Gyümölcsök Készítette: Harman Eszter. Gyümölcsfélék Almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből termelünk a legtöbbet. A párásabb, kissé hűvösebb területeken.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

Alap Termékek.
Házi tartósítási eljárások
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Az év fája 2013-ban: HÁZI BERKENYE (Sorbus domesticus)
Wellness by Oriflame Your blood sugar level controls your mood, performance, behaviour and your food choices. It is important to control it. Otherwise,
Mikroelemek LSA komplexel A növény tápanyag felvételének javítása
MEGŐRIZHETŐEK-E ELTŰNŐ FÉLBEN LÉVŐ TÁJFAJTÁK FALUSI KERTEKBEN?
Helyes táplálkozás.
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
B-vércsoport.
Testünk építőkövei: A vitaminok
Táplálkozási allergiák
BORÓKA-MAG-BÖRZE február 10
Készítette: Tóth Tünde
Mennyi mindenre képes a fahéjas Méz ?!?
Házi lekvár készítés Készítette: Kukely Katalin 3. Évf Andragógia szak
A honfoglaló magyarok étkezési szokásai
Mese a tejről.
Az ókori görög étkezési szokások
Az ókori sumér étkezési szokások
Készítse fel szervezetét a télre!
Reformtáplálkozás.
Gyümölcsök és gyümölcskészítmények
A szilvafa.
A helyes táplálkozás.
Kalcium és D vitamin szerepe táplálkozásunkban
Étkezési szokások az ókori Rómában
Boripar.
VPOP Jövedéki Igazgatóság
Készítette: Nagy Krisztián és Kiss Péter
ÉLELMISZEREK MINŐSÉGE ÉS ÁRUISMERETE
WELLNESS-SZELETEK WELLNESS AKADÉMIA TERMÉK MODUL
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Táplálékok , tápanyagok
„ A bor az embernek teremtett csodálatos adomány; feltéve, hogy egészségben, vagy betegségben, ésszel és mértékkel, jellemhez szabva fogyasztják. ” (Hippokrates)
NYÁR mezőgazdaság. Melyik a hagyományos, és melyik a korszerű aratási folyamat ?
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
Árvay Családi Pincészet „Angi” Sárgamuskotály 2013 Illatában hordozza a fajta gyümölcsösségét (friss szőlő, körte) mely fűszerességgel, pirított magvakkal.
A helyes táplálkozás.
Alma Az alma színei: piros, zöld, sárga. Az alma Magyarországon a legelterjedtebb és legnagyobb mennyiségben termesztett gyümölcs. .
KÖZÉPSŐ CSOPORT „ŐSZ KINCSE” TÉMAHÉT OKTÓBER 6-10.
Étkezési szokások az ókori Rómában
Testünk építőkövei – a vitaminok
Az egészséges táplálkozás szerepe az egészséges életmódban
Egészségnevelés óvodásoknak, kisiskolások és a tinik körében
Alkalmazási időszakkészítményadagoláseredmény ALMA ÚJ ÜLTETÉS (1-2 éves) Őszi talaj előkészítéskor csapadék előtt, vagy beöntözéssel ITALPOLLINA NPK:
10. rész :Táplálékunk összetevői Élelmi rostok Klikk a folytatáshoz.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
Dr. Lenti István a mezőgazdasági tudomány kandidátusa
A PIROS BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi fejlesztésére.
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
GYÜMÖLCSÖK Készítette:Balás-Piri Bálint. Hazánk gyümölcsei Hazánkban legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből ( szilva,meggy ) termelünk. A.
Készítette: Tremmel Máté. Fontos!!! Legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből (barack, szilva, cseresznye, meggy) termelünk A párásabb, kissé.
A gyümölcstermő növények életszakaszai
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
Réti gyógynövények.
A káposztafélék és a burgonya
melléklet: Észterek1 diasor
Ételismeret Ételcsoportok: Hideg előételek Levesek Meleg előételek
10. rész :Táplálékunk összetevői
ISKOLAGYÜMÖLCS-PROGRAM
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
Spirulina, a mindennapi multivitamin Előadó: Farkas Barna Sándor.
Növényleírás- fogalmazásóra Készítette: Kiss-Szemán Mónika.
A virág.
21. FÖLDMŰVELÉS.
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Kétszikűek Fontosabb családok.
A virág.
Előadás másolata:

Gyümölcsök Készítette: Harman Eszter

Gyümölcsfélék Almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből termelünk a legtöbbet. A párásabb, kissé hűvösebb területeken a bogyósok gyakoribbak. A melegebb vidéken dió, Mandula, gesztenye terem.

Gyümölcsfélék

Az alma Nyersen fogyasztva a legegészségesebb Sok C-vitamint tartalmaz Télen is jól tárolható Gyümölcslé, lekvár, kompót készíthető belőle.

Alma

A birsalma A szépség almájának nevezik Kissé fanyar és savanykás íze miatt nyersen nem fogyasztjuk Kompót, befőtt, sajt készíthető belőle A népi gyógyászat birslevélből főzött teát álmatlanság, idegesség megelőzésére használja Magas C-vitamin tartalmú

Birsalma

A körte A gyümölcsök királynőjének nevezik Sokféle fajtája van A téli körte egész télen eltartható hűvös kamrában, pincében Sokféleképpen felhasználhatjuk

Körte

A szilva Magas cukortartalmú gyümölcs, hizlal Magas a kalória értéke Alkalmas lekvárnak, befőttnek, aszalásra, mélyhűtésre. A reggel éhgyomorra fogyasztott aszalt Szilva vagy szilvalekvár megakadályozza a székrekedést

Szilva

A kajszibarack Minősége kimagasló, igen zamatos Sokoldalúan felhasználható Lekvár, befőtt, dzsem, gyümölcslé készíthető belőle Mélyhűtve és aszalva is eltartható

Kajszibarack

Az őszibarack Az igazán finom fajták nyár végén érnek Legtöbbször frissen fogyasztjuk, vagy gyümölcslé és dzsem készül belőle

Őszibarack

A meggy Értékes és sokféle formában fogyasztott gyümölcsünk Betegeknek is ajánlott mert nincs puffasztó hatása Befőtt, lekvár, meggybor készül belőle Mélyhűtve is tartósítható Levele és gyümölcskocsánya gyógyszeralapanyag

Meggy

A csemegeszőlő Fogyasztása a sportolók és szívbetegek számára különösen ajánlott Bogyói sok szőlőcukrot tartalmaznak Hűvös, száraz helyen tárolva még sokáig tartósítható Szőlőlét préselhetünk belőle A borok borszőlőkből készülnek

Csemegeszőlő

A málna, a szamóca, a ribizli és az egres Bogyói frissen a legfinomabbak A köszméte a magyar kertek legkorábban fogyasztható gyümölcse

Málna, szamóca, ribizli, egres

A dió, a mogyoró és a mandula Fehérjékben, zsírokban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag Pörkölve szívesen ropogtatjuk Mandulából készül a marcipán

Dió, mogyoró, mandula

Mi és a gyümölcsök Étrendedben naponta többször is szerepeljen gyümölcs! A friss gyümölcsöt fogyasztás előtt mosd meg! Hazánkban több híres szőlőtermő vidék van. A magyar borok világhírűek.

Köszönöm a figyelmet!