Kurzusfejlesztés – a Párizsi hullaház történetének feldolgozása- DR. Reglődi Dóra A Z ÉLETTUDOMÁNYI - KLINIKAI FELSŐOKTATÁS GYAKORLATORIENTÁLT ÉS HALLGATÓBARÁT.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
EGY CSEPP EMBERSÉG Hallgasd a zenét, nézd a képeket!
Advertisements

PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább…..
Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
BÁNYÁSZ MÚZEUMOK. A szilárd ásványbányászat azon múzeumait , kiállító helyeit gyűjtjük össze, amelyeket összefoglaló néven „Bányászattal kapcsolatos Múzeumnak”
AZ ÜVEGELT ÍVÓVÍZ…. SZÜKSÉGES?... MÜANYAG ÜVEGEK.
A tél elűzése, a tavasz várása
MÉHES LÁSZLÓ ÉLETKÉPEK.
Manhattan a sivatagban
Advent 4. vasárnapja Advent két szálon fut: várakozunk a Messiás születésének a minden évben való megünneplésére, és próbálunk felkészülni a lelkünkben.
Németországi beszámoló  Fontos információkról  Érdekes kirándulásokról  Színvonalas képzőhelyekről  Kedves emberekről  Szokatlan dolgokról  Precíz.
ADVENT.
ADVENT ANGYALAI.
Természetismeret 5. földrajzi rész - az előző évben tanultuk
EREDMÉNYJELZ Ő TÁBLÁZAT SÁRRÉT KINCSEI 2013 CSAPATOK///////////FELADATOK ANONY- MUS KÁLTI MÁRK KÉZAI SIMON BONFINITHURÓCZY MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÁROLI.
A világ legnépszerűbb turisztikai desztinációi Készítette: Gyarmati Zoltán Hajdú Júlia.
Ukrajna, Jalta (Zene: Ernesto Cortazar - A Chaing Of The Winds)
város, mezőváros, falu, tanya
Ókori görög régészeti leletek
Bármit elérhetsz amit szeretnél, csak tudnod kell, hogyan formálj öntőmintát hozzá saját gondolataidból.
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
Egy csepp emberség Hallgasd a zenét, nézd a képeket!
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Dollzonevelde! Csinálj magadnak saját Dollit!. Dolli nevelés szabályai Minden héten minimum egyszer látogasd meg! Ne feledd megetetni! Amint a kedve 0%
Szülőhazám! Zenével:.
Ókori görög régészeti leletek
De jó is újrakezdeni Füle Lajos verse.
Barcelona Hamar Márk.
Készítette: Csanaky Máté Deli Kristóf Nyilas Roland.
Merre tovább? Előre gondolkodás © Reménység Nevelőszülői Hálózat, Dél-Dunántúl 6. Nevelőszülői módszertan.
Gyuri ADY ENDRE VERSÉRE ZENÉSITETTE MEG VICTOR MÁTÉ.
Az inforadio.hu hírportál látogatottsági adatai Medián – Webaudit
A kis gömböc.
A következőkben néhány képet láthatnak, amelyek bepillantást engednek a záró találkozó egyes eseményeibe, hangulatába, melyen 9 országból vettek részt.
AZ PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ…. SZÜKSÉGES?...
BAHRAIN.
„Helyi márka kialakítása a Bakonyban” című projekt bemutatása
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
KIHÍVÁS A bemutatót készítette: kihivasottak_6: Zsámboki Csilla Tóth Judit Fári Anna.
Kaszás Attila:{A Padlás}Fényév Távolság
A világ legfurcsább múzeumai
Museé d’Orsay Párizs Panyik Sára.
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
Találkozás a „vadakkal” Filozófia és Tudománytörténet Tanszék BME 1111 Budapest, Sztoczek J. u fsz. 2. Telefon:
Manuális témában a pályázatban vállalt sebészeti szakvizsga gyakorlati részének egységesítéséhez szükséges tananyag fejlesztés kidolgozásának irányítása.
Manuális témában a pályázatban vállalt sebészeti szakvizsga gyakorlati részének egységesítéséhez szükséges tananyag fejlesztés kidolgozásának irányítása.
A Z ÉLETTUDOMÁNYI - KLINIKAI FELSŐOKTATÁS GYAKORLATORIENTÁLT ÉS HALLGATÓBARÁT KORSZERŰSÍTÉSE A VIDÉKI KÉPZŐHELYEK NEMZETKÖZI VERSENYKÉPESSÉGÉNEK ERŐSÍTÉSÉRE.
Klinikai Anatómia Kurzus angol nyelven – Dr. Fülöü Balázs és Dr. Kardos Dániel A Z ÉLETTUDOMÁNYI - KLINIKAI FELSŐOKTATÁS GYAKORLATORIENTÁLT ÉS HALLGATÓBARÁT.
„ÉRTÉKEK, AMIÉRT ÉRDEMES MARADNI”- TOKAJBAN A BORKULTÚRA.
Manuális témában a pályázatban vállalt sebészeti szakvizsga gyakorlati részének egységesítéséhez szükséges tananyag fejlesztés kidolgozásának irányítása.
Könyvtártípusok és funkcióik. Könyvtár dokumentumtár információtár.
KÉZMŰVES PINCE ÉS GALÉRIA Szeretettel meghívjuk Önt és kedves ismerőseit kiállításunk megnyitójára, június 9-én (pénteken) 18 órára. NAGY KÁROLY.
Mint a Kolping-i mű iskolánk is arra próbálja nevelni tanulóit hogy keresztényként a világban és ezáltal a foglalkozásukban, a házasságukban és a családban,
Veresegyház.
Sartori & berger Készítette: Lobár Henriett
A legősibb települések
Sao Paulo.
Louvre Régen és napjainkban.
Egy csepp emberség A Kormorán csodaszép dalával.
KACIFÁNTOK Automatikus prezentáció Fascinacao Teclado by Marela.
Mátyás király udvara Budán jártam. Találkoztam Katicával, aki egy malomkövet szorongatott a kezében. Tovább sétáltam. A parkban egy szegény ember jött.
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
Jakutsk Jakutsk egy orosz város kelet Sibériában, mintegy lakosa van , akik télen akár -60°C hidegben élnek. Nyáron a szélsőségesen kontinentális.
Caracalla udvarában Kalandjáték 3.
375.
Egy csepp emberség A Kormorán csodaszép dalával.
ADVENT.
AZ ÜVEGELT ÍVÓVÍZ…. SZÜKSÉGES?...
Egy csepp emberség A Kormorán csodaszép dalával.
„Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány
A VILÁG HÉT CSODÁJA. OROSZ LAKTANYA[KATONAI TÁMASZPONT] Kik épiteték-oroszok mikor-1960 évek elején épült. Hol- szentkirályszabadjai repülőtér mögött.
Előadás másolata:

Kurzusfejlesztés – a Párizsi hullaház történetének feldolgozása- DR. Reglődi Dóra A Z ÉLETTUDOMÁNYI - KLINIKAI FELSŐOKTATÁS GYAKORLATORIENTÁLT ÉS HALLGATÓBARÁT KORSZERŰSÍTÉSE A VIDÉKI KÉPZŐHELYEK NEMZETKÖZI VERSENYKÉPESSÉGÉNEK ERŐSÍTÉSÉRE TÁMOP C-13/1/KONV

A párizsi hullaház - Paris Morgue Notre Dame mögött , most kert van itt, “Square de l’Ile de France”, Náci deportáció emlékművel

Notre Dame: látogató naponta kevesen tudják, hogy valaha mögötte egy még népszerűbb attrakció volt (jobb napokon akár látogatóval) A MORGUE (A HULLAHÁZ)

eredeti cél miatt volt ennyire központi helyen (távol a várostól nem mennének ennyien, nem tudnák azonosítani a halottakat) pedig pont ebben az időben tüntették el a „véres” dolgokat a központból: a vágóhidat, a nyilvános kivégzéseket, és megtiltották a nyilvános állatverést

1864 párizsiak és turisták kedvelt helye. jó helyen volt, a Notre Dame mögött, eredeti cél: a város ismeretlen tetemeinek azonosítása; sokat a Szajnából fogtak ki, gyilkosság, öngyilkosság. üveg mögött voltak „kiállítva”, márvány asztalokon, család ismerősök megtekinthették ha gyanították, hogy hozzátartozójuk hunyt el morbid világ (INGYENES látványosság), a halottak „kiállítása” hamar népszerű lett, mindenki járt a hullaházba nézelődni, szociális esemény lett, gyerekek nők, szegények, gazdagok rendszeresen jártak, programmá vált, pletykatémát adott stb stb “egyik legnépszerűbb látványosság lett. Show lett belőle. „public voyeurism” „jobb mint a viasz múzeum – itt a vér és hús igazi” „ingyencirkusz”

régebben is volt „public viewing” a hozzátartozóknak, akik kerestek valakit, lámpással a kezükben, az egymás hegyére hátára szórt tetemek között keresték a hozzátartozójukat a földre voltak szórva takaratlanul a halottak össze vissza, és csak egyenként mehettek be a „látogatók” ezt fejlesztették civilizáltabb körülmények közé, a börtön aminek az alájn volt ez meg is szűnt az új helyen a szállítás is jobb volt (hajóval), nagyobb helyy volt, külön mosodarész stb