Pannon Egyetem Gépészmérnöki szak Az elmúlt években jelentősen megnőtt a kereslet idegen nyelvet ismerő és megfelelő számítástechnikai alapokkal rendelkező.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
– A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény – A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény – A nevelési-oktatási intézmények működéséről.
Advertisements

GYAKORLATORIENTÁLT MEGOLDÁSOK A FELSŐOKTATÁSBAN A TEAM ACADEMY Tasi Péter team coach BGE Team Academy.
A Hulladékgazdálkodási technológus FSZ átjárhatósága és kredit beszámíthatóság KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖKI BSc.
Ady Endre Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Berhida Környezeti nevelés.
Text Pioneers into Practice 2016 Hungary. 2 A Pioneers into Practice program célja, hogy elősegítse az alacsony széndioxid kibocsátással működő, versenyképes.
Beiskolázás a 2016/2017. tanévre az érettségi utáni képzésekben Készítette: Szilágyi Sándor szakképzési igazgató-helyettes január DSZC Brassai Sámuel.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
Pedagógia szak - szakos tájékoztató -. Mit tanulunk a pedagógia alapszakon? Alapozás:  Tanulás, kommunikáció, szocializáció; Bevezetés a pszichológiába;
A MEGALAPOZÓ KUTATÁSOKRÓL A felsőoktatás és a munkaerőpiac kongruenciájának mintázatai Jancsák Csaba PhD SZTE JGYPK AHI ATT TÁMOP A/1-11/
A FELNŐTTKÉPZÉSI A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK HATÉKONYSÁGÁNAK VIZSGÁLATA Felnőttképzők Szövetsége Borsi Árpád Budapest, december 10.
A Műszaki menedzserek elégedettségének a szintje a Dunaújvárosi Főiskolán! Készítette: Németh Nóra Nikoletta Konzulens: Dr. Keszi-Szeremlei Andrea.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése.
AZ ELEKTRONIKUS KÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSA INFORMATIKA A FELSŐOKTATÁSBAN DEBRECEN DR. ZÁRDA SAROLTA GÁBOR DÉNES FŐISKOLA.
„ Tágas városom kis lakásra cserélem” Hajléktalanok önálló lakhatásának elősegítése, munkaerő-piaci integrációjának megalapozása TÁMOP /
Bolyai Farkas Szakképző Iskola „ Régi hagyományok… … új tudományok”
Oktatói elvárások, oktatói vélemények a hallgatókról Cserné dr. Adermann Gizella egyetemi docens DUE.
KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA (középszintű) május-június.
időskorban felmerülő Problémák és megoldásmódok
A székesfehérvári fiatalok helyzete
Gazdasági informatika - bevezető
A 2017-es felsőoktatási felvételi pontszámítás
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Beiskolázás a 2016/2017. tanévre az érettségi utáni képzésekben
Számítógépes szimuláció
TÁJÉPÍTÉSZETI és TELEPÜLÉSTERVEZÉSI KAR
Korszerű és innovatív mérnökképzés!
Közösségi művelődés tanára Osztatlan mesterképzés
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
Általános kerettantervű képzés emelt szintű biológia oktatással
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
KOLPING Nagyváthy János Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola Csurgó, Iharosi u.2
Monostoriné Hörcsik Renáta
TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Mikáczó Viktória tanársegéd
Korszerű és innovatív mérnökképzés!
TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Venczel Gábor tanársegéd
Tömör testmodellek globális kapcsolatai
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Konferenciája
A program általános célja
A projektek jelentősége a Műegyetemen
EFOP VEKOP „Integrált kutatói utánpótlás-képzési program az informatika és számítástudomány diszciplináris területein” Debreceni.
VIK - Mérnökinformatikus szak
Környezettan alapszak (BSc)
Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola
Miért Választottam a BME-t?
Miért választottam a BME Mérnökinformatikus Szakot?
főigazgatóhelyettes, NSzFI
Logisztikai Rendszerek Tervezése és Üzemeltetése. Tápler Csaba
Csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szak BA
INFOÉRA Zsakó László Informatikai tanárszak problémái ELTE Informatikai Kar Juhász István-Zsakó László: Informatikai.
Merre tovább a középiskola után?
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Debreceni Egyetem Fizika Intézet.
Dr. Bánky Tamás Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
KÉT DIPLOMA 10 FÉLÉV ALATT!
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Családi vállalkozások
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
A Tanácsadók Virtuális Közösségének
Tájépítészeti és Településtervezési Kar
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
Pár óra tanulmányozás eredményei Nahalka István 2018 szeptember 1.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
A tehetséggondozás kihívásai
Üzlezi információelemző specializió
A statisztikus elemző specializió
az Erasmus felsőoktatási csereprogramként indult SZÁMOKBAN köznevelés, felsőoktatás, felnőtt tanulás, szakképzés, sport, ifjúsági cserék.
Előadás másolata:

Pannon Egyetem Gépészmérnöki szak Az elmúlt években jelentősen megnőtt a kereslet idegen nyelvet ismerő és megfelelő számítástechnikai alapokkal rendelkező gépészmérnökök iránt. A Pannon Egyetemen óta (akkor Veszprémi Egyetem) folyik gépészmérnök képzés, amely iránt az érdeklődés azóta fokozatosan növekszik, ugyanis itt a hallgatók a korszerű piacképes ismereteket sajátíthatják el, így a végzett mérnököket jó álláslehetőségek várják nemcsak a gépiparban, hanem a gazdaság más területein is.

2/14 Jelenleg választható szakirányok  mechatronika  szilikátipari gépész

3/14 A gépészmérnöki szakról A szak célja gépészmérnökök képzése, akik megfelelő matematikai, mechanikai és konstrukciós ismeretek birtokában rendelkeznek azon szakirányú ismeretekkel, amelyek segítségével képesek megoldani a gyakorlatban felmerülő műszaki jellegű üzemeltetési, irányítási feladatokat, valamint a tervezés és a fejlesztés egyes részfeladatait. E cél érdekében a szakmai ismereteken kívül megfelelő tájékozottsággal kell rendelkezniük a gazdasági és vezetési ismeretek terén is.

4/14 A képzésről A gépészmérnök szakos hallgatók hét féléves képzésük során – az elméleti alapokon túlmenően – laboratóriumi mérésekkel, számítógéppel segített tervezéssel, adatfeldolgozással ismerkednek meg. A számítógépes tervezés keretében elsajátítják a korszerű tervezési módszereket. A hallgatók a második év végén szakirányt választanak, amelynek keretében speciális tantárgyakat tanulnak. Megfelelő nyelvtudással külföldi részképzésre, szakmai gyakorlatra is lehetőség nyílik, pl. Finnországban, Németországban, Írországban.

5/14 A képzés felépítése A/ Természettudományi alapismeretek  30 % (matematika, fizika, áramlástan, hőtan, műszaki mechanika) B/ Gazdasági és humán ismeretek  10 % C/ Műszaki alapozás  20 % (anyagismeret, géprajz, gépelemek, általános géptan, ábrázoló geometria) D/ Szakmai alapozás  5 % (erő- és munkagépek, gépipari technológiák) E/ Differenciált szakmai törzsanyag  35 %

6/14 Tanulmányi követelmények – a vizsgák száma:  30 – szigorlatok: matematika, mechanika – szakdolgozat elkészítése – nyelvvizsga:C-típusú középfokú – nyári gyakorlat: (4 hét)

7/14 Mechatronika szakirány A szakirány néhány tantárgya: A mechatronika elemei, Elektronika, Finommechanika, Különleges megmunkálások, Irányításelmélet és technika, Mechatronikai rendszerek, Méréstechnika, Számítógépes folyamatirányítás. A mechatronika szakirányon olyan szakemberek képzése a cél, akik az általános gépészeti feladatok ellátása mellett a finommechanika, az elektronika és az elektronikus érzékelés és vezérléstechnikai integrációja – vagyis a mechatronika – területén is képesek tervezési és kutatási/fejlesztési részfeladatok megoldására.

8/14 Szilikátipari gépész szakirány E szakirányon elsősorban olyan gépészmérnökök képzése folyik, akik a szilikát és anyagipar (cement, mész, tégla, cserép, üveg, kerámia, szigetelő és egyéb anyagok) gyártásai folyamataiban szereplő technológiák és berendezések gépészeti problémáit képesek megoldani. A szakirány jellemző tantárgyai: Szilikátkémia, Szilikátipari technológia, Szilikátipari gépek, Szilikátipari hőkezelő műveletek, Anyagmozgatás és gépei.

9/14 A korszerű tervezést, gyártást, adatgyűjtést segítő szoftverek – Gyártmánytervezés: ProDesktop, AUTOCAD, INVENTOR, IDEAS végeselemes programcsomaggal – Konstrukciós tervezés: StruCAD5 – Végeselemes programok: COSMOS/M – Gyártás, szerelés, minőségbiztosítás: DFMA/QFD – Adatgyűjtő, modellező szoftver: LabView

10/14 A gyakorlati oktatás helyszínei A tanszéki laboratórium

11/14 A szemléltetés kellékei

12/14 Műhely

13/14 Hagyományok (szakest) A veszprémi gépészhallgatók ápolják a régi diákhagyományokat, melyek egyik megnyilvánulása az őszi és a tavaszi szakest. A szakesten nemcsak a hallgatók, hanem oktatóik és a korábban végzettek is szép számmal vesznek részt. A fősámán és a védnökAz új e lnök

14/14 A gépész kopjafaliget A gépész dalárda Egyetemi életképek