ÜNNEPÉLYES NYITÓRENDEZVÉNY Iránytű az esélyhez TÁMOP-3.3.8.B-12-2012-0065.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Advertisements

TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
"Adj egy esélyt" - esélyalapú fejlesztés a Mórágyi Általános Iskolában
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
integrációs szaktanácsadó
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Szent László Alapfokú Oktatási Központ Türje a Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretén belül a „Hálózati tanulás – együttműködés” című TÁMOP / azonosítójelű.
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
TÁMOP A/ projekt:„SZIGET, AMELY BEFOGAD” – AZ INKLUZÍV ELLÁTÁS EGYÜTTMŰKÖDŐ, EGYMÁSRA ÉPÜLŐ MODELLJE SZOLNOKON.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
Minőségi oktatás létrehozása – Hátránykompenzáció közoktatási és kulturális szolgáltatások fejlesztésével és tartalmi modernizációjával Magyarhomorogon.
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
A gyakorlatvezető mentor
HEFOP / /1.0 „Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok az Észak-alföldi régió pedagógusképzésében” A „KOTTA” projekt (Szabó.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
1 Közoktatás fejlesztési elképzeléseinek háttere 2007.
Patrónus program és ezzel együtt az IPR bevezetése 2007/ 2008-as tanévtől a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esélyenlőségének biztosítása céljából.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a közoktatás lehetőségei Gönczi Tamás Nemzeti Fejlesztési Hivatal Önfejlesztő iskolák egyesülete Szolnok.
Egyensúlyban a világgal TÁMOP A konzorcium tagjai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
I ntegrációs P edagógiai R endszer. INTEGRÁLT NEVELÉS-OKTATÁS: A hátrányos (HH) és halmozottan hátrányos helyzetű (HHH), eltérő nevelési igényű, gyermekek.
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
„ Karöltve” Integrációs közoktatási referencia Intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános Iskola és Óvodában TÁMOP /
Vezeti: Szigetváriné Söjtöry Andrea
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
A szaktanácsadó segítő szerepe
A projekt az Europai Unio támogatásával, az Europai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
„Migráns tanulók a magyar közoktatásban” Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi Megújulás Operatív Program „BÁBEL- interkulturális pedagógia porjekt”
Szaktanácsadói tevékenységek, kompetenciák
TÁMOP – A- 12/1. ALAPVETŐ CÉL  HH és HHH tanulókat nevelő iskolák kapcsolatfelvétele, programkínálatuknak bővítése  testvériskolai kapcsolat.
2010/2011.  az óvoda-iskola átmenet megkönnyítése.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
„Adj teret, nyiss utat! – Szociális kompetenciákkal a hátrányok ellen” TÁMOP A-12/
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének.
A közoktatás fejlesztési irányai és a társadalmi felzárkóztatás kapcsolata.
Az Új Széchenyi Terv - keretében kiírt TÁMOP -_3.3.10/A-12 kódszámú, A hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítése a Lévay József református.
A TÁMOP / projekt jelene és jövője.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
TÁMOP B ,,Esély a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde gyermekeinek” Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek támogatásának eredményessége 3.
Projektzáró rendezvény Intelligens iskolák létrehozása az újszászi tanulók egyenlő esélyeiért TIOP-1.1.1/ projekt.
Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása Társadalmi Megújulás Operatív Program „Fény vagy Te is ragyogj hát” TÁMOP /
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM „A” komponens Schottner Péterné komponensvezető
Mitől innovatív egy vállalkozás? Nyert a pályázatom! Hogyan tovább? Segítünk a megoldásban!
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
Barcsák Marianna - KPSZTI
„Lépj feljebb. Tanulj tovább. Segítünk
Lorem ipsum.
Előadás másolata:

ÜNNEPÉLYES NYITÓRENDEZVÉNY Iránytű az esélyhez TÁMOP B

A Társadalmi Megújulás Operatív Program a TÁMOP B-12 kódszámú „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása hátrányos helyzetű kistérségekben” című pályázati felhívásához elkészült a pályázati dokumentáció Előzmény Iránytű az esélyhez TÁMOP B

„Minden ember szeretné a maga útját járni… aki nem akar eltévedni, iránytűt visz magával a felfedezőútra, hogy segítse a ájékozódásban. Az iránytű persze csak a továbbhaladás helyes irányát mutatja. Az útra kinek-kinek magának kell rátalálnia.” (Mohás Lívia) Iránytű az esélyhez TÁMOP B

A pályázat címe: Iránytű az esélyhez Projektszám: TÁMOP B A projekt Iránytű az esélyhez TÁMOP B

A projekt megvalósítása Iránytű az esélyhez TÁMOP B Közreműködő szervezet: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Projekt megvalósításának kezdete: Projekt megvalósításának vége: Kedvezményezett: Klebersberg Intézményfenntartó Központ A projekt megvalósításának helyszíne: Püspökladányi Általános Iskola és Speciális Szakiskola, Alapfokú Művészeti Iskola

A projekt elszámolható költségei: Ft Az igényelt támogatás összege: Ft A támogatás mértéke: 100 % A projekt költségvetése Iránytű az esélyhez TÁMOP B

Megnyertük a pályázatot! De hogyan tovább? Iránytű az esélyhez TÁMOP B

Projektmenedzsment ProjektmenedzserTörösné Turányi Borbála Pénzügyi vezetőZics Tamás Szakmai vezetőPató Józsefné Iránytű az esélyhez TÁMOP B

 a gyakorlatban jól alkalmazható, működtethető struktúra kiépítése az esélyegyenlőségért, a heterogén tanulásszervezésért  egyéni mentorálással a gyermekek képességeinek kibontakoztatása, felzárkóztatása  a tanulói/diákközösségek befogadó szemléletformálása  módszertani megújulás  a tanulók képességeinek maximális kibontakoztatásához szükséges korszerű pedagógiai, pszichológiai ismeretek elsajátítása  iskolánk alkalmassá váljon egész napos tevékenységek végzésére Iránytű az esélyhez TÁMOP B A projekt célkitűzései Közvetlen célunk

Közvetlen célunk Iránytű az esélyhez TÁMOP B  zökkenőmentes átmenetek biztosítása, továbbtanulási mutatók javítása, eredményes pályaorientáció  a modellértékű program továbbfejlesztése, terjesztése  az intézmény környezetével partneri együttműködés kialakítása  A szülők és az oktatási intézmények partneri kapcsolatának javítása  a példaértékű projektmegvalósítás

 a szociális és életviteli kompetenciák megerősítése, az esélyegyenlőség biztosítása  a hátránykompenzáció, a felzárkóztatás, a kulturális és szociális hiányosságok pótlása  az intézmény HHH tanulóinak legalább 80%-os bevonása  a gyermekek személyiségének sokoldalú, harmonikus fejlesztése Hosszú távú célunk Iránytű az esélyhez TÁMOP B

Iránytű az esélyhez TÁMOP B  az oktatási-nevelési intézményeken kívüli társadalmi környezet pozitív irányú szemléletformálása  új együttműködő partnerek felkutatása, bevonása  a helyi roma kisebbségi önkormányzattal közös programok szervezése  tudásmegosztás és a horizontális tanulás, tapasztalatok és eredmények publikálása, megosztása más intézményekkel Hosszú távú célunk

A projekt célcsoportja Iránytű az esélyhez TÁMOP B  hátrányos helyzetű és a halmozottan hátrányos helyzetű diákok - köztük roma gyerekek  pedagógusok Közvetlen célcsoportunk

A projekt célcsoportja Iránytű az esélyhez TÁMOP B  a gyermekek családja  a társadalom és annak más szereplői  az iskolával együttműködő, a projekt megvalósításába bevont civil szervezetek, helyi támogató intézmények Közvetett célcsoportunk

A AA A projekt szakmai megvalósítása Iránytű az esélyhez TÁMOP B  a pedagógiai munkát szabályozó dokumentumok módosítása  bemeneti mérések kidolgozása, egyéni fejlesztési terv készítése és mentorálás  a továbbtanulást támogató pályaorientációs program kidolgozása  a továbbtanulást támogató pályaorientációs tevékenység megvalósítása

Iránytű az esélyhez TÁMOP B  kis értékű tárgyi eszközök beszerzése  módszertani továbbképzés  a gyermekek sikeres szocializációját segítő kulturális program  Debrecen Vojtina Bábszínház  Szolnok Színház  Nyíregyháza Vadaspark  Szarvas Arborétum A projekt szakmai megvalósítása

Az Iránytű az esélyhez TÁMOP B A projekt szakmai megvalósítása Az átmenetek kezelését támogató programok  „Beköszöntő” játékos nyílt nap  „Gólyanap”  „Babszem Jankó” – mesedélelőtt  „Bene Gyula Kupa” – sportrendezvény  „Balázsolás”  „Bocsavató és csibeavató”

Az Iránytű az esélyhez TÁMOP B A projekt szakmai megvalósítása Az átmenetek kezelését támogató programok BENE GYULA JÁTÉKOS SPOTVETÉLKEDŐ GÓLYATÁBOR

Iránytű az esélyhez TÁMOP B A projekt szakmai megvalósítása Az intézményen kívüli partneri kapcsolatok erősítése  „Petri nap” A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók szüleinek bevonása, partneri kapcsolat kialakítása  Családi nap  Adventi készülődés

Az Iránytű az esélyhez TÁMOP B A projekt szakmai megvalósítása CSIBEAVATÓ CSALÁDI NAP

Iránytű az esélyhez TÁMOP B A projekt szakmai megvalósítása Roma gyermekek és családtagjaik bevonását segítő tevékenységek  „Roma mesemondó verseny”  Hagyományápolás lebonyolítása

Iránytű az esélyhez TÁMOP B A projekt szakmai megvalósítása Modell értékű program továbbfejlesztése Birinyiné Girdán Éva – Pató Józsefné Helyünk Európában – hátránykompenzáló program (2005)

A projekt számszerűsíthető eredményei MUTATÓ Kiinduló érték 2015 A kapcsolati háló bővítése érdekében megkötött és aktív együttműködési megállapodások száma 014 A program keretében továbbképzett pedagógusok száma 015 A programba bevont halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek/tanulók száma 0240 A szülők bevonásával zajló programok száma 014 Iránytű az esélyhez TÁMOP B

Iránytű az esélyhez TÁMOP B A projekt számszerűsíthető eredményei MUTATÓ Kiinduló érték 2015 A továbbtanulást támogató, továbbá pályaorientációs programok száma 010 Átmenetek kezelését támogató programok száma

„Néha jobb egy iránytű, mint a részletes útvonal.” Paul Wade Köszönöm a megtisztelő figyelmüket! Iránytű az esélyhez TÁMOP B Törösné Turányi Borbála projektmenedzser