S ZÁMITÓGÉPES KÁRTEVŐK Tanuló: Tóth Zsolt Tanár: Kókai Anasztázia Iskola: Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Magyarkanizsa, Iskola tér 1.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Számítógépes vírusok.
Advertisements

Vírusok, kémek és egyéb kártevők
Számítógépes vírusok a számítógépes vírusok programok
Az internetezés veszélyei
Vírusok, vírusvédelem.
Számítógépes kártevők
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
Szoftver Fogalma, típusai.
Vírusok, férgek és más kártékony programok
Számítógépes hálózatok Páll Boglárka. Meghatározás  A számítógépes hálózat, számítógépek és egyéb hardvereszközök egymással összekapcsolt együttese.
Számítógépes Vírusok.
Rosszindulatú számítógépes programok
Vírusok, férgek, trójai programok
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Netikett Internetes bűnözés
Számítógépvírusok.
küldés.
 VÍRUSOK: A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban. Ha egy számítógépes.
Adatbiztonság, Internetbiztonság
Informatikai biztonság alapjai 3. Rosszindulatú programok
Számítógépvírusok Készítette: Babay Attila.
Vírusok.
Mi is az az Internet?.
Számítógépes vírusok a számítógépes vírusok programok
Vírusok, Hardver vírusok
Számítógépes Vírusok.
A Számítógépes vírusok
Amit az adathordozókról tudni kell
Mai számítógép perifériák
Számítógépes Vírusok.
A vírusokról.
SZOFTVEREK.
A számítógép alapegységei. A számítógép a belsőleg tárolt program segítségével automatikusan hajtja végre a programokat. A memória utasítások és adatok.
modul Szövegfeldolgozás Speciális informatikai feladatok.
Vírusok és kártékony programok
Vírusok, vírusvédelem.
Vírusok Rosszindulatból írt programok. A gépekben kárt okoznak főleg szofveresen. Terjedésük: adathordozókon, vagy hálózaton keresztül Jelenlétükre utaló.
11. TÉTEL Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.
Levéláradat az online levelezésben Tippek, ötletek az átlátható és (általunk) ellenőrzött folyamatokért október 09.
Hálózatok.
Boha Roland - Kéretlen levelek PPKE-ITK (2005) 1 Nyelv-alapú spam- szűrők Boha Roland november 24.
Számítógépes vírus.
Budapest ápr. 29. A számítástechnika, mint az igazgatók segédeszköze Hajdu János Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium.
A bűnözés AA számítástechnika néhány évtizedes múltja máris kapcsolatba került a bűnözéssel. Nincsen ebben semmi meglepő, hiszen bármilyen új területe.
A vírus fogalma, típusai Vírusirtás Védelem
Előadó: Golyena Tamás Vírusok. 2 Tartalom Vírusokról Vírusok csoportosítása Kémprogramok (spyware) Hogyan védekezzünk a vírusok ellene?
 A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban.  Többnyire rosszindulatú,
Kártevők a számítógépünkön Vírusok, programférgek és társaik.
Készítette: Abonyi Vivien és Bakai Evelin
Lemezkarbantartás Lemezfeladatok.
Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 1 VírusokVírusok Alapfogalmak, jellemzők, detektálás, vírusirtás.
Informatikai alapismeretek Összefoglalás. AlapfogalmakAlapfogalmak Informatika: Informatika: – Az a tudományág, amely az információk keletkezésével, továbbításával,
XII.tétel VírusokVírusok. a ) Mik azok a vírusok? A vírusok olyan programok, programrészek, vagy más utasítássorozatok összessége, melyek futáskor a nevükhöz.
MINDEN, AMIT AZ ADATHORDOZÓKRÓL TUDNI KELL
Számítógépes hálózatok Páll Boglárka. Meghatározás A számítógépes hálózat, számítógépek és egyéb hardvereszközök egymással összekapcsolt együttese. Például:
E-Learning, E-Kereskedelem, és E-Gazdaság fejlődései
Készítette: Somorjai Kristóf.  Az internet olyan globális számítógépes hálózat, ami az internet protokoll révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze.
Vírusok. Fogalma Rejtőzködik Önmagát sokszorosítja Kárt okoz Mindhárom feltétel Bármelyik nem Vírus Vírus rokon.
A nagy mennyiségű adat tárolására alkalmas ki- és bemeneti perifériákat Háttértárolónak nevezzük. Több féle típusa is létezik.
MALWARE Készítette: Borsi Rebeka. MI AZ A MALWARE? Angol mozaikszó → MALicious + softWARE Mindig adatcserével jönnek Típusai: trójai, vírus, féreg, kémprogram,
SZÁMÍTÓGÉPES VÍRUSOK. Fogalma Olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban. Többnyire rosszindulatú,
Vírusok  Minden jog fenntartva. Az angol malware kifejezés az angol malicious software (rosszindulatú szoftver) összevonásából kialakított mozaikszó.
A számítógépes vírusok meghatározása, működése A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy.
Környezetünk élővilága – A Tisza és a Tisza-part élővilága Készítette: Tóth Zsolt Felkészítő tanár: Apró Piroska és Kókai Anasztázia Jovan Jovanović Zmaj.
Vírusok. Számítógépes vírusok 1. Számítógépvírus fogalma: Olyan speciális, önmagát szaporítani képes program, amely más programokba beépülve különböző.
Adatvédelem Netikett Internetes bűnözés 1. Veszélyforrások Ember: Figyelmetlenség: Jelszó szem előtt tartása, (monitorra ragasztása) Nem megfelelő jelszó.
Az internet veszélyei Név: Merena Gréta 6.b
Az operációs rendszer feladatai
Vírusok és egyéb kártevők és védekezés ellenük
Letöltés az internetről
Előadás másolata:

S ZÁMITÓGÉPES KÁRTEVŐK Tanuló: Tóth Zsolt Tanár: Kókai Anasztázia Iskola: Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Magyarkanizsa, Iskola tér 1

A számítógépes kártevőknek sokféle fajtája létezik. Ezek olyan programok, amelyek káros tevékenységet folytatnak. Az angol elnevezésük malware, ami rosszindulatú programot jelent.

A KÁRTEVŐK CSOPORTOSÍTÁSA Vírusok Férgek Trójai programok Kémprogramok Más káros tevékenység - spam

S ZÁMÍTÓGÉPES VÍRUSOK A számítógépes vírusok általában valamilyen kárt okoznak és képesek továbbterjedni más számítógépekre. Terjedésük szerint lehetnek: Boot vírusok Programvírusok Makrovirusok Károkozás szerint lehetnek: Rosszindulatú vírusok Ártalmatlan vagy jópofa vírusok

B OOTVÍRUSOK A merevlemez boot (betöltő) szektorában helyezkedik el. Mivel a BIOS a számítógép inditásakor ezt a szektort átvizsgálja és minden itt található programot elindít, ezért a boot vírus mindig elindul a számítógépen.

P ROGRAMVÍRUS Egy programmal terjed egyik gépről a másikra

M AKROVÍRUSOK A makró egy kattintásra alkalmazható parancssorozat, általában Word, PowerPoint és Excel dokumentumokban használják, ezért a makro vírusok ezekkel a dokumentumokkal együtt terjednek.

S ZÁMÍTÓGÉPES FÉRGEK A férgek nem tesznek kárt a fájlokban. Az interneten és a számítógépes hálózatokon terjednek nagy sebességgel, leterhelik és lassítják a hálózatot.

T RÓJAI PROGRAMOK A trójai programok hasznosnak álcázák magukat, de ártó szándékú programok bejutását és működését segitik. Az ember hiszékenységét kihasználva kerülnek a számítógépünkre.

SPAM A spam kéretlen, nagy példányszámban elküldött elektronikus üzenet. Nem okoz kárt a fájlokban, csak leterheli a hálózatot.

K ÉMPROGRAMOK A kémprogramok a gépen tárolt bizalmas adatokat (jelszavak, bankkártyaszám) próbálják megszerezni és továbítani. Sok kémprogram azt figyeli, hogy milyen weboldalakat nézünk és ez alapján küld hirdetéseket.

V ÍRUSFERTŐZÉS JELEI Gépünk lelassul Gépünk állandóan újraindul Némelyik program furán működik Érdekes feliratok jelennek Némelyik fájlt nem lehet elindítani Csökken a lemezterület

A VÍRUSOK LEGGYAKORIBB TERJEDÉSE Internetes letöltés Adathordozók PenDrive CD DVD

H OGYAN VÉDHETJÜK MEG A SZÁMITÓGÉPÜNKET ? Virusírtó programok használatával Kém- és trójai program irtókkal Tűz falakkal

K ÉRDÉSEK Hogyan csoportosithatjuk a számítógépes kártevők? Hogyan csoportosithatjuk a számítógépes vírusokat? Hogyan terjednek a virusok? Hogyan vádekezhetünk ellenük? Igaz-e hogy csak káros virusok vannak?

F ORRÁS matika/informatika-8-evfolyam/a-virusterjedes- megakadalyozasa/virusok-csoportositasa-fajtai ok/index2.html