Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Két hónapja vettem magamnak egy fitness bérletet egy fitnesz terembe.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Két hónapja vettem magamnak egy fitness bérletet egy fitnesz terembe."— Előadás másolata:

1 Két hónapja vettem magamnak egy fitness bérletet egy fitnesz terembe.
Nem értem! Eltelt két hónap és semmit sem fogytam. Ebből elég! Holnap személyesen megyek be és megnézem, mi lehet a probléma ...

2 TE MIBE FEKTETSZ?

3 Odament hozzá valaki, és ezt kérdezte: Mester, mi jót tegyek, hogy örök életet nyerjek? Ő pedig azt felelte neki: Miért kérdezel engem a jóról? Csak egy van, aki jó. Ha pedig be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat! Az megkérdezte: Melyeket? Jézus így felelt: Ezeket: „Ne ölj, ne paráználkodj, ne lopj, ne tanúskodj hamisan, tiszteld apádat és anyádat”, és „szeresd felebarátodat, mint magadat!” Az ifjú erre ezt mondta: Ezt mind megtartottam, mi fogyatkozás van még bennem? Jézus így válaszolt neki: Ha tökéletes akarsz lenni, menj el, add el vagyonodat, oszd szét a szegényeknek, és kincsed lesz a mennyben; azután jöjj, és kövess engem! Amikor hallotta az ifjú ezt a beszédet, szomorúan távozott, mert nagy vagyona volt. (Máté 19:16-22) Amikor útnak indult, odafutott hozzá egy ember (Márk 10:17)

4 MIT KÉRSZ MA JÉZUS KRISZTUSTÓL?
JÉZUS: „MIT KÍVÁNSZ, MIT TEGYEK VELED?” (Lukács 18:41)

5 JÉZUS VÁLASZA: HA AKARSZ LENNI, MENJ EL ÉS ...

6 „ … nem akarok ingyen kapott égőáldozatot bemutatni Istenemnek, az Úrnak.” (2 Sámuel 24:24)

7 Az égőáldozatban (teljesen elégő) az Istent magasztaló, előtte megalázkodó ember teljes odaadása fejeződik ki, benne az ember csak Isten felé fordul. Véres áldozat: csak egyes darabokat égettek el, a megmaradó részt az áldozati istentiszteleten részt vevő család elfogyasztotta. Ennek közösségteremtő szerepe van: az oltáron elégetett részek révén Istennel, az áldozati étkezésben pedig az abban részt vevő emberekkel jön létre közösség. Ez a közösség, békességszerző. Ezért gyakori jelzője ennek az áldozati típusnak a »békeáldozat«

8 Nem tulkot akarok elvenni házadból, sem kecskebakot a nyájadból
Nem tulkot akarok elvenni házadból, sem kecskebakot a nyájadból. Hiszen az erdő minden állata enyém, éppúgy, mint hegyeim ezernyi vadja. Ismerem az ég minden madarát, s mi a réten mozog, azt is ismerem. Ha éheznék, nem szorulnék rád, enyém a földkerekség egész teljessége. Talán a tulkok húsát eszem, vagy a bakok vérét iszom? A dicséret áldozatát vidd az Úr elé, s váltsd be fogadalmad a Fölséges előtt! (50. Zsoltár 8-14)

9

10 É R T K E I M

11 Azzal, hogy az ÚR asztalát semmibe veszitek
Azzal, hogy az ÚR asztalát semmibe veszitek. Mert vak állatot hoztok áldozatul, és nem tartjátok rossznak. Sántát vagy bénát hoztok, és nem tartjátok rossznak. De vidd csak azt a helytartódnak: kegyes lesz-e hozzád, és szívesen fogad-e? . . . Ti pedig meggyalázzátok, amikor azt gondoljátok, hogy az ÚR asztalát hitvány terménnyel és eledellel tisztátalanná tehetitek. Azt mondjátok: Micsoda fáradság! – és még lihegtek is közben – mondja a Seregek Ura. (Malakiás 1:6-14)

12 Honnan vannak viszályok és harcok közöttetek
Honnan vannak viszályok és harcok közöttetek? Nem a tagjaitokban dúló önző kívánságok okozzák ezeket? Kívántok valamit, és nem kapjátok meg, öltök és irigykedtek, de nem tudtok célt érni, harcoltok és viszálykodtok, de nem kapjátok meg, mert nem kéritek. Vagy ha kéritek is, nem kapjátok meg, mert rosszul kéritek: csupán élvezeteitekre akarjátok azt eltékozolni. (Jakab 4:1-3)

13 Mert szeretetet kívánok, és nem áldozatot, Isten ismeretét, és nem égőáldozatokat.
(Hóseás 6:6)

14 Ha pedig mint Atyátokat hívjátok őt segítségül, aki személyválogatás nélkül ítél meg mindenkit cselekedete szerint, szent félelemmel éljetek földi vándorlásotok idején, tudva, hogy nem veszendő dolgokon, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből, hanem drága véren, a hibátlan és szeplőtelen Báránynak, Krisztusnak a vérén. (1 Péter 1:17-19)

15 Mindegyik ószövetségi áldozat Jézus Krisztusra mutat és Ő volt az, aki egyetlen, tökéletes áldozatával betöltötte az egészet. Az ember és Isten kapcsolatában nagy szerepe van mindkét fél részéről a szövetségnek és az áldozatoknak. Áldozat mindig tartalmaz egy árat, (idő, pénz, energia) Áldozatok bemutatásának a célja: az Úrhoz közeledés. Áldozat - az ár megfizetése - nélkül nem lehetett közel menni, közeledni az Úrhoz.

16 JÉZUS VÁLASZOL ... Vagy nem tudjátok, hogy testetek a bennetek levő Szentlélek temploma, akit Istentől kaptatok, és ezért nem a magatokéi vagytok? (1 Korinthus 6:19)


Letölteni ppt "Két hónapja vettem magamnak egy fitness bérletet egy fitnesz terembe."

Hasonló előadás


Google Hirdetések