„ Mit tegyünk, hogy ügyfelünk megfizesse tartozását?” Jelentős változások a fizetési meghagyásos eljárásban 2010. június 01-től 2010. április 27.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakképzési hozzájárulás év. Legfontosabb változások Új törvény: évi CLV. törvény Módosult a felnőttképzésről, és a felsőoktatásról szóló.
Advertisements

Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény Együttműködés a szakképzés területén a kamarák és az érdekképviseleti szervek között Dávid Lajos FMKIK alelnök Székesfehérvár,
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
A szenior tudástőkére épített társadalmi innováció május 21. Miskolc ©Sárközy Erika.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
HULLADÉKKEZELÉSI TECHNOLÓGIÁK A KÖZSZOLGÁLTATÓK SZOLGÁLATÁBAN Január 21. Nagy Bálint ügyvezető.
A BKIK Oktatási Igazgatóságának és Oktatási Nonprofit Kft-jének feladatai.
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Melyik számlaosztályban szerepelnek az alábbiak? a) Szállítók b) Vevők c) Anyagok d) Anyagköltség e) Pénztár f) Árbevétel g) ElÁBÉ h) Forgóeszközhitel.
BINARIT TIMESHEET Több, mint munkaidő nyilvántartás Virág Zsolt (BINARIT Informatikai Kft.)„Hogyan legyek milliomos?” konferencia – BKIK ( )
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság Várható változások a hadiipari tevékenységi engedélyezés területén.
MINTAKÉRDÉSEK. A pénzügyi számvitel információs rendszere elsősorban a gazdálkodó szervezetek vezetőinek információs igényeit elégíti ki. A beszámoló.
8.BESZÁMOLÁSI ÉS KÖNYVVEZETÉSI KÖTELEZETTSÉG SZÁMVITELI SZOLGÁLTATÁS.
Kereskedelmi jog V. Előadás Egyes társasági formák A korlátolt felelősségű társaság.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
A termékpálya szintű integrációs együttműködés : az integrációs szerződés Dr. Mikó Zoltán.
DIGITÁLIS VÁSÁRLÁSOK, GENERÁCIÓS KÜLÖNBSÉGEK
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
TÁJÉKOZTATÓ ÉS INDÍTÓ BESZÉLGETÉS A LABORVEZETŐKNEK ÉS MINŐSÉGÜGYI MEGBÍZOTTJAIKNAK SZÓLÓ TANFOLYAM TÉMÁIRÓL, SZERVEZÉSÉRŐL EŐZMÉNYEK Korábbi laborvezetői.
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Barcsák Marianna KPSZTI
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
A rehabilitációt segítő támogatások, jogszabályi változások
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Az Áldozatsegítő Szolgálat átalakulása
ÚJ UTAKON A SZAKKÉPZÉS Társy József
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
A cégvezetők problémái az informatikával kapcsolatban
Országos Felnőttképzési Tanévnyitó Debrecen
SZÁMVITEL.
A kollektív szerződés Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd
Elektronikus irat (elektronikus dokumentum) és elektronikus aláírás
Kereskedelmi szerződések joga
Tájékoztató a évi OSAP teljesüléséről
„Út a munkához”program
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály egyetemi tanár
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
A FIZETÉSI MEGHAGYÁSOS ELJÁRÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ PEREK SZABÁLYAI
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
Az egyéni és Szociális kompetenciák szerepe a karrierindításban
Bemutatkozik az iskolapszichológus
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
A hazai KKV-k fejlesztése hiteltermékkel
Munkaügyi hatósági feladatok 2018.
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Környezeti Kontrolling
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
Európai és Magyar Építésügyi Technológiai Platform
A felsőoktatási kompetenciamérés bevezetése
Lorem ipsum.
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület – TÁMOP 5.6.1/C projekt
Kórházi és ágazati gazdálkodást érintő informatikai fejlesztések és az azokban rejlő lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt.
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
REGIONÁLIS KÉPZÉS REGIONÁLIS KÉPZÉS.
Előadás másolata:

„ Mit tegyünk, hogy ügyfelünk megfizesse tartozását?” Jelentős változások a fizetési meghagyásos eljárásban június 01-től április 27.

A késedelmes fizetés hatása a gazdaságra Budapest, április 23.

A magyar vállalatok fizetési morálja az egyik legrosszabb az EU-ban. A tartozások kiegyenlítése sokszor „kényszer” hatására történik.

2009. évi L. tv. a fizetési meghagyásos eljárásról Fontos a vállalkozások számára, mert piaci változásokat okozhat átalakított ügymenet (sokkal gyorsabb) részben elektronikus eljárás + sokkal többen veszik majd igénybe az FMH indítás lehetőségét, + a JFMH azonnal végrehajtható, + gyorsabban lehet a jogos követeléshez hozzájutni, + ösztönöz a határidőre történő fizetésre, - a pénzéért sorban álló adós ellen is indítható FMH.

A konferencia célja a BKIK és MKOE tagságának pontos tájékoztatása a jogszabályváltozásból adódó jogi és eljárási rendről, ötletekről, javaslatokról az elektronikus eljárások jogszerű, hatékony és kényelmes intézéséhez.

Napirend 10:00 10:15A késedelmes fizetés hatása a gazdaságra Tankó Zoltán, BKIK VII. osztályelnök 10:15 10:30A módosított fizetési meghagyásos eljárás és a könyvelők szerepe Lengyel Tibor, MKOE elnök 10:30 11:00Hogyan hajtsuk be gyorsan kintlévőségeinket? Változások a fizetési meghagyásos eljárásban június 1-től dr. Asbóth-Hermányi Lőrinc, Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) közjegyzőhelyettes, a MOKK jogi tudományos tanácsadója 11:00 11:15Felkészülés az elektronikus FMH eljárásra informatikai szempontból ifj. Lengyel Tibor, e-Post Hungary Kft. ügyvezető 11:15 11:30Elektronikus jogsegéd szolgáltatás vállalatok és könyvelők számára Vincze Enikő, jogi és végrehajtási szakértő 11:30 12:00Kérdések, konzultáció

A módosított fizetési meghagyásos eljárás és a könyvelők szerepe április 27.

A könyvelők Az új FMH törvény lehetőség a vállalatok és a könyvelők számára is ismerik a vállalatuk gazdasági helyzetét, felelősségük a vállalatvezetés tájékoztatása a jogszabályváltozásokról és azok gazdasági, piaci hatásairól, fontos gazdasági tanácsokkal látják el a vezetést. vállalat pénzügyi helyzete látványosan javulhat, (de romolhat is!), új tevékenység a könyvelő számára az FMH-k kezdeményezése, ügyvédi irodával, jogsegéddel együttműködve teljes körű FMH ügyintézést végezhet.

Köszönjük megtisztelő figyelmüket!