Mérő László Egyetemi tanár ELTE Pszichológiai Intézet A 21. század motivációi Mozsár 2015. november 27.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette: Pósa Szabolcs Németh Gábor
Advertisements

A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI.
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Nagyon sok szereplős online szerepjátékok
A mi generációnk nem lesz híres semmiről, Soha nem mondja majd senki, hogy Mi vagyunk az emberiség csúcsa. Tévedés, az igazság az, hogy A generációnk.
A tudatos élet alapelvei
A fiatalkorúak képzési, fejlesztési lehetőségeinek módszertani kihívásai Hegedűs Judit – Lénárd Sándor, ELTE PPK.
„Légy az, aki lehetsz!” A mentalitás szerepe a tanácsadásban
Társismeret.
KOOPERÁCIÓ ÉS VERSENGÉS
A VEZETÉSRŐL ÁLTALÁBAN
KORSZERŰSÉG AZ ERKÖLCSTAN / ETIKA TANÍTÁSBAN
TANULÁS-TUDÁS-MINŐSÉG Farkas Katalin címzetes főiskolai tanár, SZTE Tanárképző Főiskolai tanár Budapest, november 29.
Béla gondolatai a házasságról
Civil szervezetek a munka világában
Béres Egészség Hungarikum Program Egészségboldogság Kutatás Sajtótájékoztató március 11.
A fogyasztói magatartás
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
PÉLDÁK, ÖTLETEK VITÁZÁSHOZ
Mi a COACHING? A COACHING angol eredetű szó, amely edzést jelent. Az üzleti életbe kb. 20 évvel ezelőtt került be, gyökerei a sport pszichológiából eredeztethetők.
MOTIVÁCIÓ.
Szabóné Kármán Judit PTE NTI BTK Oktatás és Társadalom Doktori Iskola
Politikai marketing – kampánystratégiák
Szigor vagy engedékenység a gyermeknevelésben
Internetes források alapján készítette:
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
Szervezeti kultúra Definíció: a szervezet tagjai által elfogadott közösen értelmezett előfeltevések, értékek, meggyőződések, hiedelmek rendszere Hofstede:
Mérő László egyetemi tanár ELTE Gazdaságpszichológiai Szakcsoport
Változások menedzselése felsőfokon Készítette: Schalli Adrienn Dinya László.
EURÓPAI TANÁCSADÓK SZÖVETSÉGE (ETSZ), European Consultants Unit (ECU)
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
A JÁTÉKTERVEZÉS PSZICHOLÓGIÁJA
Dőry Tibor MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet
1. Szabadság és boldogság különféle értelmezése Dr. Skrabski Árpád főiskolai tanár Apor Vilmos Katolikus Főiskola Kass János: Az Isten tenyerén.
7. A különböző megtakarítási formák összehasonlítása
Korai tehetségnevelés
Primer tapasztalatok, Cardiff országos, állami ösztönzések (The Learning Country, Flying Start, stb.) önkormányzati feladat és erőforrás – többszektorú.
BOLDOGOK, akik tudják, miért élnek, mert akkor azt is megtudják majd, hogyan éljenek.
Mérő László egyetemi tanár ELTE Gazdaságpszichológiai Szakcsoport Az üzleti gondolkodó tudománya február 25.
Egy gyermek története Gyermek pszichológiai vizsgálat és pszichoterápiás munka a Budaörsi Nevelési Tanácsadóban Készítette: Cz. Szabó Melinda, pszichológus.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
A „soft law” hatása az oktatás és képzés szabályozására az európai integráció tükrében dr. Várnagy Péter egyetemi docens PTE FEEK.
Vállalati stratégia március március március 28.
Mire jók az üzletben díjak? László Géza. Díjak a világban Mi alapján?  Tényalapú díjak  Értékelés alapján kiosztott díjak  Garancia díjak Ki adja?
Innováció a vezetésben – vezetés egy innovatív cégben Innovációs speci előadás december 12. Lévai Gábor.
Adatkeresés az interneten
ADNI ÉS KAPNI A TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCSOK MŰKÖDÉSÉNEK TAPASZTALATAI Kormos Dénes Kárpát – medencei Tehetségsegítő Tanácsok Kollégiumának elnöke CSÍKSZEREDA.
Rajta! Távolinak tűnik, hát nem indulunk el, Nehéznek látszik, hát nem emeljük fel, Lehetetlennek látjuk, nem próbáljuk meg. Talán éppen ezért veszünk.
Ránk ömlik a rózsaszín m ű anyag? A hagyományos és az elektromos játékipar hasonlóságairól és különbségeiről.
Az értékesítés két arca. SZTORI Szendrő Szabolcs (70) hegymászó és fotós igaz története A hegymászás, mint kihívás Tisztelni a hegyeket és szeretni Kitartás.
Mérő László egyetemi tanár ELTE Pszichológiai Intézet Kooperáció és versengés egyidejűleg Gyula, április 1.
Mérő László egyetemi tanár ELTE Pszichológiai Intézet Innováció Netlock, december 2.
BME Üzleti gazdaságtan Andor György. BME Ismétlés ›1 Gazdaságpszichológiai alapok – motiváció, drive, homo oeconomicus –1.1 Motiváció, szükséglet és hasznosság.
EMPLOYER BRANDING KUTATÁS MIT GONDOLNAK AZ ÜGYFELEK, AZ ÚJSÁGÍRÓK ÉS AZ ÜGYNÖKSÉGEK?
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
Mérő László ELTE PPK Gazdaság- és Döntéspszichológiai Szakcsoport Memetika november 17.
Közösségi érték (public value) vizsgálat Budapest, Szonda Ipsos.
DI DDIV DIVERSITY SPECTRUM LYNN GARDNER HEFFRON
A tanárképzésről Tél Tamás ELTE.
Motiváció és ellenőrzés az informatika órákon
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
A cég helye a tulajdonos(ok) boldogság-portfóliójában
A piac és a piacgazdaság
Vajon mi motiválja a munkavállalót?
Rugalmas foglalkoztatási formák elterjedtsége a
A TUDATOS MEGTAKARÍTÓI MAGATARTÁS KORLÁTAI
ELTE Pszichológiai Intézet A mesterséges intelligencia a közeljövőben
Az alfa-generáció viszonya a pénzhez
A diszfunkcionálisan működő család
Előadás másolata:

Mérő László Egyetemi tanár ELTE Pszichológiai Intézet A 21. század motivációi Mozsár november 27.

A játékkutatások tanulságai A játék - önmagában van a jutalma - kívülről nem motiválható - nem létfontosságú Idegélettani kutatások (Grastyán Endre) Létfontosságú, hogy időnként olyan dolgokat is csináljunk, amelyek nem létfontosságúak

Külső és belső motivációk - Majmok a játékért banánt kapnak - Kivétel: csak néha egy-egy szem mazsola - A Ku Klux Klan huligánok kezelése A külső motiváció gyakran kioltja a belsőt

A boldogság kutatása A pszichológia régen: „boldogtalanságkutatás” A betegségekből ismerhetjük meg az egészséges működést? „A boldog családok mind hasonlók egymáshoz, minden boldogtalan család a maga módján az.” Tolsztoj híres regénykezdése egy évszázadra félrevitte a pszichológiai kutatást! A modern kutatás fő eredménye: Minden boldog ember a maga módján boldog (és akkor persze minden boldog család is)

A boldogság három fő forrása Az emberi boldogság három fő összetevője: Pozitív érzelmek Tartalmas élet Elmélyült cselekvés A kutatások legfontosabb eredménye: A három komponens nem egyszerűen összeadódik, hanem felerősítik egymás hatását Mind önmagában is vezethet teljes értékű boldogsághoz Kevés emberben olyan intenzív közülük bármelyik, hogy önmagában teljesen elég legyen FLOW Csíkszentmihályi M.

A boldogság-portfólió Minden ember összállít magának egy számára többé- kevésbé optimális „portfóliót” ennek tartalma az élet folyamán persze változik A boldogság bizonyos formáit a társadalom elítéli például egy terrorista vagy egy sorozatgyilkos teljes mértékben boldog ember lehet! A modern gazdaság egyre inkább a boldogság-portfóliókról szól - a játékipar már régóta - a szórakoztatóipar is (Hollywood) - a CSR is egyre inkább standard üzleti tevékenységgé válik!

A boldogság-portfólió változásai Életszakaszonként „Aki ötvenévesen ugyanúgy látja a világot, mint húszévesen, az 30 évet elpazarolt az életéből” Az erőforrások változása miatt Unokáink kevésbé kényelmesen fognak élni, mint mi A kínálat változása miatt Rendre új boldogság-portfólió termékek jelennek meg A boldogság-portfólió összetételétől függ, hogy kit mi motivál

A boldogság mint motivátor Láttuk: az emberi boldogság három fő összetevője Pozitív érzelmek Tartalmas élet Elmélyült cselekvés Mindhárom tud motiválni, de mind másképp ÉS A PÉNZ?

A pénzjutalom hatása a kreativitásra Egy ősrégi kísérlet (1949) Duncker gyertyás kísérlete - ilyen formában kreatív feladat - nem az, ha a szögek kiöntve A kísérletet nemrégiben megismételték, pénzjutalommal A pénzjutalom hatása - rontja a kreatív feladatban elért eredményt - enyhén segít a nem kreatív változatnál De ez csak rövidtávú hatásról szól!

Az orsótekerős kísérlet Hogyan változott a vélemény a dögunalmas feladatról a hazugság után, a fizetett összeg függvényében mennyire volt érdekes a feladat? fizetett összeg ($)

Dolgozat a rendőrattakról Az attitűdváltozás, illetve a dolgozat színvonala a fizetett összeg függvényében szimpátia foka a rendőrökkel a dolgozat színvonala fizetett összeg ($) fizetett összeg ($)

Hogyan vegyünk lojalitást? - Judit haja korpásodott... - A Nemzeti Színház esete - Lee Iacocca példája CSAKIS KEVÉS PÉNZÉRT!

A pénz és a teljesítmény DE: A nagyon nagy pénz már egészen másként működik „A vezér fizetése nem a vezért motiválja, hanem a versenyt erősíti” munkateljesítmény fizetés Általában:

A pénz és a boldogság “Sosem az kerül pénzbe, amiért igazán érdemes élni. Egy krajcárodba sem kerül, ha tetszel egy nőnek és neked adja magát. Egy krajcárodba sem kerül, hogy néha boldog vagy. Pénzbe csak az kerül, ami körülötte van, a boldogság körül, az ostoba és unalmas kellékek. Az nem kerül pénzbe, hogy a nő a szeretőd, csak az, hogy közben ennie és innia kell, és fel kell öltöznie ahhoz, hogy levetkőzhessék.” A pénz valóban nem boldogít, de a tartós és súlyos pénzhiány boldogtalanít

A 21. század motivációi Az újfajta motivációk nem a Maslow-piramisról, hanem a legkülönbözőbb egyéni boldogságportfóliók kielégítéséről szólnak szakszerűen egyénre szabottan játékosan közösségien Ez az „új gazdaság” új alapelve

"A játék az lesz a 21. századnak, ami a munka volt legalább 300 évig az ipari társadalomnak: a megismerés és az értékteremtés domináns módja." Pat Kane