A villamosenergia–ipari sportmozgalom eredményei és aktuális kérdései - A szociális partnerek együttműködése az iparági sportmozgalomban EVDSZ II. Taggyűlés.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Advertisements

Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
AZ ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSEK NEMZETGAZDASÁGI ELŐNYEI Knauf Insulation Kft Kanyuk László.
Pedagógus Hivatás Munkacsoport dr. Liptai Kálmán az MRK alelnöke dr. Gloviczki Zoltán az MRK Pedagógusképzési bizottságának elnöke.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében.
Nagyprezentáció Társaság a Lakásépítésért Egyesület lobby tevékenység a magyarországi lakásépítések élénkítése érdekében Előadó:
A termelői szerveződések tapasztalatai és kilátásai Debrecen, március 17.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szőke István szakmai igazgató Pécs, január 29. A gazdasági válság foglalkoztatásra gyakorolt hatásának.
Komárom – Esztergom Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság Hiányszakmák.
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
KÖZGAZDASÁGTANI ALAPFOGALMAK I. Előadó: Bod Péter Ákos.
A kamara szerepvállalása a felnőttképzésben évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései Tv. hatálya elsődlegesen az állam által elismert vizsgával záruló,
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
A magyarországi vállalatok információszerzési szokásai - üzleti körben végzett online piackutatás fő eredményei - Készítette: Nagy Péter Támogatóink H-1024.
Európai Foglalkoztatási Stratégia június
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE Beszerzés vs. közbeszerzés Az új közbeszerzési törvény tükrében Willinger Kornél NVMT Elnökségi.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
A gyermekek helyzete és az esélynövelés lehetőségei a mai Magyarországon Előadás a „Programok a gyermekszegénység ellen” Biztos Kezdet konferencián, 2008.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Az EGT és Norvég Alapok ( ) eddigi eredményei
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
TÁJÉKOZTATÓ ÉS INDÍTÓ BESZÉLGETÉS A LABORVEZETŐKNEK ÉS MINŐSÉGÜGYI MEGBÍZOTTJAIKNAK SZÓLÓ TANFOLYAM TÉMÁIRÓL, SZERVEZÉSÉRŐL EŐZMÉNYEK Korábbi laborvezetői.
Merre tovább magyar mezőgazdaság?
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
Miért éri meg a jövő sportolóit támogatnia Önnek?
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
K+F+I pályázati lehetőségek vállalkozásoknak!
A közigazgatással foglalkozó tudományok
D Á N I A 2007.november Készítette: KOVÁCSNÉ NAGY MÁRIA.
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
Országos Felnőttképzési Tanévnyitó Debrecen
A kollektív szerződés Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd
SZÁMVITEL.
Konszolidáció Guzmics Zsuzsanna
SZÁMVITEL.
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
„Út a munkához”program
„Általunk lesz jobb!” EURÓPAI IFJÚSÁGI HÉT 2008.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A POSTAPARTNER munkaerő-piaci program
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Hallgatói juttatási rendszer
A klinikai gyógyszerészet jövőképe a köztestületi célrendszerben
Környezeti Kontrolling
Az Európai Unió földrajzi vonatkozásai
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
Lorem ipsum.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
Baranya Megyei Önkormányzat
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Erdőtelepítések, fásítások támogatási lehetőségeinek várható alakulása
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Szabálytalanságkezelés
Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Válság után, válság előtt
Előadás másolata:

A villamosenergia–ipari sportmozgalom eredményei és aktuális kérdései - A szociális partnerek együttműködése az iparági sportmozgalomban EVDSZ II. Taggyűlés és Konferencia Visegrád, november Előadó: Várhelyi Géza Villamosenergia–ipari Sportbizottság elnöke, VITSPORT Alapítvány kuratóriumának elnöke

Néhány adat a villamosenergia–ipari sportmozgalom múltjáról, eredményeiről  Ez volt a 65. éve, óta folyamatosan létezik.  Kezdetben 1, ma már 13 sportágat ölel fel.  Az első VOTT-on 55 fő és 5 vállalat vett részt 2015-ben a 13 találkozón összesen 2490 fő és 51 társaság.  A 65 év alatt összesen 386 iparági sporttalálkozó volt, a résztvevők becsült száma kb fő.

Az eredményeink forrásai, zálogai  Az iparág szervezeti egysége, amely a privatizációval jelentősen lazult, de néhány fontos kérdésben és más formában ma is létezik.  Az iparági munkavállalók sportszeretete és kollegialitása.  A munkáltatók VKSZ-ben is vállalt támogatása.  A munkavállalói szervezetek (szakszervezetek, üzemi tanácsok) támogatása.  Az ágazati szociális partnerek által inspiráltan és felügyelten a sportmozgalom irányítására létrehozott szervezet.

A villamosenergia-ipari sportmozgalom irányítási rendszere Villamosenergia-ipari Ágazati Párbeszéd Bizottság(VÁPB) EVDSZ, BDSZVTMSZ Villamosenergia-ipar a Sportért (VITSPORT) Alapítvány Fel. Biz. Kuratórium Vill.energia-ipari SPORTBIZ. Vill.energia-ipari SPORTÉRTEKEZ LET Társaság Sport koordinátor Csapat, csapatvezető Éves verseny naptár Rendező Sporttalálkozó Sportági értekezlet Sportági Bizottság Általános Versenyszabályzat ALAPÍTÓ OKIRAT VKSZ Sportági Versenyszabályzat Versenykiírás

Aktuális kérdések  Munkáltatói támogatás tartalma és mértéke  Szakszervezeti, üzemi tanácsi támogatás  Részvételi díjak alakulása  Résztvevők elkötelezettsége, áldozatvállalási hajlandósága 5

Munkáltatói támogatás tartama és mértéke  A VITSPORT Alapítványnak fizetett támogatás ben 775 Ft/fő, iparági szinten több, mint 15 MFt.  A részvétellel kapcsolatos költségek jelentős részének átvállalása. Mértéke függ a részt venni szándékozók számától és a résztvevőktől kért hozzájárulástól. Nagyok a különbségek, elsősorban a résztvevők számában!!! Átlag:12% Max: 63% Min:3% Ágazati szinten nem szabályozott.  A rendezői feladatok felvállalása, illetve annak támogatása (ma már inkább csak a rendezők munkaidő kiesésének felvállalása)  Az iparági sportmozgalom szervezeteinek támogatása, felügyelete 6

Szakszervezeti, üzemi tanácsi támogatás  Ágazati szakszervezetek -> VITSPORT Alapítvány pénzügyi támogatása, az iparági sportmozgalom szervezeteinek támogatása, felügyelete.  Az iparági sportmozgalomra helyi szinten fordítható keret önállóságának megőrzése, akár társasági, akár sportegyesületi szinten történik a felhasználás.  A keret mértékének lehetőség szerinti bővítése a résztvevők létszámának növelése érdekében.  A keret felhasználási szabályainak kialakítása, felügyelet azok betartása felett, a helyi adottságoktól függően.  A sporttalálkozók rendezésében, a sportági bizottságok munkájában résztvevő helyi aktívák és a sportkoordinátorok munkájának támogatása és elismerése.  Az iparági sportmozgalomban eseményeinek és a társasági munkavállalók sportsikereinek népszerűsítése. 7

Részvételi díjak alakulása  Két éve programba vettük a részvételi díjak emelkedésének mérséklését, lehetőség szerint csökkentését.  Sokszor nem megy konfliktusok nélkül: az érdekek ellentétesek (Amit igyekszünk oldani -> találkozók értékelése)  Eredmény: a részvételi díjak összességében 5,6%-kal csökkentek 2013-hoz képest! ( Átlag Ft/fő: > 34863)  A programot folytatjuk! 8

Résztvevők elkötelezettsége, áldozatvállalási hajlandósága  Milyen részt hajlandók vállalni a részvétel költségeiből (részvételi díj, utazási ktg.)?  A tendencia növekvő, de ez meddig tarthat?  Fontos a részvételi díjak alakulása, ár/érték aránya  Összeségében képesek-e önkéntes munkával a szükséges irányítási, szervezési feladatok elvégzésére?  Ágazati szinten (Sportbizottság)  Sportáganként (sportági bizottságok)  Társaságonként ( sportkoordinátorok)  Rendezőkként (SE aktívák) 9