Továbbképzési konferencia II december 16. Kőnig Éva.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
– A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény – A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény – A nevelési-oktatási intézmények működéséről.
Advertisements

„A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány a Munkaerő-piaci Alapból támogatja” Záró konferencia június „ Új esély:
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény Együttműködés a szakképzés területén a kamarák és az érdekképviseleti szervek között Dávid Lajos FMKIK alelnök Székesfehérvár,
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében.
Farkasné Farkas Gyöngyi FSZH főosztályvezető helyettes Balatonboglár Április 01. A szociális finanszírozási rendszer átalakításának aktuális kérdései.
Bevándorlók társadalmi beilleszkedése európai politika – közép európai valóság Kováts András Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
SPORTISKOLÁK ORSZÁGOS TANÁCSKOZÁSA A SPORTSPECIFIKUS TANTÁRGYAK TÜKRÉBEN CSANÁDI ÁRPÁD ÁLTALÁNOS ISKOLA, SPORTISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA RABI FERENCNÉ intézményvezető.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
A kamara szerepvállalása a felnőttképzésben évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései Tv. hatálya elsődlegesen az állam által elismert vizsgával záruló,
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Pályázati lehetőségek Nagy Réka Közművelődési és kulturális intézmények pályázati lehetőségei.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése.
TÁMOP Záró-konferencia Budapest, szeptember Csoportos tanácsadás – műhely Esetbemutatás Garai Zsuzsa, pályaorientációs tanácsadó.
Jó gyakorlat – A pályaorientáció szerepe az egyén életében, a szakember nézőpontjából Kiss István – tanácsadó szakpszichológus.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési.
A könyvtárosok kompetenciái a hétéves továbbképzés és az európai minősítési rendszer tükrében Informatio Medicata szeptember 26. Dr. Hangodi Ágnes.
A „Mintaprogram a minőségi időskorért” Pilote Project for Quality Ageing Az idősgondozás Magyarországon, elvek, szabályok, gyakorlat, intézmények Brettner.
A év értékelése és a év újdonságai
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
A vállalati érdekek és a család összhangjának megteremtése
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Az ellátottjogi képviselet 2015-ben
Új továbbképzési lehetőségek tanároknak és oktatóknak
Integráció a felsőoktatási könyvtárak szolgáltatásfejlesztésében
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
D Á N I A 2007.november Készítette: KOVÁCSNÉ NAGY MÁRIA.
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
Szakmai köszöntő Dr. Csizmadia Zoltán tanszékvezető, egyetemi docens
AZ INTÉZMÉNY KÜLSŐ KAPCSOLATAI
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
HHR.
Szociális ellátást igénybevevők szükségletei – és szolgáltatásai
Vasas Lívia, PhD 2017 MTMT Vasas Lívia, PhD 2017.
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
A szociális finanszírozási rendszer átalakításának aktuális kérdései.
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása pácsonyi imre alelnök Zala Megyei Önkormányzat.
TÁMOP az OSZK-ban Tudásdepo-Expressz” — A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás.
főigazgatóhelyettes, NSzFI
„ Egy hatékony iskolai egészségnevelési program – az egyik legköltséghatékonyabb beruházás, amit egy nép (állam) csak megtehet annak érdekében, hogy párhuzamosan.
A gyermeki jogok érvényesítése
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Új pályainformációs eszközök - filmek
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Lorem ipsum.
Új dimenziók a fogyatékos személyek szociális ellátásban
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
jjjjj MINISZTERELNÖKSÉG
Családi vállalkozások
A Tanácsadók Virtuális Közösségének
Iskolai szociális segítő
A dolgozói teljesítménymérés gyakorlata a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárban Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Minőségirányítási szakmai nap.
Pszichológia BA műhelymunka és szakdolgozat tájékoztató
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

Továbbképzési konferencia II december 16. Kőnig Éva

 A munkavállalók választásait elfogadja.  A „pontszerzés” a fontos – ezért az olcsóbb és rövidebb idejű képzéseket preferálják.  A képzés minél közelebb legyen – lehetőleg helyben.  Közös döntés – az intézmény és az egyén érdeke egyformán érvényesül – a megszerzett ismeretek szakmai hasznossága a fontos.

 Ha a továbbképzés címéből és a rövid tartalmi összefoglalóból nem derül ki, hogy mire is irányul, mit fog konkrétan tartalmazni.  Ha nincs konkrét célcsoport meghatározva – ez alól kivétel a személyiség fejlesztés.  Ha a helyszín vagy az időpont bizonytalan – pl.: igény szerint a megjelölés.  Ha nincs információ a továbbképzést végző személyekről.

Továbbképzés típusa Benyújtott pályázatok Akkreditált pályázatok Akkreditált pályázatok aránya (%) Továbbképzés céljából szervezett tanfolyam Szakmai személyiségfejlesztés Szakmai tanácskozás Hazai vagy külföldi tanulmányút99100 Szakmai műhely Összesen

Továbbképzési típus Összes akkreditált pályázat Ebből a célcsoport nem meghatározó Aránya az összeshez képest (%) Továbbképzés céljából szervezett tanfolyam Szakmai személyiségfejlesztés Szakmai tanácskozás Hazai vagy külföldi tanulmányút9667 Szakmai műhely Összesen

Ellátási területÖsszesen*%Tanfolyam% Szakmai műhely % Általános szociális Családvédelem Fogyatékos ellátás Gyermekjólét Gyermekvédelem Hajléktalan ellátás Szenvedély – és pszichiátriai betegek Idősellátás Egyéb Összesen *Személyiségfejlesztés nélkül

 A továbbképzések legyenek célirányosak egy-egy munkakörre vonatkoz zanak.  Tartalmazzanak új ismereteket – a már egyszer akkreditáltakra is vonatkozik, legyen benne frissítés.  A címből, a tematikából derüljön ki a tartalom, ne címszavakból álljon.  Ez a személyiségfejlesztésre is igaz, de ott az alkalmazott módszert kell ismertetni.  Ne legyen túl magas óraszámú és legyen térben elérhető – ez kihat a költségekre is.

 A tényleges igény felmérés helyett gyakran a téma fontosságát írják le ezzel indokolva az igényeket.  Fontos a munkáltatók bevonása – főleg a tanfolyamok és szakmai műhelyek esetén.  Tájékoztatás - propaganda - az aktuálisan induló képzések, ha bejelentik, akkor NSZFI honlapján megjelennek, - a részletesebb program kínálatról, beleértve a programot megvalósító szakemberekről – Továbbképzési Kalauz jelent meg.