Egységes, központi elektronikus nyilvántartás jön létre a korábbi széttagolt, és egymással nem kompatibilis, adathiányos korszerűtlen nyilvántartások.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az építésigazgatás szervezeti átalakítása és az elektronikus építési napló Kamarák Háza Zalaegerszeg, február 20. Lengl Zoltán Hivatalvezető
Advertisements

Budapest, október 26. MLSZ Játékvezetői Bizottság.
A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
Térinformatika a Soproni Vízmű Rt. - nél Bódis Gábor Varga Ákos Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt.
E-BANKING SUMMIT március 3. Biztonságos kommunikáció biztosítása a pénzintézetek és a hatóságok között Szabó Katalin Termékmenedzsment osztályvezető.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
Az étrend-kiegészítők, kozmetikumok forgalmazásának hatósági felügyelete Kereskedők Napja Június 4. Szabó Nikolett Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal.
Dr. Vandlik Erika OEFI - Országos Addiktológiai Centrum Ifjúsági addiktológiai ellátás feltételeinek kialakítása a Norvég finanszírozási mechanizmus keretein.
2011. évi CXXVIII. tv. a katasztrófavédelemről. Egységes állami katasztrófavédelmi szerv Integrált hatóság - tűzvédelem - iparbiztonság - polgári védelem.
A fogyasztóvédelemről szóló évi CLV. törvény módosításáról szóló évi LV. törvény A békéltető testületeket érintő változások Dr. Szomori Béla.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár szeptember 7. Könyvtárosok Teadélutánja / „Next Generation” Önképzőkör Beke Gabriella Semmelweis Egyetem Központi.
A kamara szerepvállalása a felnőttképzésben évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései Tv. hatálya elsődlegesen az állam által elismert vizsgával záruló,
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
2009. május MŰSZAKI TÉRINFORMATIKA KONFERENCIA 1 Szabad forráskódú agrár ágazati téradat nyilvántartórendszer (VINGIS) Katona Zoltán (FÖMI) -
Hogyan teljesíthetjük a HpT 13§B követelményeit Egy vállalati Compliance Adatbázis terve Dr Lőrincz István Associator Kft.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
CÉLCÉLCSOPORT  Egészségügyi szakmai tájékoztatás és betegtájékoztatás, az egészséges életvitelhez szükséges információk szolgáltatása, publikálása, áttekint-
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság Várható változások a hadiipari tevékenységi engedélyezés területén.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Tájékoztató AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSe kapcsán a CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓról Február Előadó: dr. Szepesi Gábor Krucsó Balázs.
A településrendezést érintő jogszabály változások január 01.-től
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
A régészeti örökség védelmének szabályrendszere
Változások 2013.
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Jogszabályi és hatósági támogatás az elektronikus számlázáshoz
Az Áldozatsegítő Szolgálat átalakulása
A közigazgatással foglalkozó tudományok

Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Magyar Tudományos Művek Tára
Az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítása
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
1993-as közoktatási törvény
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Oktatási Igazgatóság Vaszari Judit
Munkaügyi hatósági feladatok 2018.
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
Kalibrálásról… egy kicsit másképpen
Új pályainformációs eszközök - filmek
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
Dr. Bánky Tamás Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
Kérdőív a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának ellenőrzésére Készítette: Dancsné Veres Mária 2/24/2019.
Célegyenesben vagy a rajtvonalnál?
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület – TÁMOP 5.6.1/C projekt
Országos Tűz- és Katasztrófavédelmi Konferencia
Pappné dr. Fülöp Enikő Nyírbátor Város Jegyzője OEVI vezető
IT biztonsági monitoring eseményfelügyelet, bizonyítékok,
Kórházi és ágazati gazdálkodást érintő informatikai fejlesztések és az azokban rejlő lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt.
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
Az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítása
Szabálytalanságkezelés
Előadás másolata:

Egységes, központi elektronikus nyilvántartás jön létre a korábbi széttagolt, és egymással nem kompatibilis, adathiányos korszerűtlen nyilvántartások és tervtárak helyett komplex informatikai rendszer szabályozott, korszerű adatkezelés az adatokhoz való széles körű, szabályozott hozzáférés, összekapcsolt adatbázisok az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ átalakul, adattára és feladatköre bővül

Az építésügy a településfejlesztés és –rendezés körébe tartozó dokumentációk, és adatok központi gyűjteménye és azok nyilvántartása, amely magában foglalja az Országos Építésügyi Nyilvántartás működéséhez szükséges valamint az abban létrehozott adatállományt dokumentumokat és adatokat is

Lechner Lajos Tudásközpont Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ Országos Építésügyi Nyilvántartás TeIR - Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer Területrendezési tervtár Örökségvédelmi központ

Adatszolgáltatás egy közös webes kezelőfelület segítségével tematikus adatbázisokból a szakmagyakorlók a lakossági felhasználók a központi közigazgatás és a hatóságok számára. Elektronikus ügyintézés az építésügyben

belső adatállomány külső adatállomány Elektronikus alkalmazások E-építési napló E-tanúsítás E-szankció, E-bírság Építésügyi Monitoring ÉTDR E-statisztika OÉNY központi kezelőfelület statisztikai adat településrendezési eszköz tervtanácsi vélemény szakértői vélemény Engedélyezési dokumentáció kiviteli terv engedély ÉTDR adat, dokumentum e- építési napló + mellékletei energetikai tanúsítvány változási vázrajz ellenőrzési jegyzőkönyv helyszíni fotó szankció,bírság adat Dokumentációs Központ digitalizált adatállománya MÉK névjegyzék MMK névjegyzék MKIK kivitelezői nyilvántartás Ingatlan-nyilvántartás lakcímnyilvántartás cégnyilvántartás Táj- és természetvédelem Dokumentációs Központ Örökségvédelmi Központ TeIR - Területrendezési tervek

A bejelentkezés ügyfélkapuval, vagy egyedi azonosítóval

Az építésügyi és építésfelügyeleti hatóság az építési folyamat résztvevőivel szemben a következő jogkövetkezményeket alkalmazza: figyelmeztetés hatósági kötelezés a szabálytalanság megszűntetésére a tevékenység megkezdésének, folytatásának megtiltása vagy leállítása, bírság megállapítása a névjegyzéket vezető kamaránál eljárás kezdeményezése

A kamarák az építési folyamat résztvevőivel szemben a következő jogkövetkezményeket alkalmazzák: figyelmeztetés bírság megállapítása a jogosultság felfüggesztése a tevékenység folytatásának megtiltása képzési és ismételt vizsgakövetelmény előírása a névjegyzékből való törlés

A tervek, az engedélyezett állapot, a jogi állapot és a valóság összevetése, változásának folyamatos nyomon követése.

A beruházás előkészítése során: e- kezelő felület – információ gyűjtés Dokumentációs Központ adatállománya Pl: korábbi dokumentációk, szakvélemények kamarai nyilvántartások ÉTDR tárhely használata Az engedélyezés és a hatósági ellenőrzés során az építésügyi és építésfelügyeleti hatóságok használják elsősorban a Nyilvántartást és az alkalmazásokat : ( ÉTDR, e-kezelő felület, ÉMO, kamarai nyilvántartások, TAKARNET, e-napló, ELEKTRA ( KSH), e-bírság, e-szankció ….)

A kivitelezés során: elektronikus kivitelezés kezdés bejelentés (tudomásulvételi eljárás – építésfelügyelet) e-építési napló kiviteli tervek feltöltése a Nyilvántartásba A beruházás záró szakaszában: e-építési napló e-tanúsítás változási vázrajz feltöltése a Nyilvántartásba