ADOMÁNYOK: AZ ADAKOZÁS ELVE ÉS GYAKORLATA Erika F Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Advertisements

Feltehetek egy kérdést?
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Az adakozásról Lukács evangéliuma 20:25
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
Folyamodjatok az Úrhoz,
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18)
PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ ig Az okos istentisztelet.
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Igazságban, szellemben életem átadom, Szerelmemnek olaját, s teljes hódolatom. Mindent átadok Neked, fogadd el, Istenem, Oltárodra hadd tegyem, itt.
Jézusom, áldozatodra gondolok, meghaltál értem a Golgotán
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Szentlélek, úgy kérünk szállj le ránk,
Jézus, tiszta lényed nézve,
Szentlélek, úgy kérünk, szállj le ránk, töltsd el a szívünk, életünk, hogy béke, és áldás szálljon ránk, küldd el a lelked, úgy kérünk, Istenünk!
A TÉKOZLÓ FIÚ (Ötödik lecke) A döntés. Hogyan jutunk el a keskeny útra? Isten szentsége miatt lehetetlen, hogy a bűnnel közösségben legyünk mivel ez Isten.
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
Nehéz kérdések sorozat, Kaposvár, 2011., Jóföldi Endre.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Mert ha az egynek bűn(be)esése folytán a halál uralomra jutott az által az egy által, sokkal inkább uralkodnak majd az életben az egy Jézus Krisztus által.
JÓ REGGELT !.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Ki hittel a drága keresztre tekint, Szíve rögtön az üdvre lel itt
Gyermek, akit kölcsönkaptál. Anna példája (1Sám 1,11) Erős fogadalmat tett (Anna), Erős fogadalmat tett (Anna), és ezt mondta: és ezt mondta: Seregek.
Új hálaének áldja Istent
Még nem is éltem én, Te már úgy szerettél,hogy esendő emberként eljöttél. Nem vártad meg azt, Hogy hozzád kiáltsak, De megengedted, hogy Halljam a hangodat.
Igazságban szellemben. 1. Igazságban, szellemben, életem átadom. Szerelmemnek olaját, s teljes hódolatom. Mindent átadok Neked, fogadd el Istenem, Oltárodra.
Ó jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok Királya: Ó jöjjetek, imádjuk, Ó jöjjetek,
Jézusom, áldozatodra gondolok
Beszélgessetek arról, amikor hálásak voltatok valamiért!
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Erika F. Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
Erika F. Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
SÁFÁRSÁG EGY VÁLTOZÓ VILÁGBAN Erika F Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
A tetté lett szeretet Családi istentisztelet Mikulás napján Program: – Gyülekezés és énektanulás – „A tetté lett szeretet” - totyogók istentisztelete.
Jézusról szól Erika F Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk.
Igeolvasás.
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.
Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Értékeld az elmúlt évet:
Isten akarata szerint élni ma
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
49.
Miért olyan fontos a hit?
Jézusom, áldozatodra gondolok: meghaltál értem a Golgotán
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
Évközi 26. vasárnap Október 1. – „A” év.
Isten hozott, hogy megáldjon!
Út a Vadonba CHRIS MCCANDLES.
A teremtő és gondviselő Atya
Két hónapja vettem magamnak egy fitness bérletet egy fitnesz terembe.
3. parancsolat Ne mondd ki hiába Istenednek, az Úrnak a nevét, mert nem hagyja az Úr büntetés nélkül azt, aki hiába mondja ki a nevét! (2Móz 20,7)
Vágyaink és kívánságaink
Előadás másolata:

ADOMÁNYOK: AZ ADAKOZÁS ELVE ÉS GYAKORLATA Erika F Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference

A sáfársági képzés értéke “Ahogy az országban utazom, bárhol legyek, az emberek kifejezik elismerésüket a tanulmányok miatt, amelyeken a konferencián részt vettek, némelyek már el is kezdték tanítani ezeket a tanulmányokat. Mi mint Unió, szintén megegyeztünk abban, hogy a tábori összejöveteleken tanítsuk ezeket a tanulmányokat. Az egyházterületi vezetők mind egyetértenek ezzel a tervvel.” ( Pr. Fairchild Mhlophe, Stewardship Director, Zimbabwe Union Conference; received 19/06/2012)

A sáfársági képzés értéke “Személyes sáfársági életemben újraszervezem pénzügyeimet és a mai naptól kezdve adományaihoz hozzáadok még 5%-ot különleges projektekre és adományokra a szegényeknek. Már gyakorlom azt, hogy 10%-ot tizedként és 10%-ot adományként adok, de mostantól Isten iránti hálámból, amit értem tett, rendszeresen akarok adakozni a különleges projektekre.” (BenZ; Translator, El Salvador Union Conference; received 16/11/2009)

“A sáfárság = MINDENT odaadok, mert Isten MINDENT, ideadott Szív Tized és Adomány Krisztus az Úr Gyülekezeti tag Isten mint tulajdonos Program Zseb és Tárca Értékek Viselkedési mód Életmód SZÉLES LÁTÁS SZŰK LÁTÁS

Jézus Ura mindennek

A pénzügyi sáfárság megnyilvánulási formái ADOMÁNYOKTIZED Istené Istennek szentelt Istené Isten határozza megHívő dönti el Istentiszteleti cselekmény Lelki válasz Hűséget fejez kiHálát fejez ki

Az adakozás elvei 1.Magunkat adjuk teljesen Istennek 2.Olyan adakozás, amely elismeri azt, hogy Isten az első. 3.A hit kifejeződése és teljes bizalom Istenben 4.Szeretet-válasz Isten megmentő kegyelmére 5.A hálás szív önkéntes cselekedete 6.Az Istennel és emberrel való helyes kapcsolat túlcsordulása 7.Az egyház Istentől kapott küldetéséhez való elkötelezettség tükröződése 8.Az adakozás spontán, rendszeres és áldozatot igényel

Tized Önkéntes adományok Jótékonyság és projektek 10% vagy1/10-ed + több mint a tized = tizeddel egyenlő - tizednél kevesebb + több mint a tized = tizeddel egyenlő - tizednél kevesebb Hetednapi Adventista gyakorlat

Önkéntes adományok 1.Olyan adomány, amely elismeri Isten áldását, amely ingyen érkezik hozzánk a Jézus Krisztusban való kegyelme által. (5Móz 16:17) 2.Olyan adomány, amely egy hálával és örömmel telt szívből származik, Istennek Krisztusban megnyilvánuló szeretetéért. (2Kor 8:12) Az önkéntes adomány NEM azt jelenti, hogy semmit sem adok, hanem azt a döntést, hogy a minimumion (tized) túl mennyit adok.

Elfogadhatatlan adományok “Bárcsak volna valaki köztetek, aki bezárná a templom ajtaját, és ne égne hiába oltáromon a tűz! Nem telik kedvem bennetek - mondja a Seregek Ura -, nem kívánok tőletek áldozatot! ” Mal 1:10 (ÚPF)

Elfogadhatatlan adományok 13 “lopott állatot hoztok, vagy sántát és bénát. Ha ilyen áldozatot akartok hozni, nem kívánom tőletek! - mondja az Úr. 14 Átkozott a csaló! Van ép hím állat a nyájában, mégis hitványat áldoz az Úrnak, ha fogadalmat tesz.” Malachi 1:13 (NIV)

Adakozási paradigma ÚJRÉGI Önmagára összpontosít Kötelességet hangsúlyoz Istenre összpontosít Isten uralmát hangsúlyozza Cselekedet orientáltKegyelem orientált Pénzügyi kérdésLelki cselekedet Fenntartás ösztönziMisszió ösztönzi A tagok adományozókA tagok sáfárok

ADOMÁNYOZÓK vagy SÁFÁROK SÁFÁROKADOMÁNYOZÓK Az én pénzem Én irányítok Isten ajándéka Isten irányít Az én programomIsten munkája Rólam szólIstenről szól Az adakozás eseti és ritkaAz adakozás életmód A mennyiség fontosA szív a fontos

Szisztematikus adakozás 1.Tervezett és NEM ösztönszerű adakozás 2.A tized visszaadásával kezdődik 3.Folytatódik az önkéntes adományokkal 4.Lehetőséget ad a projekt adakozásra 5.Ismeri a globális és a helyi szükségleteket 6.Rendszeres adakozás 7.Mindig Istenre és a misszióra összpontosít.

A Sáfársági Osztály elérhetőségei Larry Evans-Associate Director Mario Nino - Associate Director Erika Puni- Director Website: Magyarországon: Hegyes-Horváth Géza - osztályvezető