Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Caracalla udvarában Kalandjáték 3.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Caracalla udvarában Kalandjáték 3."— Előadás másolata:

1 Caracalla udvarában Kalandjáték 3.
„Fürdő és kultúra” Caracalla udvarában Kalandjáték 3.

2 Meghívnálak Benneteket egy kis fürdőzésre, de sajnos az egész birodalomban nincs egy rendes fürdő. Úgy látom, tudós vér csordogál az ereitekben! Építtetek egyet! Szeretném tudni, hogy milyen formákat ölt a víz a Földön, és hogyan fordul elő. Gyűjtsétek össze ezeket az adatokat és ábrázoljátok a vízkészlet megoszlását kördiagram segítségével! Második diasor

3 Utasok álcája veszélyben! Kérem térjenek vissza az időgépbe!

4 Időgép információs központ:
A fürdőkultúra eredete az ókori Római Birodalom idejére nyúlik vissza. Pontosan 2000 évvel ezelőtt állítólag csupán Rómában kb. 170 nyilvános fürdőhely létezett, amelyek a higiénia és testedzés mellett mindenekelőtt szociális célokat szolgáltak. Vízvezetékek építése a fürdőkhöz: A kitűnő mérnökök a nagyvárosok zavartalan vízellátását is biztosítani tudták. A környékbeli források vizét összegyűjtötték, és hosszú vízvezetékeken juttatták a városba. Ezek nem a föld alatt húzódtak; a forrásvíz árkádsor tetején, csöveken keresztül jutott el a városi elosztó- és tárolótartályokig, onnan pedig a város megfelelő pontjaira.

5

6

7 Időgép információs központ:
Miben különböztek az ókori Róma vízvezetékei a maiaktól? Miből és hogyan tudnák elkészíteni az ókori vízvezeték (aquaeductus) modelljét, makettjét? Milyen anyagokra lenne szükség? Ne felejtsék el a vízvezeték vázlatát és modelljét Caracallának bemutatni!

8 Ellenőrzés Hibakeresés Javítás
A kész munka értékelése A csoport együttműködésének értékelése Csoporton belüli saját munkám értékelése A csoporttársak munkájának értékelése A jobb eredmény eléréséhez szükséges változtatások Határidő:


Letölteni ppt "Caracalla udvarában Kalandjáték 3."

Hasonló előadás


Google Hirdetések