Hegedüs József: Hajléktalanság és a szociális/közösségi lakásszektor (hiánya) „Hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációját segítő programok”—

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Területi koordinációs kapacitások vizsgálata Szepesi Balázs A területfejlesztési értékelések bemutatása – workshop április 2 5.
Advertisements

ÖSSZEFOGÁS JÁSZBERÉNYÉRT. KÖZBIZTONSÁGUNK A probléma nem más, mint megoldandó feladat…
Jó gyakorlatok a norvég foglalkozási rehabilitációban Kihívások és válaszok konferencia Szombathely Støren- Váczy Blanka szociálpolitikus.
PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK.
A kereskedelmi vállalkozás erőforrásai
Fenntarthatóság – vállalati szemszögből. Fenntartható növekedés - makro  válságot követő stabilizáció  a növekedés mennyiségi/minőségi tényezői  válság.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
Construma április 14. Dr. Maráczi Zsolt Otthonteremtési Program Javaslat Társaság a Lakásépítésért Egyesület 1/16.
A foglalkozási rehabilitáció helye és szerepe a munka- ügyi szervezetben Harkány, október 16. Szellő János.
Vállalatok pénzügyi folyamatai
(1) A marketingkörnyezet
Önkormányzati vagyongazdálkodás Kundi Viktória PhD hallgató november 19.
Egészségpolitika.
Társadalmi és kulturális tényezők hatásai a munkáltatók szociális tevékenységére Dr.Kópházi Andrea Ph.D egyetemi docens Humánmenedzsment előadás
Pénzügytan II. – február 23. Dr. Farkas Szilveszter
Külső egyensúlyi folyamatok a revízió tükrében Antal Judit Pénzügyi elemzések 2009 Szeptember 30.
A fejlesztések hasznosulása az ágazati tervezésben október 18.
MTA Regionális Kutatások Központja Szirmai Viktória A következő évek főbb kutatási irányai Javaslatok november 25.
Segélyezési rendszer átalakítása
Vállalatok pénzügyi folyamatai
Szervezeti kultúra Definíció: a szervezet tagjai által elfogadott közösen értelmezett előfeltevések, értékek, meggyőződések, hiedelmek rendszere Hofstede:
Az egyenlőséggel kapcsolatos attitűdök Lelkes Orsolya European Centre for Social Welfare Policy and Research, Bécs.
KARBON ALAPOK, BEFEKTETÉSI RENDSZEREK Dr. Fogarassy Csaba SZEI Egyetemi Klímatanács Főtitkára.
Kormányszóvivői tájékoztató Public Private Partnership Átfogó hatékonyságjavítási és befektetési-aktivitás növelési program.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Mire való ma az állam? K öltségvetés, foglalkoztatás, gazdaságfejlesztés Bod Péter Ákos Budapesti Corvinus Egyetem.
Eladósodási pálya helyett új munkaerőpiaci megoldások Varga Mihály február február 17.
Az üzleti vállalkozás kialakulása, fogalma, a vállalkozás környezete
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Balatoni Regionális Turizmus Szövetség 201l. 1o.21. Balatonföldvár Hoffmann Henrik Elnök Regionális TDM Szövetség -lehetőség, -kihívás, -siker? Regionális.
Szektorok közötti együttműködések
Velünk egy jobb világért! Reintegrációs modellprogram Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Országos Módszertani Családok Átmeneti Otthona és Regionális Kríziskezelő.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A határ menti együttműködések lehetőségei és korlátai Rechnitzer János, egyetemi tanár MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézete, Széchenyi Egyetem.
Foglalkoztatás-politika
ONK 2011 Békési Kálmán Budapest november 3-5. A prezentált eredmények alapja a TÁMOP kutatási projekt. A projekt az Oktatáskutató és.
A projekt általános szakmai célkitűzései
A kitagolás költségei Verdes Tamás Scharle Ágota Váradi Balázs
Dr. Iván Gábor, Külügyminisztérium, szeptember KÖZGAZDÁSZ VÁNDORGYŰLÉS Nyíregyháza – szeptember KÖZGAZDÁSZ VÁNDORGYŰLÉS Nyíregyháza.
SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZÖTT TERVEZETT FEJLESZTÉSEI
Hajléktalanügy 2015 Hajléktalanellátás Országos Konferenciája
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. A szervezet a 68/2011 (IV.28) Korm. rendelet alapján, az európai uniós források hatékony felhasználását segítő térítésmentes.
VÁROSKUTATÁS KFT Hegedüs József: A szociális bérlakásszektor bővítésének alternatívái „Kérdések és válaszok” avagy a szegénység és lakhatás című szakmai.
A kiemelt projekt eredményei: a módszertani feladatok és a hálózatépítés tükrében Avagy az „emberorientált” hálózat működése a hajléktalan-ellátáson belül.
1 OTTHON EURÓPÁBAN A Nemzeti Lakásprogram bérlakásépítési koncepciója, a bérlakásépítés támogatása május 20. Csabai Lászlóné kormánymegbízott.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
 Üzleti szervezetek, vállalkozások, vállalatok fogalma  Üzleti szervezetek: azok a fogyasztói igényt kielégítő szervezetek, amelyek gazdasági erőforrásaikkal.
A BMSZki szakmai irányainak tervezett változásairól, vázlatosan
And what else?... Leszakadó gyerekek.
SZEGÉNYSÉG ÉS A SZEGÉNYEKET ÉRINTŐ NÉHÁNY VÁLTOZTATÁS
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
„LÉLEK„ - Program Lakhatási , Életviteli , Lelki – egészségnyújtási , Egzisztencia – teremtési , Közösségi.
Nemzeti Fejlesztési Terv, operatív programok és pályázati lehetőségek
Az életszínvonal és a kereskedelem kapcsolata
KÉRDÉSEK STRATÉGIÁK: Vannak-e, és ha vannak, akkor milyenek a hajléktalan emberek „stratégiái”? EGYÜTTMŰKÖDÉS: Mikor és hogyan kooperatív vs. konfliktusos.
Társaság a Lakásépítésért Egyesület
Európai Uniós ismeretek
Kormányzati szektor a vegyes gazdaságokban
SZÉKESFEHÉRVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2012
AZ ENERGIAPOLITKA 2000 TÁRSULAT
Készítette: Farkasné Veres Edina
Lorem ipsum.
A munkaerőpiac áttekintése
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
A foglalkoztatás tervezése a kiváltási Programban
Előadás másolata:

Hegedüs József: Hajléktalanság és a szociális/közösségi lakásszektor (hiánya) „Hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációját segítő programok”— TÁMOP konstrukció monitoringja alapján Hajléktalanellátás Országos Konferenciája Balatonföldvár, 2016 szeptember 7-8.

„Hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációját segítő programok”— TÁMOP konstrukció monitoringja (Hegedüs J., Horváth V., Somogyi E. és Teller N.) Nem hagyományos értékelés – inkább kvalitatív elemzés 10 szervezet felkeresése (strukturált interjúk) Esetelemzések (37) – nem reprezentatív minta alapján (főbb típusok) Irodalomfeldolgozás 1

A probléma természete 1. A kulcsprobléma a „bizonytalan lakáshelyzet”: Hajléktalanok 40 %-a egy évvel korábban nem volt hajléktalan A TÁMOP célja a hajléktalan emberek integrálása –> a bizonytalan lakáshelyzet (élethelyzet) kockázatainak kezelése Elsőként lakhatás és a TÁMOP Inkább kiléptető program, mint klasszikus EL 2

A probléma természete 2. A TÁMOP program és az azt megelőző, illetve hozzá kapcsolódó programok bizonyították, hogy a hajléktalan intézményekből, illetve közvetlenül az utcai hajléktalanságból van lehetőség a kilépésre, a lakáspiacon találhatóak elfogadható bérleti lehetőségek; a sikeres kilépés fontos feltétele a szociális munka és egyéb kísérő szolgáltatások (pl. pszichiáter, addiktológus), amely célja a mentális biztonság, kooperatív magatartás megteremtése, a munkavállaláshoz és a lakhatáshoz szükséges egyéni kompetenciák felépítése; a támogatás mértéke, a program egy főre jutó költsége alacsonyabb, mint az intézményi férőhelyek fenntartásának költsége. De hova? 3

A lakáspozíciók definiálása: „biztonság” és lakásminőség kombinációja A és B: kockázatos, de jó, ill. közepes minőség (deviza- hitelesek egy része) D: az elit, kockázatokat tudják kezelni (vagyon fel- halmozás E: stabil, elfogadható minőség, kockázatokat tudják kezelni (családi transzferek) C és F: szubstandard hely- zetek, C-ben nagy a hajlék- talanság kockázata Háztartások aggregált eloszlása a pozíciók között Biztonság: lakásvesztés, vagy lakáspiaci pozíció vesztés kockázata, fenyegetettség, a lakást használó és az intézmény konfliktusa 4

Milyen tényezők befolyásolják a háztartások „aggregált” lakáspozícióját? Makrogazdasági feltételek (munkanélküliség, jövedelem egyenlőtlenségek) Jóléti újraelosztás (jóléti rendszer) Lakáspolitika: támogatások és intézményrendszer – Tulajdonos és bérlő kapcsolata – Hitelező és hitelt felvevő – Lakáskezelő cég (társasház)és egyéni tulajdonos Egyéni háztartásstratégiák - biztonságot befolyásoló tényezők: – Jövedelemszerzési képesség – Lakásköltségek – „Attitűdök” 5

Szociális bérlakások hiánya Önkormányzatok pénzügyi és politikai érdekeltségei Rezidualizáció 6

A lakáspozíciók jellemzői tulajdoni szektorok alapján (2015, KSH) 7

Háztartásstratégiák és kockázatok Kockázatos devizahitel -- alkalmazkodás Hátralékosság, lakáselvesztés 8

Bérlakásállomány növelésére irányuló törekvések a)Kormányzati programok Szociális bérlakásépítés (1993), bérlakás-program, központi lakbértámogatás (2005), magánbérlakások szociális hasznosítása, „Sikeres Magyarországért” hitelprogram, Mobilitási támogatás, NET Zrt. b)Önkormányzati programok Helyi lakbértámogatás, építés saját forrásból és a magánszektorral kooperálva, veszprémi modell c)Non-profit és magánszektor „Pokoli torony”, Befektetési ingatlanalap, Nyíregyháza: önkormányzati és piaci bérleti konstrukció, szociális hasznosítás NGO-k közvetítésével, megfizethető szálláshelyek 9

Javasolt megoldás: helyi nonprofit lakásvállalat Új lakásszervezet felállítása, amely egy térségben működik (minimum város és környéke), és négy almodellt/programot működtet: – Átvett lakások (önkormányzattól, állami vállalattól) – Hagyományos közösségi tulajdonosi lakások (megveszi őket, vagy a saját portfoliójából átminősíti) – Szociális Lakásügynökségi modell – Bérlakás szövetkezet (hosszú távú közösségi/szociális hasznosítás – nem privatizálható) Működési elvek: – intézményesített rendszer – központi bérlakás program – lakbértámogatás – elosztás 10 Kritikus pont: A különböző szereplők érdekeltségének megteremtése Lehet egy szervezet (pl. holding), de akár külön szervezeti egységek is lehetnek.

Következtetés: A hajléktalan ellátás nem lehet hatékony közösségi szektor nélkül Közösségi lakásszektor: B + C  E + F 11

Javasolt megoldás 12

Következtetések A hajléktalan ellátás nem lehet hatékony egy stabil közösségi szektor nélkül A szociális lakáspolitikában érdekelt szervezeteknek befolyást kell gyakorolni a lakáspolitikára: – A létező programokat át kell úgy alakítani, hogy felhasználhatóak legyenek a közösségi szektorban (is?) – Kezdeményezni kell non-profit szektor irányába mutató szervezeti átalakításokat, amely nagyobb mozgásteret és nagyobb érdekeltséget teremt a szociális szektor fenntartása és bővítése iránt 13

Köszönöm a figyelmet!