Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tájépítészeti és Településtervezési Kar

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tájépítészeti és Településtervezési Kar"— Előadás másolata:

1 Tájépítészeti és Településtervezési Kar
Dékán: Fekete Albert Cím Elérhetőségek Villányi út 35-43 1118 Budapest Telefon: Web:

2 Üdv a Tájépítészteti és Településtervezési Karon,
Budapesten! Bemutatkozunk Röviden a karról A Kar alapjait elődeink 100 évvel ezelőtt tették le itt, a Gellérthegy lejtőjére épített Kertészeti Tanintézetben, a mai Budai Arborétumban. A nagy múltú iskola a tájépítészeti oktatás egyedüli és a korszerű településtervezés legeredményesebb fellegvára Magyarországon. A Karon végző tájépítészek és településmérnökök feladata a szűkebb és tágabb emberi környezet, a városi szabadterek, zöldfelületek, a települések és a tájak alakítása, tervezése, fejlesztése, továbbá a felhagyott vagy rombolt területek, tájak és a történeti kertek revitalizációja, megújítása, azaz a fenntartható, élhető települések, tájak és régiók létrehozása.

3 Értékeink Művészeti + ökológiai + műszaki Kreativitás és csapatmunka
1 2 3 Művészeti + ökológiai + műszaki Kreativitás és csapatmunka Gyakorlat-centrikusság Alkotó tevékenységet végzünk Helyi közösségekkel és közösségeknek dolgozunk Team-ekben tervezünk Karunk egy arborétumban van Terepgyakorlatok, kirándulások, tervezési műhelyek az oktatás alapvető elemei Oktatóink szakmai-gyakorlók: tervezők, kivitelezők Természettudományt, mérnöki ismereteket, művészeti készségeket ötvözünk Kavicstól a tájig: tervezés több térléptékben Változatos elhelyezkedést tesz lehetővé

4 Felsőoktatási szakképzés
Szakok és képzések Alapképzés Mesterképzés Felsőoktatási szakképzés Doktori képzés Tájrendező és kertépítő mérnöki BSc Tájépítész és kertművész MA (magyar és angol nyelven is) Tájgondnok szakmérnök/szaktanácsadó Tájépítészeti és Tájökológiai Doktori Iskola Tájépítész mérnöki MSc Településmérnöki MSc

5 Tájrendező és kertépítő mérnök BSc
Alapszak Tájrendező és kertépítő mérnök BSc A tájrendező-kertépítő mérnökök a táj, a települési környezet, a zöldfelületek, a parkok és a kertek rendezésének, fejlesztésének, a környezetminőség javításának építési, kivitelezési, fenntartási, üzemeltetési és értékvédelmi feladatainak ellátására alkalmasak, valamint képesek az ezekkel összefüggő műszaki hatósági, szakhatósági, települési önkormányzati munkakörök betöltésére.

6 Tájépítészmérnöki MSc
Mesterszak Tájépítészmérnöki MSc A mesterszak olyan okleveles tájépítészeket képez, akik megfelelő ökológiai, ökonómiai, műszaki, építészeti és esztétikai ismeretekkel és kreatív, tervezői készségekkel rendelkeznek a tájépítészet szakterületén a tájrendezési, a területfejlesztési, a regionális tervezési feladatkörök magas színvonalú ellátásához.

7 Tájépítész és kertművész MA
Mesterszak Tájépítész és kertművész MA A végzettek önálló alkotóként, vagy építészeti és környezet-tervező műhelyek, stúdiók alkalmazottaiként a szakhatóságok, települési önkormányzatok, intézmények, vállalatok, civil szervezetek megbízásából tevékenykednek. Magyar és angol nyelven is meghirdetjük!

8 Mesterszak Településmérnöki MSc
A képzés célja olyan okleveles mérnökök képzése, akik képesek a települések, településcsoportok rendezése, a település környezetének alakítása és infrastruktúrájának működtetése körében jelentkező, településtervezői, településépítészi, továbbá műszaki hatósági, szakhatósági tevékenységek, illetve a helyi önkormányzatok tevékenységi körébe tartozó kommunális, fenntartási, szervezési, értékvédelmi feladatok ellátására, irányítására.

9 Tájépítészeti és Tájökológiai Doktori Iskola
Doktori képzés Tájépítészeti és Tájökológiai Doktori Iskola Azokat a tudományos kutatási és fejlesztési irányokat, feladatokat kívánja magába foglalni, amelyek tájépítészeti, tájökológiai, környezeti problémakörök komplex vizsgálatával és a tervezést, fejlesztést, megújítást, védelmet és rehabilitációt tudományosan megalapozó tervezéselmélettel, fejlesztési stratégiai tervezéssel, továbbá az ökológia és tájökológia tudományterületén a klímahatással, valamint a természetes és ember által befolyásolt ökológiai rendszerek modellezésével foglalkoznak.

10 Tájgondnok szakmérnök / szaktanácsadó
Szakirányú továbbképzés Tájgondnok szakmérnök / szaktanácsadó A képzés célja olyan szakmérnökök és szaktanácsadók kibocsátása, akik képesek a közösségi és értékőrző helyi fejlesztések menedzselésére, a táji és társadalmi adottságok, lehetőségek felismerésére és erőforrásként való alkalmazására, a közcélú és helyi munkaerővel elvégezhető feladatok tervezésére, a munkák irányítására, a fenntarthatóság és a közérdek képviseletére a fejlesztések kapcsán és a fejlesztések megvalósításához szükséges források felkutatására.

11 Karlócainé dr. Bakay Eszter
A Kar vezetői dr. Fekete Albert Dékán Karlócainé dr. Bakay Eszter dr. Kollányi László dr. Boromisza Zsombor Külügyi dékánhelyettes Gazdasági dékánhelyettes Oktatási és kutatási dékánhelyettes

12 Tudtad, hogy van egy tájépítész szakkollégiumunk? Tudtad, hogy számos parkot, teret tájépítész tervezett? Tudtad, hogy alapszakon szakosodhatsz kertépítésre, tájrendezésre, település üzemeltetésre is?

13 Szeptemberben találkozunk!
felveteli.szie.hu


Letölteni ppt "Tájépítészeti és Településtervezési Kar"

Hasonló előadás


Google Hirdetések