MÉCS CSEPELI VENDÉGLÁTÓIPAR SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1212 BUDAPEST PETŐFI TÉR 1. telefon/fax:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„SZAKMÁK VONZÁSÁBAN” – A szakképzés jelene és jövője Szakmai konferencia május 10.
Advertisements

„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
Újfajta tanulási módszerek alkalmazása a felnőttképzési konzulens képzésnél Nyíregyháza, március 18.
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
Integrált oktatás az 50 éves Trefort SZKI-ban
JÓ GYAKORLATOK AZ IKT ISKOLAI ALKALMAZÁSÁBAN
A gyakorlatvezető mentor
Gyakorlatvezető mentortanárképzés
Az információs és kommunikációs technológiák szerepe a szakképzésben február 22. Dr. Tóth Péter főiskolai docens Fővárosi Pedagógiai.
Az e-portfólió használati köre
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
Pankucsi Szilárd Mérnöktanár Mérnök Informatikus
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap Két ország, egy cél, közös siker! Dr. Kovács Ferencné.
Avagy: Mit lát a pitypang magja repülés közben?
Tanárok továbbképzése – a feladatlapok készítésének módszertana
A szaktanácsadó segítő szerepe
Ha javítani szeretnénk az eredményeken
Minőségfejlesztés Szülői elégedettség mérés március Készítették: Kemény Viktória, Pástiné Rozinay Ágnes, Tölgyesi Henrietta.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 3. konferencia.
Az országos mérések megújult rendszere
A felmérés időpontja: május 28.. MÉRT TERÜLETEK:  matematikai eszköztudás  szövegértési képességek  háttérkérdőív kitöltése (szülők, tanulók)
TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával,
A jogszabályi változások megvalósulása és hatása intézményi szinten Fővárosi helyszín Készítette: Kállai Gabriella ONK, Budapest november 4.
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
A 2007/2008-as tanév bemeneti kompetenciaméréseinek tapasztalatai a Rétközi Szakiskolában.
PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA.
Neveléslélektan Szocializációs hatások, iskolai tanulás.
Wesselényi Miklós Szakközépiskola és Szakiskola OM: Telefon: 42/ Fax: 42/ cím:
Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola Sopron Kompetencia mérések azok visszajelzései és hatása a napi munkára.
A Commitment Köznevelési Kht. MOHAY GERGELY március 31. ÉS A KECSKEMÉTI IRODA BEMUTATKOZÁSA.
ÖSSZEFOGLALÓ az új (2007. szeptemberi) BEMENETI KOMPETENCIAMÉRÉSRŐL KOMMUNIKÁCIÓ Tesztkészítők: Dr. Berkéné Dr. Sajti Ilona Gálosné Szűcs Emília Gyuricza.
Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző Iskola Szombathely.
A PISA ÉS AZ O RSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉSEK KAPCSOLATA ÉS FELHASZNÁLHATÓSÁGA Balázsi Ildikó.
Mérés-értékelés konferencia március 12. Szolnok.
Tovább együtt eredményesen … A FELSŐ TAGOZAT ÍGY.
Mérés-értékelés konferencia március 28. Eger.
Bemeneti kompetencia mérés SZAKISKOLAI KOMPETENCIAMÉRÉSEK Az előadás vázlata 1.Mérőeszközök -Jellemzők -Kompetenciák -Tevékenységek 2. Változások.
ÁRPÁD SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM, SZÉKESFEHÉRVÁR Tóth Ágnes MÉCS vezető.
Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium Nyíregyháza.
9-10-es bemeneti mérések és visszajelzések Barabás György M ű szaki Szakközépiskola és Szakiskola Sárvár.
Trefort Ágoston Szakképző Iskola Sátoraljaújhely.
A szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatai Jókai Mór Szakképző Iskola Bonyhád.
Inczédy György Szakközépiskola és Szakiskola Iskolánk idén 125 éves, a térség legrégebbi szakképző intézménye. Szakmák Vízvezeték- és vízkészülék-szerelő,
PÉCSI KERESKEDELMI, IDEGENFORGALMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA.
Portfólió Ember és társadalom műveltségterületi tanár- kémiatanár
Honlap: Program: A Math-Bridge interaktív tanulási platform lehetséges szerepe az oktatási folyamatban.
A 2007/2008. tanév bemeneti kompetenciamérés tapasztalatai
Tervezési folyamat.
KOMPETENCIA ALAPÚ TANÁRKÉPZÉS FÓKUSZBAN A GYAKORLATI KÉPZÉS
SZFP II. Mérés-értékelés Fejlesztési Szakterület
Az iskola legfontosabb statisztikai adatai
Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
Móricz Zsigmond Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatai
Varró István Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium
Mérés – értékelés 2006/2007 Gál Ferenc augusztus 31.
Szent László Középiskola Szekszárd
Regionális konferencia
Regionális konferencia
Szakiskolai Fejlesztési Program I
Szakiskolai fejlesztési program Mérés-értékelés projekt
A szobor benne van a kőben, csak ki kell bontani belőle A szobor benne van a kőben, csak ki kell bontani belőle! Michelangelo.
A szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatainak hasznosítása
TANULÓINK SZFP-II programban résztvevő osztályok:
Tanácsok a portfólió készítéséhez
Fő épület 1. Oktatás módszertani megújulás Kooperatív tanulási módszer Projekt alapú módszer.
Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola Budapest
Bolyai Farkas Szakképző Iskola
Előadás másolata:

MÉCS CSEPELI VENDÉGLÁTÓIPAR SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1212 BUDAPEST PETŐFI TÉR 1. telefon/fax: Regionális konferencia A szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatai Nyíregyháza március 19.

MÉCS CSEPELI VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1212 BUDAPEST PETŐFI TÉR 1. TARTALOM 1.A mérésben résztvevők 2. Eredmények 3. Fejlesztés

MÉCS CSEPELI VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1212 BUDAPEST PETŐFI TÉR 1. 1.A mérésben résztvevők 1.1 Létszám 1.2 Vélemény a mérésről pedagógusok diákok szülők

MÉCS CSEPELI VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1212 BUDAPEST PETŐFI TÉR Létszám A mérésben résztvevők: Pedagógusok: javította 8 fő (26%) sz.gépes adatbevitel3 fő (10%) véleményezte 27 fő (87%) Diákok megírta 169 fő (88%) véleményezte 185 fő (96%) Szülők véleményezte 93 fő (48%)

MÉCS CSEPELI VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1212 BUDAPEST PETŐFI TÉR Vélemények a mérésről (diákok,- szülők - tanárok) Szükségesnek és jónak tartjuk a Kompetenciamérést A feladatok megfogalmazása érthető, korosztálynak megfelelő A tananyaghoz való közelítés igénye változatlanul felmerült A feladatok tartalma színes, formája változatos, egy része azonban túl könnyű, unalmas A nyomtatás minősége megfelelő A szervezés (a mérések időbeosztása, feladatlapok száma, a mérés előtti és közbeni tájékoztatás) nagyobb odafigyelést igényelne Az ITEM program telepítése a vártnál hosszabb időt vett igénybe A program használata nem rutinszerű, megismerése, alkalmazása felkészülést igényel A hardver-kulcs bonyolítja a mindennapi gyakorlatot

MÉCS CSEPELI VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1212 BUDAPEST PETŐFI TÉR 1. MÉCS Csepeli Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola Kompetenciamérés KOMMUNIKÁCIÓ A % KOMMUNIKÁCIÓ B % PROBLÉMAMEGOLDÁS % SZABÁLYKÖVETÉS % ,5 szórás 6,8 47,3 szórás5,6 27,4 szórás 4,7 37,8 szórás 3,2 országos 9. 48,6 szórás 8,7 58,4 szórás ,7 szórás 5,9 36,2 szórás 5, országos ,9 55,7 13,247,8 országos 9. 35,6 szórás 8,5 38,2 szórás 8, , ,7 szórás 6,4 70,6 szórás 4,8 26,1 szórás 4,1 56,3 szórás 5,1 országos ,5 szórás 7,9 40,7 szórás 7,1 24,7 szórás 6,0 52,7 szórás 5,7

MÉCS CSEPELI VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1212 BUDAPEST PETŐFI TÉR Visszajelzések (tanulók, szülők pedagógusok) Az osztályzattal történő értékelés hiánya nem motivál, nem sarkall gondolkodásra, megfontolt válaszra Az eredmények iránti érdeklődés csekély, a tanulók elfogadták, de nem érdekelte őket A szülőket az osztályzat érdekli A szöveges értékelés segít a kompetenciák fejlesztésében Szükség lenne a differenciált munkára „..nem minden értékelés tekinthető visszajelzésnek is. Üres és egyoldalú kitöltésekkel találkoztam, amely az egész kiértékelésnél torzítja vagy torzíthatja a képet” „A visszajelzéseknél a kérdéseket úgy kell feltenni, hogy abból kiderüljön, hogy a tanuló olvasta és érzi a visszajelzésének komolyságát és jelentőségét” Több továbbképzés, több segédeszköz, több informatikai eszköz szükséges A mérési adatokhoz való hozzáférés folyamatosan biztosított A mérés eredményeit tervszerűen használjuk a fejlesztő munka során „Jó, hogy a mérésben szereplő feladatokról az órákon beszélünk, megoldjuk és hasonló, érdekes feladatokon gyakoroljuk a hiányosságainkat.”

MÉCS CSEPELI VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1212 BUDAPEST PETŐFI TÉR Fejlesztés 3.1 Alapdokumentumok (osztályfőnököknek) Feladatlapok és javítókulcsok mérési jegyzőkönyv Kompetenciamérés összesített eredménye Kompetenciaterületeken elért osztályonkénti eredmények Tanulók eredményei évfolyamonkénti összehasonlításban az egyes kompetenciaterületeken (pontszám, % és standard-pont szerint)

3.1 Alapeszközök MÉCS-szoba számítógép + színes nyomtató + fax + másológép Fejlesztő feladatok (+ Tanári kézikönyv) Szakiskolai Mérőeszközök (első füzet) Módszertani füzetek

MÉCS CSEPELI VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1212 BUDAPEST PETŐFI TÉR Egyéb Tesztek Könyvek Értekezletek Stb.

MÉCS CSEPELI VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1212 BUDAPEST PETŐFI TÉR 1.

MÉCS CSEPELI VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1212 BUDAPEST PETŐFI TÉR 1.