Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

KOLPING Nagyváthy János Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola Csurgó, Iharosi u.2 www.kolping-nkicsurgo.hu.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "KOLPING Nagyváthy János Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola Csurgó, Iharosi u.2 www.kolping-nkicsurgo.hu."— Előadás másolata:

1 KOLPING Nagyváthy János Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola Csurgó, Iharosi u.2

2 A 2017-2018-as tanévben induló osztályaink
Szakgimnázium Autószerelő Mezőgazdasági gépésztechnikus Pedagógiai és családsegítő munkatárs Szakközépiskolai képzés ( 3 éves ) Családi Gazdálkodó Mezőgazdasági gépész Szociális gondozó és ápoló Hegesztő Ipari gépész

3 Autószerelő (A képzés csak elegendő létszámú jelentkező esetén indul)
Az autószerelő szakma is lassan hiányszakmának minősül. Jól képzett, gyakorlatban jártas gyorsan reagálni tudó kreatív szakemberre van szüksége a szakmának. Ennek a gyakorlatnak a megszerzését hivatott biztosítani a működő autószerviz. A képzés során szükséges javítási , szerelési tevékenység megismerése mellett gyakorlatot szereznek a tanulók a műszaki vizsgáztatás, valamint az eredetiségvizsgálat ismereteiből is. Lehetőség van a jogosítvány kedvezményes megszerzésére is.  A tanulókat gépészeti alapismeretek érettségi vizsgára készítjük fel. A képzés során elsajátítják a műszaki tudományok alapjait (műszaki ábrázolás, mérések, mechanika, anyagismeret, műszaki informatika, elektrotechnika).

4 Mezőgazdasági gépésztechnikus
A képzés célja: olyan műszaki, mezőgazdasági és közgazdasági ismeretekkel rendelkező szakember képzése, aki képes az általa vezetett kisebb gazdasági egység önálló irányítására, ellenőrzésére a mezőgazdasági gépek és berendezések gazdaságos, a termesztés-, és tartástechnológiai követelményeknek megfelelő üzemeltetésére, azok szakszerű karbantartására és javítására. a képzés során „T” mezőgazdasági vontató jogosítvány megszerzése lehetőség és követelmény, melynek képzése díjmentes. a moduláris képzési formák és a megszerzett ismeretek, kompetenciák lehetővé teszik a rokonszakmák gyors, rövid időtartamú tanfolyamokon történő elsajátítását ( pl: erdőgazdasági gépésztechnikus).

5 Pedagógiai és családsegítő munkatárs
A pedagógiai és családsegítő munkatárs (humán szakközépiskola) képzésben a humán tudományok alapjait sajátítják el a tanulók, ezért a humán tantárgyak óraszáma nagyobb mint az alaptantervben (magyar nyelv és irodalom, rajz, ének, idegen nyelv) A személyiségközpontú szemléletmód, az önismeret és önművelődés, valamint a tudatos pályaválasztás elősegítését biztosítják a szakmai alapozó, valamint az érettségi vizsgára felkészítő tantárgyak. Ezek a pszichológia, pedagógia valamint a pedagógiai gyakorlat. Érettségi vizsgára oktatási alapismeretekből készítünk fel. Kiemelt feladatnak tekintjük a továbbtanulásra való felkészítést is. Érettségi utáni szakképesítésként várhatóan pedagógiai asszisztens, gyógypedagógiai asszisztens és családpedagógiai mentor szakképesítés megszerzésére lesz lehetőség. Két idegen nyelv

6 Családi gazdálkodó Egy teljesen új szakma elsajátítására nyújt lehetőséget, mely mezőgazdasági vállalkozóvá vagy őstermelővé váláshoz teljes körű adminisztratív és gyakorlati gazdálkodási tudást ad. Az uniós pályázatok benyújtásához ez a szakképesítés többlet pontot jelent. A képzés során „T” mezőgazdasági vontató jogosítvány megszerzése lehetőség, és követelmény.

7 Mezőgazdasági gépész A képzés célja olyan ismeretek átadása,melyek birtokában a végzett tanuló képes lesz általános és speciális szakmai gyakorlati,  gépüzemeltetési, gép-üzemfenntartási és gépszerelő feladatok megoldására. A képzés során „T” mezőgazdasági vontató jogosítvány megszerzése lehetőség és követelmény, ez díjmentes, csupán a vizsgadíjat kell fizetni.

8 Hegesztő Keresett a gépészetben, és széles körben alkalmazott a szereléstechnikában. A szakmai képzés célja A hegesztéshez alkalmazott kézi-, gépi szerszámok, berendezések, mérő és ellenőrző eszközök, készülékek, segédeszközök szerkezeti kiképzésének, működésének megismerése, alkalmazása. A hegesztés során előforduló hegesztési eltérések értelmezésének és a munka előtti és közbeni mérések és ellenőrzések megismerése. Különböző hegesztési eljárások, -( bevontelektródás-, fogyóelektródás-, gáz-, és volfram hegesztés ), valamint a hegesztő-vágógép alkalmazásának elsajátítása. A szakmai képzés során lehetőség van gazdálkodó szervezetnél tanulószerződéssel végzett szakmai gyakorlatra. Önálló, késztermékre vonatkozó minőségi előírásokat ismerő, felelősségteljes munkavégzés kifejlesztése.

9 Ipari gépész (géplakatos)
A képzés ösztöndíjas Feladata az iparban használt gépek, berendezések javítása, karbantartása, az üzemszerű működésük biztosítása. Ezzel összefüggésben alkatrész felújítási, szerelési feladatok, beüzemelési és adminisztrációs tevékenységek végzése. Megtanulnak Méréstechnikai eszközöket használni Műszaki rajz, illetve dokumentáció alapján alkatrészeket készíteni, javítani Alapvető kézi és gépi forgácsolási módszereket alkalmazni Hegeszteni, forrasztani, gépszerelési illetve beállítási munkákat végezni Mindezeket az iskola korszerű műhelyeiben, jól képzett oktatók irányításával sajátíthatják el

10 Szociális gondozó és ápoló
Ápolási, gondozási alapfeladatokat lát el, felméri a fogyatékkal élő, valamint az idős emberek szükségleteit. Vezeti a gondozási, ápolási, fejlesztési tervet és a rehabilitációs programot. Munkája során jól kell kezelnie az előítéleteket a szolgáltatást igénybe vevők komplex problémáit és a birtokába jutott információkat.

11 Kollégium Az iskola mellett működő kollégiumban 150 fő elhelyezésére van lehetőség. Szobáink négyágyasak, egy–egy lakóegység két szobából áll. Biztosítjuk a szabadidő hasznos és kulturált eltöltését is úgy, hogy a tanulásra is optimális idő maradjon.

12 Diákélet Diákönkormányzatunk – amellett, hogy képviseli a diákság érdekeit – minden évben több nagyobb programot is szervez. Ezek közül kiemelkedik a szecskaavató és a diáknap

13 Külföldi kapcsolataunk
Meuselwitz Minden évben – felváltva – jó hangulatú csereprogramokon vesznek részt diákjaink. Idén a mi tanulóink voltak Németországban 10 napot, tavaly a németek látogattak hozzánk. Kiváló alkalom a nyelv gyakorlására, más kultúrával való ismerkedésre.

14 Sport - szabadidő Füves focipálya Tornacsarnok Uszoda Könyvtár

15 Nyílt napok iskolánkban:
A jövő Műszaki pályák presztízsének növekedése Természettudományos műveltség felértékelődése Szakképzés rugalmasságának növekedése – új OKJ – duális szakképzés Nyílt napok iskolánkban: 2017. nov. 21 – nov. 24.

16 Fontosabb adataink Tel: 82/471- 353
WEB: kolping-nkicsurgo.hu Facebook: OM kód:

17 „Az élet egyikünk számára sem könnyű, de nincs semmi baj, ha az embernek van kitartása, s főleg önbizalma. Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, s hogy ezt a valamit bármi áron is, el kell érnünk.” M. Curie


Letölteni ppt "KOLPING Nagyváthy János Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola Csurgó, Iharosi u.2 www.kolping-nkicsurgo.hu."

Hasonló előadás


Google Hirdetések