Európai Foglalkoztatási Stratégia 2006. június 28-29.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Baranya Paktum a gazdaság fejlesztéséért Március 24. Dr. Tótsimon Péter.
Advertisements

Uniós források – Fejlesztési irányok (A gyermekvédelmi területek várható fejlesztései európai uniós forrásokból) Csizmár Gábor Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
ÁTMENETI KABÁT Avagy: átmeneti foglalkoztatás, köztes gazdaság szeptember 20. Kulinyi Márton.
„A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány a Munkaerő-piaci Alapból támogatja” Záró konferencia június „ Új esély:
DSC TÁMOP Munkahelymegőrző támogatás munkaidő csökkentéssel és képzéssel kombinálva 2009.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Bevándorlók társadalmi beilleszkedése európai politika – közép európai valóság Kováts András Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület.
Fiatal Regionalisták VII. Konferenciája Sólyom Andrea Győr, október
Tolerancia Erősítő Innovatív Szövetség projektprogram.
„Tudás – Érték – Tapasztalat integrációs program” TÁMOP A-11/ Nyitókonferencia Február 23.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
A TÁVMUNKA SZABÁLYOZÁSÁVAL KAPCSOLATOS MEF JAVASLATOK A MEF ELŐTERJESZTÉS HÁTTERE KEMÉNY PÉTER E.ON HUNGÁRIA ZRT.
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő kínálat Opponáló gondolatok Hablicsek László és Kutas János zárótanulmányához Készítette: Dr.
Integráció-szegregáció:probléma, eszközök, gyakorlat Havas Gábor Lillafüred, április 24.
Radócz János kistérségi koordinátor Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Társadalmi Megújulás Operatív Program és általános pályázati információk.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
A „Legyen jobb a gyerekeknek” Nemzeti Stratégia aktuális kérdései Magyarországi feladatok a „Szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
JÁRMŰIPAR ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK A KELET-KÖZÉP-EURÓPAI TÉRSÉG ORSZÁGAIBAN Pájer Ivett Győr, május 4.
A „Mintaprogram a minőségi időskorért” Pilote Project for Quality Ageing Az idősgondozás Magyarországon, elvek, szabályok, gyakorlat, intézmények Brettner.
Az Európai Unió fogyatékosügyi stratégiája Szombathely, június 22.
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Az EGT és Norvég Alapok ( ) eddigi eredményei
Dr.Vécsei Pál A világgazdasági válság hatása a munkanélküliség területi alakulására Budapest, február.
A vállalati érdekek és a család összhangjának megteremtése
Az „első lépés” TÁMOP
A nemek közötti egyenlőség Magyarországon
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
A gazdaság- és foglalkoztatáspolitika összehangolása
Esélyek a munkaerőpiacon
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Az Európai Unió közlekedési politikája és a transzeurópai hálózatok
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
A kistérségi gyerekesély programok eredményei
A HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJÁNAK 2011
„Út a munkához”program
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
„Út a munkához” program
címzetes egyetemi docens
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
A POSTAPARTNER munkaerő-piaci program
Az EQAVET szerepe a szakképzés fejlesztésében
A Zala megyei foglalkoztatási stratégia Aktualizálása Remete Zsuzsa Projektvezető Hétfa Elemző Központ.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
főigazgatóhelyettes, NSzFI
A gyermeki jogok érvényesítése
Munkagazdaságtani feladatok
Európai és Magyar Építésügyi Technológiai Platform
Az Európai Unió földrajzi vonatkozásai
a hatékonyabb munkába segítésért
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Munkagazdaságtani feladatok
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
Baranya Megyei Önkormányzat
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Szabálytalanságkezelés
Előadás másolata:

Európai Foglalkoztatási Stratégia június

Európai Foglalkoztatási Stratégia Az Európai Foglalkoztatási Stratégia ( ) három általános célt határozott meg: Az Európai Foglalkoztatási Stratégia ( ) három általános célt határozott meg: 1. Teljes foglalkoztatás 1. Teljes foglalkoztatás 2. Minőségi és produktív munka 2. Minőségi és produktív munka 3. Társadalmi kohézió és befogadás 3. Társadalmi kohézió és befogadás

1.cél- teljes foglalkoztatás Olyan átfogó foglalkoztatáspolitika, amely magába foglalja a keresleti és kínálati oldal intézkedéseit. Cél: 2010-ig el kell érni 70 %-os foglalkoztatottsági szintet (az összes foglalkoztatottra vonatkozóan) 70 %-os foglalkoztatottsági szintet (az összes foglalkoztatottra vonatkozóan) A nők esetében a 60%-os szintet A nők esetében a 60%-os szintet Az idősebb munkavállalóknál 50%-os szintet Az idősebb munkavállalóknál 50%-os szintet

2.cél – Minőségi és produktív munka Ez a terület magában foglalja: a munkafeladat-, a munkahely-, és a munkaerőpiac változtatását, a szükséges képzettség elérését, az élethosszig tartó tanulást, a nemek közötti egyenlőséget, a munkahelyi egészségvédelmet és biztonságot. Ide tartozik még a munka minőségét befolyásoló területek: munkaszervezet, a szociális párbeszéd, a munkavállalói részvétel, a hátrányos megkülönböztetés stb.

3.cél - társadalmi kohézió és befogadás A nyitott koordináció mechanizmusának igazi területe, amelyben erősíteni lehet egy térség társadalmi és gazdasági kohézióját, a foglalkoztatásban érintett szereplők együttműködését. A nyitott koordináció mechanizmusának igazi területe, amelyben erősíteni lehet egy térség társadalmi és gazdasági kohézióját, a foglalkoztatásban érintett szereplők együttműködését.

Európai Foglalkoztatási Stratégia A három átfogó célhoz további 10 prioritás (specifikus irányvonal) kapcsolódik 1. Aktív és preventív intézkedések a munkanélküliek 1. Aktív és preventív intézkedések a munkanélküliek és inaktívak számára és inaktívak számára 2. Vállalkozási kedv serkentése, a vállalkozások 2. Vállalkozási kedv serkentése, a vállalkozások gazdasági környezetének alakítása gazdasági környezetének alakítása 3. A munkavállalók és a vállalkozások 3. A munkavállalók és a vállalkozások alkalmazkodóképességének növelése, a munkaerő- alkalmazkodóképességének növelése, a munkaerő- piaci mobilitás elősegítése piaci mobilitás elősegítése 4. A humán tőke fejlesztése és az egész életen át 4. A humán tőke fejlesztése és az egész életen át tartó tanulás támogatása tartó tanulás támogatása

Európai Foglalkoztatási Stratégia 5. A munkaerő-kínálat bővítése és az időskori aktivitás elősegítése 6. A nők és férfiak esélyegyenlőségének megteremtése 7. A hátrányos helyzetű csoportokkal szemben megnyilvánuló diszkrimináció felszámolása 8. Ösztönzés a munkavállalásra (pénzügyi ösztönzés) 9. A be nem jelentett munkavégzés átalakítása bejelentett munkává 10. A regionális munkaerő-piaci különbségek csökkentése