni kell a fiatalok és a helyi döntéshozók közötti ifjúsági párbeszédrendszerek megvalósítását.

Megoldási javaslatok  Tisztázni kell az önkormányzati ifjúsági feladatokat ellátó tisztviselők hatáskörét  Meg kell határozni a feladat ellátásához szükséges kompetenciákat  Törvényben kell meghatározni azt a szervezetet, amely a településen élő fiatalokkal foglalkozik és az ágazatközi feladatokat ellátja  Ifjúsági ház vagy ifjúsági információs és tanácsadó iroda ill. pont létrehozása, működtetése a településen  Meg kell határozni az együttműködésben történő önkormányzati feladatellátás kereteit

Köszönöm a figyelmet! Téglásy Kristóf