Confidential – Jabil Proprietary Information 1 DO NOT PRINT THIS SLIDE – FOR ANIMATION PURPOSES ONLY – DELETE IF UNWANTED.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MINŐSÉGMENEDZSMENT 6. előadás
Advertisements

A szabványosítás és a szabvány fogalma, feladata
MAGYAR SZABVÁNYÜGYI TESTÜLET
A.A. Stádium Kft. Péczely György
A Windows Azure egy skálázható számításifelhő-platform, amelyet a Microsoft hosztol a világ több pontján lévő adatközpontjaiban. Az Azure egyszerű,
KEVESEBB FELÜGYELET ÚJ ÜZLETI MODELLEK NAGYOBB TERMELÉKENYSÉG.
PTE PMMK ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI ÉS MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK MINŐSÉGMENEDZSMENT 4. ELŐADÁS.
Szabványosított folyamatok
AZ EURÓPAI KIVÁLÓSÁG MODELL ÉS SZEREPE AZ EU CSATLAKOZÁSBAN STRATOSZ KIADVÁNY 2003.
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
T RD -Trading Hungary Kft. Metrológia.
Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Dr. Kovács Károly –Szemán László ügyvezető általános igazgató METALCONTROL Kft.
Minőségmenedzsment alapelvek
MINŐSÉGMENEDZSMENT 3. előadás
A tevékenységalapú költségkalkuláció (Activity-Based Costing)
Készítette: Unyatyinszki Csaba
A számítástechnika és informatika tárgya
Alapfogalmak.
Termelés és szolgáltatás 8.előadás. Termelés Termelés: a rendelkezésre álló erőforrások egy részének felhasználása arra, hogy más erőforrásokon tartós.
Minőségmenedzsment 7. előadás
11. hét: A Teljes körű Minőségmenedzsment (TQM)
Szoftver bonyolultsági mértékek alkalmazási területei Király Roland 2011.
Menedzsment alapjai I. előadás Lovász Gabriella egyetemi adjunktus
SZERVEZETI ALAPFORMÁK
MÍNŐSÉGBÍZTOSÍTÁSI RENDSZEREK KOMMUNIKÁCIÓJA Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Műszaki és Humántudományok Kar Marosvásárhely Készítette: Palkó Réka.
INFORMATIKA E-management E-business E-gyártás. Információ alapú gazdálkodás E-management E-business E-gyártás – E-minőségirányítás.
Brachmann Ferenc PTE-TTK/KTK A kurzus szerepe és célja A minőségbiztosítás általános alapelveire történő folyamatos hivatkozással áttekinti a szoftverminőség.
Ellenőrzés, visszacsatolás
Modellezés és szimuláció c. tantárgy Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Intelligens Mérnöki Rendszerek Intézet Mechatronikai Mérnöki MSc 11.
Anyagadatbank c. tárgy gyakorlat Féléves tematika Adatbázis alapfogalmak, rendszerek Adatmodellek, adatbázis tervezés Adatbázis műveletek.
Tanuló szervezet.
Project Monitoring and Control (PMC)
Rekeszív meghatározása tüdőröntgenen
Emberi erőforrás menedzsment Munkakörök elemzése, tervezése
A teljeskörű minőségirányítás (Total Quality Management)
Az EEM helye a menedzsmentben
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
1 Gazdasági változások a rendszerváltás után 1990-es évek: Első multinacionális cégek megjelenése Új management kultúra Keleti piac helyett nyugati piac.
1 Hogyan tovább minőségügy? XIV. Magyar Minőség Hét november 07.
A Neumann-elvek 3. ÓRA.
Rugalmas keretrendszer a minőségbiztosítási adatok kezeléséhez XII. abas Vevőfórum, Balatonlelle június 5-7.
Családbarát munkahelyek és települések kialakításának támogatása Milyen értéket kínál a pályázónak a program?
Vinçotte Korszerű termelékenység- fejlesztési rendszerek
Mikroszintű versenyk é pess é g. Az üzleti szervezetek versenyképességének elemzése, a versenyképesség növelése Egy, a magyar közgazdászok által 1995-ben.
A marketingeszközök különböző piaci helyzetekben alkalmazott, az adott piaci helyzetnek megfeleltetett kombinációja.
Szervezetfejlesztés. STRUKTÚRA (XX. század)  bürokratikus,  többszintű,  megszervezése azzal az elvárással történik, hogy a magas beosztású menedzserek.
11. Előadás Az emberi erőforrások fejlesztése. Az emberi erőforrások fejlesztése 1.Az alkalmazottak fejlesztése (development ) 2.Továbbképzés, betanítás.
CMMI - VALIDÁCIÓ Suba Gergely.
MINŐSÉGMENEDZSMENT 4. előadás
PROJEKTMENEDZSMENT. Projektmenedzsment a stratégia megvalósításának eszköze. Projekt egy-egy konkrét stratégiai program vagy részprogram.
PTE PMMIK ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI ÉS MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK MINŐSÉGMENEDZSMENT 5. ELŐADÁS.
1 VIIR Vállalatirányítási Integrált Információs rendszerek I. (Történeti áttekintés - TEI) Szent István Egyetem TATA Kiválósági Központ és Informatikai.
CONFIDENTIAL AND PROPRIETARY INFORMATION OF BURGER KING CORPORATION 1 BURGER KING – Az ajánlatok zsonglőre, a szegmentáció szakértője. (prezentáció a KREATÍV.
Készítette: Jakcsi Etelka Szöllősy Ervin Szegedi Tudományegyetem GMF Beszerzési Főosztály.
Szent István Egyetem Közgazdaságtudományi Jogi és Módszertani Intézet
Operatív menedzsment és versenyképesség
Dr. Beck György Compaq Computer Mo. Kft. Vezérigazgató
BPR – Business Process Reengeneering
Istvan Simon, CEO & Founder
7. előadás Gépkocsi vizsgálati műveletek fogalma, fajtái és módszerei.
Termék-piacfejlesztési stratégiák (Ansoff-mátrix)
A vállalatok társadalmi felelősségvállalása, mint a fenntarthatóságot támogató szemlélet - Berkesné Rodek Nóra -
Mezőgazdasági munkafolyamatok rendszerszemléletű tervezése
"Ha nem tudod, hogy hová mész,
Regionális és vállalati identitás az ellátási láncokban
Tanulási görbék.
A VEZETÉS FOGALMA, FUNKCIÓI
Előadás másolata:

Confidential – Jabil Proprietary Information 1 DO NOT PRINT THIS SLIDE – FOR ANIMATION PURPOSES ONLY – DELETE IF UNWANTED

Confidential – Jabil Proprietary Information 2 AMI A TPS MÖGÖTT VAN

Confidential – Jabil Proprietary Information 3 Ahogyan az emberek dolgoznak SzabályHipotézisProbléma jelekVálaszok Specifikációk Minden egyes munkafolyamat ledokumentálása, beleértve a munka tartalmat, lépéseket, időzítéseket és eredményt ►A személy vagy gép az előírtaknak megfelelően hajtja végre tevékenységet ►Ha a tevékenységet az előírtaknak megfelelően hajtották végre a termék hibamentes. ►A munkafolyamat eltér az előírástól ►Hibás termék ►Javítani a betanítást ►Folyamatképesség javítása ►Munkaleírás módosítása

Confidential – Jabil Proprietary Information 4 Ahogyan az egyes munkafolyamatok kapcsolódnak SzabályHipotézisProbléma jelekVálaszok Egyértelmű Igen/nem jelekkel kapcsoljuk össze, közvetlenül a vevő és szállító folyamatokat ►A vevői kérések mennyisége és összetétele ismert és határozott ►A szállító képes a vevői kérésekre válaszolni ►A válaszok nem képesek lépést tartani a kérésekkel ►A szállító várakozik a kérésekre ►A valós igény és összetétel (mix) meghatározása ►A valós szállítói képessége meghatározása ►Betanítás / javítás / módosítás

Confidential – Jabil Proprietary Information 5 Fizikai elrendezés SzabályHipotézisProbléma jelekVálaszok Minden termék és szolgáltatás egy, egyértelmű és direkt folyamatúton közlekedik. ► Csak azok a szállítók vannak a folyamatúton, akik szükségesek. ► Gép vagy személy felesleges ► Nem megfelelő szállító végez munkát. ► Beazonosítani, miért volt felesleges a szállító, folyamatút újratervezése. ► Meghatározni az okát a nem megfelelő szállítónak.

Confidential – Jabil Proprietary Information 6 Hogyan javítsunk SzabályHipotézisProbléma jelekVálaszok Létező legalacsonyabb szinten lévő alkalmazottak javítsák a saját munkafolyamataikat egy mentor/vezető támogatásával. ► Előírt változtatás előírt és jósolható fejlődést okoz a termelékenységen, minőségen, vagy más paraméteren. ► Bekövetkezett eredmény eltért a előrejelzettől. ► Meghatározni, miért tér el a bekövetkezett eredmény az előrejelzettől. ► Változtatás újratervezése.

Confidential – Jabil Proprietary Information 7 Probléma jelzése SzabályHipotézisProbléma jelekVálaszok Integrált hibatesztek, amelyek automatikusan jelzik az eltérést minden egyes tevékenységre, kapcsolatra és folyamatútra. ► Automatikus hibajelzés megóv a hibás, vagy szabványnak nem megfelelő teljesítménytől. ► Selejt továbbítódott a következő művelethez. ► Szabványostól eltérő teljesítmény. ► Elemezni és létrehozni új vagy javított hibajelzőket.

Confidential – Jabil Proprietary Information 8 A kultura része...  A toyota nem kétkezi, hanemtudásmunkásként kezeli a dolgozóit, akik a vállalat frontvonalán sajátítják el a csít (tapasztalaton alapuló bölcsesség)  A Toyotánál hierarchia uralkodik, de a dolgozók ellenkezhetenek főnökeikkel  A Toyota alapértéknek tekinti a kommunkiációt, ezért rendkívül jól tolerálja a kudarcot. ELLENTMODÁSOKRA ÉPÜLŐ KULTÚRA

Confidential – Jabil Proprietary Information 9 NÖVEKEDÉS  SZINTE TELJESÍTHETETLEN CÉLOK  HELYI TESTRESZABÁS  KÍSÉRLETEZÉS

Confidential – Jabil Proprietary Information 10 INTEGRÁCIÓ  AZ ALAPÍTÓK ÉRTÉKEI  A „FELFELÉ-BEFELÉ” ELV  NYÍLT KOMMUNKIÁCIÓ

Confidential – Jabil Proprietary Information 11 A MENEDZSER  HAJLANDÓ TANULNI MÁSOKTÓL, MEGHALLGATNI MÁSOKAT  SZENVEDÉLYESEN TÖREKSZENEKA JAVÍTÁSRA, FEJLŐDÉSRE  JÓ CSAPATJÁTÉKOSOK  GYORS ÉS HATÉKONY PROBLÉMAMEGOLDÓK  SZÍVESEN VÁLLALJÁK A COACH SZEREPET  SZERÉNYEK

Confidential – Jabil Proprietary Information 12 A „ZACC” TANULNI A TOYOTÁTÓL ? – NEM EZ A LÉNYEG A SIKER TITKA? – KULTÚRA AZ ELLENTMONDÁS AZ ÉLET RÉSZE. NEM KOMPROMISSZUM KELL HANEM ÁTLÉPNI AZ ELLENTMONDÁSON, SAJÁT CÉLJAINK IRÁNYÁBA FORDÍTÁSA RÉVÉN.