Webszerkesztés. IP cím pl: 193.225.192.66 - - Domain cím - DNS pl: ország nevehttp://www.axer.hu számítógép címe World Wide Web Webszerverre.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A számítógépes hálózatok és az Internet
Advertisements

HÁLÓZATOK.
Weblapkészítési tudnivalók 2: Útmutató az elnevezésekhez Pék Ágnes © 2009.
HTML nyelv Hiper-Text Markup Language 1. óra.
HÁLÓZATOK.
Hálózati és Internet ismeretek
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
Az INTERNET.
1 Internet. 2 WWW  World Wide Web  Hivatkozásokkal összekötött hipermédia dokumentumok rendszere  Dokumentumok -> Weboldalak  A weboldalak hipertext.
INFORMATIKA I. 9. fejezet 2005 Széchenyi István Egyetem Internet.
Az internet és a web A HTML alapjai.  „Úgy gondoljuk, hogy a világpiacon talán öt darab számítógépet tudnánk eladni.” (Thomas Watson, az IBM elnöke,
Internet ismeretek II..
INTERNET Tudatos Internet-felhasználó képzés Szolnok
Hálózati szolgáltatások Készítette: Rummel Szabolcs
Hálózatkezelés, Internet 2. óra Előadó: Jánosik Tamás.
2010/2011.Huszár István1. dia Weboldalak tervezése II. (X)HTML.
HÁLÓZATOK.
A web és működése A Világháló három szabványra épül:
Amit a HTML-ről érdemes tudni
Honlap készítés Érdekességek.
HTML nyelv.
Információ és kommunikáció
Mi is az az Internet?.
Leírónyelvek: HTML és XHTML
WEBOLDALFEJLESZTÉS
A HTML alapjai Havlik Barnabás Készítette:
Számítógépes hálózatok világa Készítette: Orbán Judit ORJPAAI.ELTE.
HÁLÓZAT INTERNET. Weblap címek xikon/index.html xikon/index.html.
HTML (Hypertext Mark-Up Language). Jellemzői Szöveges alapú internetes oldalak nyelve A formázási műveleteket is szövegesen írja le Szöveget, képeket,
Vizuális és web programozás II.
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
INTERNET.
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Buris Katalin V. földrajz - informatika
XHTML 1. óra. Miért térjünk át HTML-ről XHTML- re? HTML-szabványban tartalom és forma összemosódott HTML 4.0 szabványban stíluslapok használatát javasolták.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
Weblapkészítési tudnivalók Pék Ágnes © Hogyan lehet weboldalt létrehozni? Lehet kész sablonokat használni Lehet önállóan előállítani.
Weblapkészítési tudnivalók Pék Ágnes © Hogyan lehet weboldalt létrehozni? Lehet kész sablonokat használni Lehet önállóan előállítani.
Weboldalak tervezése (X)HTML.
6. óra. Összefoglalás (egy feladaton keresztül) Betűtípus, betűszín, betűméret Háttérszín, alapértelmezett betűszín Címsorok Igazítás Kép, link, táblázat.
Érdekességek. Tudod-e? Mit jelent a „www”? A) Wild Windows Wave B) World Wide Web C) Wide World Web.
Érdekességek. Tudod-e? Mit jelent a „www”? A) Wild Windows Wave B) World Wide Web C) Wide World Web.
Az Internet alkalmazásának lehetőségei Áttekintés.
Web-programozás Lénárt Anett egyetemi adjunktus - PTE PMMK Rendszer- és Szoftvertechnológia Tanszék 1. Előadás Tananyag: A WWW A HTML nyelv alapjai.
World Wide Web Szabó Péter Számítástechnika-technika IV. évfolyam.
Az Internet alkalmazásai
Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra
Az NVU webszerkesztő program
Html nyelv (HyperText Markup Language)
Weblap-szerkesztés. Információs hálózati szolgáltatások Internet fontosabb szolgáltatásai (szóbeli) Elektronikus levelezési rendszer használata (szóbeli)
14. Szóbeli középszintű informatika tétel:
Weblapkészítés alapjai
A weblapkészítés alapjai
Bevezetés az informatikába 11. előadás Internet. Egyetlen nagy egységes elveken működő világhálózat hálózatok összekapcsolása nagy világhálóvá csomagkapcsolt.
TANULNI AZ INTERNETET - TANULNI AZ INTERNETEN Sulyok Tamás.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Internethasználat  Minden jog fenntartva. Az internet kialakulása Az internet az egész világot behálózó számítógép-hálózat. Az internetet kezdetben.
Információ és kommunikáció Gellér Zoltán 2015 Számítógépes ismeretek.
Információ és kommunikáció
A HTML alapjai Az internet és a web.
A HTML alapjai Az internet és a web.
HTML (HyperText) Markup Language – Hiperszöveges jelölőnyelv
Fülemüle informatika tehetségkutató verseny
Internet és kommunikáció
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Internet és kommunikáció
Internet és kommunikáció
Ismerkedjünk az Internettel!
Webszerkesztés Webszerkesztés.
Információtechnológiai alapismeretek
Előadás másolata:

Webszerkesztés

IP cím pl: Domain cím - DNS pl: ország nevehttp:// számítógép címe World Wide Web Webszerverre utaló protokoll Számítógép azonosítása az Interneten

Protokollok WWW – World Wide Web A kifejezés angolból ered, jelentése: a világot lefedő háló HTTP –HyperText Transfer Protocol A HTTP olyan hálózati átviteli protokoll, amely a World Wide Web HTML állományainak, anyagainak a továbbítására szolgál.World Wide WebHTML FTP –File Transfer Protocoll Az egymással összekapcsolt Internetgazdagépek között az állományok átvitelét vezérlő protokoll,.Internetgazdagépprotokoll

Alapfogalmak HTML: HyperText Markup Language - hiperszöveg jelölő nyelv HTML: HyperText Markup Language - hiperszöveg jelölő nyelv Hiperszöveg: sok központú szövegrendszer, a szövegek hivatkozásokkal (link) kapcsolódnak egymáshoz Hiperszöveg: sok központú szövegrendszer, a szövegek hivatkozásokkal (link) kapcsolódnak egymáshoz HTML fájl: egy olyan szöveges állomány, amely különböző formázóutasításokat (úgynevezett tag- eket) és a megjelenítendő, letöltendő, stb. objektumokra mutató hivatkozásokat tartalmaz. HTML fájl: egy olyan szöveges állomány, amely különböző formázóutasításokat (úgynevezett tag- eket) és a megjelenítendő, letöltendő, stb. objektumokra mutató hivatkozásokat tartalmaz.

A weblapok elhelyezkedése A HTML kódú fájlok a webszerveren egy mappastruktúrában helyezkednek el A HTML kódú fájlok a webszerveren egy mappastruktúrában helyezkednek el A weblapokon lévő képek, hangok, filmek külön fájlokban vannak, melyekre maga a HTML-fájl csak egy-egy hivatkozást tartalmaz. A weblapokon lévő képek, hangok, filmek külön fájlokban vannak, melyekre maga a HTML-fájl csak egy-egy hivatkozást tartalmaz. Index.html;default.html Index.html;default.html

Weblapkészítés módjai 1. Közvetlenül magát a HTML kódot írjuk meg, ehhez elég egy egyszerű szerkesztő pl. Jegyzettömb is, vagy forráskódszerkesztő programok 2.Grafikus felületen megtervezzük a weboldalt, majd, a HTML kódot maga a weblap- szerkesztő program állítja elő.(WYSIWYG program: azt látod, amit kapsz)

SharePoint Designer A SharePoint Designer mindkét eljárást támogatja, ugyanazt a lapot mindkét módon láthatjuk és szerkeszthetjük A SharePoint Designer mindkét eljárást támogatja, ugyanazt a lapot mindkét módon láthatjuk és szerkeszthetjük ingyenesen letölthető program ingyenesen letölthető program spx?FamilyID=baa3ad86-bfc1-4bd d9e710d44f42&DisplayLang=hu

Egy egyszerű honlap Írd le az alábbi kódot a Jegyzettömbbe, majd mentsd el proba.html néven Írd le az alábbi kódot a Jegyzettömbbe, majd mentsd el proba.html néven Első weblapom Üdv a honlapomon! Első weblapom Üdv a honlapomon! A fejléc kezdete címsor A fejléc vége p: bekezdés Dokumentumtörzs kezdete Dokumentumtörzs vége HTML-kód kezdete HTML-kód vége

A title tagben megadott szöveg fog megjelenni a böngészőprogram címsorában, illetve ha valaki a kedvencek közé teszi az oldalunkat, a listában is ez a szöveg fog megjelenni. A title tagben megadott szöveg fog megjelenni a böngészőprogram címsorában, illetve ha valaki a kedvencek közé teszi az oldalunkat, a listában is ez a szöveg fog megjelenni. A dokumentumtörzsnek a és utasítások közötti részt nevezzük. Ezen elemek között kell elhelyeznünk a lap tényleges tartalmát. A dokumentumtörzsnek a és utasítások közötti részt nevezzük. Ezen elemek között kell elhelyeznünk a lap tényleges tartalmát.