KÖZHASZNÚSÁG MEGTARTÁSA, - MEGSZERZÉSE Molnár Elvira Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum 2014.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakképzési hozzájárulás év. Legfontosabb változások Új törvény: évi CLV. törvény Módosult a felnőttképzésről, és a felsőoktatásról szóló.
Advertisements

Egyéb adók változásai Törvénytervezetek alapján. ART változásai 1) Munkáltatói adó-megállapítás, egyszerűsített bevallás lehetősége  Az új szabályok.
HEVES MEGYEI CIVIL INFORMÁCIÓS CENTRUM EGER Létesítő okirat módosítás - Tájékoztató.
A CIVIL SZERVEZETEK JOGI KÖRNYEZET VÁLTOZÁSAI évi CLXXXI (181). tv. A civil szervezetek bírósági nyilvántartásáról és az ezzel összefüggő eljárási.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
Nagyprezentáció Társaság a Lakásépítésért Egyesület lobby tevékenység a magyarországi lakásépítések élénkítése érdekében Előadó:
A Végrehajtó Ügynökség, a pályáztatást támogató elektronikus rendszerek, valamint az elszámolhatóság főbb kérdéseinek bemutatása Németh Veronika – NFFKÜ.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
MIBŐL VALÓSULHATNAK MEG A HELYI STRATÉGIÁK? REGIONÁLIS PÁLYÁZATI FORRÁSOK.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
Dr. Sipos László PhD docens Új határkő a civil szférában: Digitális oktatási segédanyag Debreceni Egyetem – Fortis Alapítvány 2015.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk…
A kamara szerepvállalása a felnőttképzésben évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései Tv. hatálya elsődlegesen az állam által elismert vizsgával záruló,
Mindent a „Vállalkozások komplex infokommunikációs és mobilfejlesztéseinek támogatása” című pályázati kiírásról.
Előadó: Bali Kornél Mikro-, kis-és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása.
MINTAKÉRDÉSEK. A pénzügyi számvitel információs rendszere elsősorban a gazdálkodó szervezetek vezetőinek információs igényeit elégíti ki. A beszámoló.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A kamara szerepe az export vezérelt magyar gazdaság megteremtésében. Eredmények és problémák Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
8.BESZÁMOLÁSI ÉS KÖNYVVEZETÉSI KÖTELEZETTSÉG SZÁMVITELI SZOLGÁLTATÁS.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
Gazdasági jog III. Előadás Általános szabályok A Gt. általános része.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
Pásztorné Szerezlai Márta
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
A közérdekű munka büntetés végrehajtása az önkormányzatoknál
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
Adományok adózási kérdései
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Összeállította: Horváth Józsefné
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
Iratbetekintés, másolat készítés május 14-15
Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
Integráció a felsőoktatási könyvtárak szolgáltatásfejlesztésében
Az üzlet működésével kapcsolatos szabályok
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Tóth Gábor Heves Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztály
SZÁMVITEL.
A kollektív szerződés Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd
Elektronikus irat (elektronikus dokumentum) és elektronikus aláírás
Az „Út a munkához” program évi változásai
SZÁMVITEL.
JELENTÉS a Nemzeti Civil Alapprogram működésének-támogatásának hatásáról, figyelemmel a társadalmi és civil kapcsolatok fejlődésére, egyes kiemelt fontosságú.
Konszolidáció Guzmics Zsuzsanna
SZÁMVITEL.
A HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJÁNAK 2011
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Önkormányzati Pénzügy „Változások”-2010 Budapest
Környezeti Kontrolling
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ évi évközi változások
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
Dr. Bánky Tamás Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Kérdőív a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának ellenőrzésére Készítette: Dancsné Veres Mária 2/24/2019.
jjjjj MINISZTERELNÖKSÉG
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Az „Út a munkához” program évi változásai
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Előadás másolata:

KÖZHASZNÚSÁG MEGTARTÁSA, - MEGSZERZÉSE Molnár Elvira Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum 2014.

BEVEZETÉS  A közhasznú szervezetekről szóló évi CLVI. törvény  Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló évi CLXXV. Törvény  Lényeges változások: Egyfokozatúság Közfeladat ellátása Objektív teljesítmény-mutatóknak való megfelelés

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉG – KÖZHASZNÚ JOGÁLLÁS  Közhasznú tevékenység (létesítő okirat = közfeladat ellátását célzó tevékenység)  Közhasznú {továbbiakban: kh.} jogállás (Kh. tevékenység + tv-i feltételek + erőforrás + társadalmi támogatottság )  Mi is a közfeladat?

PÉLDA KÖZFELADAT MEGJELÖLÉSÉRE KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGKÉNT

A KH. EGYFOKOZATÚ RENDSZERE  május 31-ig közhasznúak, megilletik a jogszabályok által biztosított kedvezmények, ha a letétbe helyezés megtörténik.  Folyamatosság érdekében kérni kell a kh jogállás nyilvántartásba vételt május 31-ig.  Kiemelkedően közhasznúvá válás feltétele volt, közfeladat ellátása céljából szerződést kellett kötni az önkormányzattal, MOST a közfeladat-ellátási szerződés megkötésének a jogállás a feltétele

A KH. JOGÁLLÁS MEGSZERZÉSÉNEK FELTÉTELEI  Létesítő okirat mellett:  Előző kettő év vonatkozásában, folyamatosan rendelkezniük kell a szervezeteknek a megfelelő erőforrással és társadalmi támogatottsággalközhasznúsági melléklet  Kettős könyvvitel

ERŐFORRÁS IGAZOLÁS  Ha az előző két üzleti év vonatkozásában (átlag) a feltételek közül legalább egy teljesül Átlagos éves bevétele meghaladja az egymillió forintot Kettő év egybeszámított adózott eredménye (tárgyévi eredménye) nem negatív Személyi jellegű ráfordításai (kiadásai) eléri az összes ráfordítás egynegyedét

TÁRSADALMI TÁMOGATOTTSÁG ALÁTÁMASZTÁSA  Ha az előző két üzleti év vonatkozásában (átlag) a feltételek közül legalább egy teljesül SZJA meghatározott részének az adózó rendelkezése szerint a szervezetnek felajánlott összegből kiutalt összeg eléri a feladatfinanszírozásra kapott vagy uniós forrásból származó bevétel nélkül számított összes bevétel 2 %-t Kh. tevékenység érdekében felmerült költségek, ráfordítások elérik az összes ráfordítás felét a kettő év átlagában Kh. Tevékenység ellátását tartósan legalább 10 közérdekű önkéntes tevékenységet végző személy segíti.

A HARMADIK MUTATÓ ÉRDEKÉBEN  Közérdekű önkéntest fogadó szervezetként kéri a nyilvántartásba vételét honlapon található űrlap kitöltésévelhttp://civil.info.hu/intezze-el  Legalább 10 fővel közérdekű önkéntes szerződést köt (szervezet székhelyén őrzik)

A KH. JOGÁLLÁS NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELE  A szervezet első székhelye szerint illetékes törvényszéken kell kérni  Benyújtást követően megvizsgálja a feltételek fennállását, majd nyilvántartásba veszi

A kérelemhez csatolandó mellékletek: Kötelezően csatolandó iratok a vezető tisztségviselő(k) nyilatkozata, hogy nem esik/esnek az Civil tv-ben meghatározott kizáró ok alá (összeférhetetlenség) 36 és 39 § a korábbi két év beszámolója

MELLÉKLETEK  Minta közfeladat megjelölésére  Közfeladatok megnevezései  Közhasznú jogállás nyilvántartásba vételi kérelem és a hozzá csatolandó dokumentumok megnevezései

 Közfeladat megnevezése (állami/önkormányzati): 07d e fc0d31c2d d e fc0d31c2d48  Közhasznú jogállás nyilvántartásba vétele kérelem űrlap urlapok/kozhasznu-jogallas-nyilvantartasba-vetele- kerelem-urlap urlapok/kozhasznu-jogallas-nyilvantartasba-vetele- kerelem-urlap

KECSKEMÉTI TÖRVÉNYSZÉK  Postacím: 6001 Kecskemét, Pf. 12.  Cím: 6000 Kecskemét, Rákóczi út 7.  Központi telefonszám: /  Telefax: /  cím:

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK  Postacím: 6701 Szeged, Pf  Cím: 6720 Szeged, Széchenyi tér 4.  Központi telefonszám: /  cím:

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum