GINOP-5.1.1-15/2015-00001 „Út a munkaerőpiacra" GINOP 5.2.1-14-2015-00001 Ifjúsági Garancia program A Veszprém Megyei Kormányhivatal részprojektjei 2016.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakképzési hozzájárulás év. Legfontosabb változások Új törvény: évi CLV. törvény Módosult a felnőttképzésről, és a felsőoktatásról szóló.
Advertisements

Tájékoztató az NFA-ból működtetett eszközökről B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Miskolci Járási Hivatal Járási Munkaügyi Központja.
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Kovács Nóra osztályvezető Munkaerő-piaci kapcsolatok osztály Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ.
1 Járulékok változásai 2009 – 2010 Pásztorné Szerezlai Márta november 04.
SZAKKÉPZÉSI FÓRUM MUNKAERŐ-PIACI PROGRAMOK, TÁMOGATÁSOK SZOMBATHELY, november
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk…
A Szociális Szövetkezeti forma bemutatása Tanai Tünde Rehabilítációs tanácsadó.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása.
GINOP Gyakornoki program pályakezdők támogatására.
A TÁMOP munkaügyi központokat érintő kiemelt projektjeinek bemutatása TÁMOP 1-es 2 –es prioritásának keretében megvalósuló programok.
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szőke István szakmai igazgató Pécs, január 29. A gazdasági válság foglalkoztatásra gyakorolt hatásának.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI TÁMOGATÁSI ESZKÖZÖK Szombathely, november 19.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
„Munkaerő-piaci programok a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép- magyarországi Régióban” című kiemelt projekt célkitűzései és eredményei. „Munkaerő-piaci.
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő kínálat Opponáló gondolatok Hablicsek László és Kutas János zárótanulmányához Készítette: Dr.
„A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)” TÁMOP /1 program.
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat „Első munkahely garancia” programja.
Mindent a „Vállalkozások komplex infokommunikációs és mobilfejlesztéseinek támogatása” című pályázati kiírásról.
HEF OP ZÁRÓRENDEZVÉNY Békéscsaba, december 6. Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.1 intézkedés eredményei Békés megyében Előadó: Rákóczi.
Előadó: Bali Kornél Mikro-, kis-és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása.
AZ ÁLLÁSKERESŐK TÁMOGATÁSA Előadó: Majorné Angyal Erzsébet kirendeltség-vezető
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI PAKTUM BEMUTATÁSA
GINOP Gyakornoki program – pályakezdők támogatására - ismertető -
A GINOP kiemelt projekt általános bemutatása, elért eredményei
Egyéb munkaerő-piaci programok
Az „első lépés” TÁMOP
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
SZÁMVITEL.
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
Esélyek a munkaerőpiacon
Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése
A lifelong guidance (LLG) rendszer magyarországi megalapozásának kvalitatív vizsgálata (6 fókuszcsoport) július Kovács Attila
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
A kistérségi gyerekesély programok eredményei
Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése GINOP
A HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJÁNAK 2011
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
„Út a munkához”program
Foglalkoztatási támogatások
A évi pályázati felhívás legfontosabb szabályai
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása Kovács Károly Paktummenedzser Zala Megyei Önkormányzat.
A „Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020” projekt helyzete és egyéb FOGLALKOZTATÁST ELŐSEGÍTŐ TÁMOGATÁSOK Dr. horváth Zoltán kormánymegbízott.
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Vállalkozásfejlesztési Alapítvány
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása pácsonyi imre alelnök Zala Megyei Önkormányzat.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A POSTAPARTNER munkaerő-piaci program
Közfoglalkoztatásból a versenyszférába- segítő munkaerőpiaci program
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Munkaügyi hatósági feladatok 2018.
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
Lorem ipsum.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
A TOP BA „Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020” projekt helyzete a Baranya Megyei Kormányhivatal szemszögéből.
Baranya Megyei Önkormányzat
Tájékoztató a Foglalkoztatási paktumokról, a programok keretében működő foglalkoztatást segítő támogatási eszközökről.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
REGIONÁLIS KÉPZÉS REGIONÁLIS KÉPZÉS.
Előadás másolata:

GINOP / „Út a munkaerőpiacra" GINOP Ifjúsági Garancia program A Veszprém Megyei Kormányhivatal részprojektjei május 10. Tihany

A PROJEKTRŐL RÖVIDEN A GINOP / intézkedés célja hátrányos helyzetű álláskeresők, különösen az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságának javítása a munkaerőpiaci eszközök hatékonyságának javítása mellett, valamint a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való átlépés elősegítése. A projekt időtartama: október december 31. Bevonás szeptember 30-ig lehetséges. Program megvalósítására rendelkezésére álló keret: millió Ft évben támogatásokra rendelkezésre álló keret közel 844 millió Ft. Bevonandó létszám fő, március 31-ig 449 fő bevonása már megtörtént. Támogatási eszközeink: Foglalkoztatási támogatás (bérköltség-támogatás, bértámogatás) Munkába járáshoz kapcsolódó utazási költségtérítés Vállalkozóvá válási támogatás Lakhatási támogatás Képzési támogatás Humán szolgáltatások A projekt eredményeként csökken az ügyfelek regisztrációban töltött ideje, lerövidítjük a munkaerő-piacra történő visszatérés, belépés időtartamát.

AZ IGR PROJEKTRŐL RÖVIDEN Veszprém megyében az Ifjúsági Garancia programban rendelkezésre álló forrás: 924 millió forint. A GINOP projekttel szembeni elvárások megyénket érintően: A bevonandó ügyfelek létszáma: 930 fő Az ügyfelek legalább 61%-ának, azaz 567 főnek foglalkoztatási támogatásban kell részesülnie. A programból történő kilépés után 6 hónappal az ügyfeleink legalább 30%-nak, azaz 279 fiatalnak foglalkoztatásban kell lennie.

A PROJEKTEK CÉLCSOPORTJAI 1. a év közötti nyilvántartott álláskeresők, valamint inaktívak, 2. a év közötti pályakezdők, 3. az alacsony iskolázottságú nyilvántartott álláskeresők, 4. a gyesről, gyedről, hozzátartozók gondozásából visszatérők, 5. a tartósan nyilvántartott álláskeresők, 6. az 50 év felettiek, 7. a közfoglalkoztatásból a versenyszférába visszavezethetők év alatti (15-24 év közötti) pályakezdők

FOGLALKOZTATÁSI TÁMOGATÁS Bérköltség-támogatás (90 nap) Munkatapasztalat-szerzés céljából legfeljebb 90 napra nyújtható támogatás a foglalkoztatott résztvevő munkabére és szociális hozzájárulási adója legfeljebb 100%-ának százalékának megfelelő összegű támogatásával, kivéve az 1. és 7. célcsoport egésze esetében. Arányosan csökkenthető a támogatás mértéke, és hossza. A támogatáshoz rendelkezésre álló keret : Ft/fő

A TÁMOGATÁS FELTÉTELEI a munkavállaló felvétele a kérelem benyújtását megelőző 6 havi átlagos statisztikai létszámhoz viszonyítva a létszám nettó növekedését eredményezze. Támogatási kategória: D. Csekély összegű támogatás próbaidőt nem köthető ki, a foglalkoztatási kötelezettség alatt közös megegyezéssel nem szüntethető meg a munkaviszony, a foglalkoztatási kötelezettség alatt a munkaadó működésével összefüggő okból történő felmondással nem szünteti meg a résztvevő, illetve a vele azonos vagy hasonló munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkaviszonyát.

ÁLLÁSÜGYNÖKI TEVÉKENYSÉG A projektben 2 állásügynök segíti a program sikeres megvalósulását. Feladatuk: A munkaadók folyamatos tájékoztatása a munkaerő-piaci folyamatokról, az aktív foglalkoztatáspolitikai eszközökről, munkaerő-piaci programok indításáról. Kapcsolat felvétel és folyamatos kapcsolattartás gazdasági szervezetekkel, civil szervezetekkel, önkormányzatokkal és a magán munkaerő kölcsönző és munkaközvetítő cégekkel. Alkalmazásuk célja a bejelentett üres állásajánlatok és munkaerőigények számának növelése.

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Angyalosy Edina Osztályvezető Veszprém Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály