SNI-s ALKALMAZÓI VERSENY. SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK FŐVÁROSI INFORMATIKA TANULMÁNYI VERSENYE Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ádám László Középiskola és Szakiskola, Nagykőrös 1.
Advertisements

A levéltár Országos Tudományos és Felsőoktatási Szakmai Központ tevékenységei.
– A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény – A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény – A nevelési-oktatási intézmények működéséről.
Fókuszban az önkormányzati tagsággal rendelkező szociális szövetkezetek _ A pályázatkezelői felület bemutatása.
1. Bethlen Gábor Középiskola, Szakképző Iskola és Kollégium Nyírbátor 2 Iskolai közösségek A tanulók összetétele: A tanulói létszám jelenleg:780 fő –Szakközépiskolai.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
2011. évi zárás Készítette: Juhász Ágnes. 1. Zárást megelőző feladatok  Leltározás  Folyószámla egyeztetés (kapcsolt vállalkozásoktól egyenlegkérés)
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
Informatikai tanulmányi verseny.  A Debreceni Suliszervíz Oktatási és Szakértői Iroda hirdeti meg.  Iskolai, regionális, országos fordulók  évfolyamos.
Érettségi tájékoztató 2015/ Értékelt vizsga: 290/ 301 Érdemjegy54321 Darabszám
AZ ELEKTRONIKUS KÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSA INFORMATIKA A FELSŐOKTATÁSBAN DEBRECEN DR. ZÁRDA SAROLTA GÁBOR DÉNES FŐISKOLA.
A nemzetiségi nevelés-oktatás eredményei és hatékonyság mutatói a tótkomlósi Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában és Óvodában Készítette: Laukó.
Than Károly Ökoiskola Jó gyakorlatok. BEFOGADÓ ISKOLA VAGYUNK LEHETŐSÉGET ADUNK ELFOGADUNK EGYÉNI TANULÁSI UTAKAT KERESÜNK.
Üdvözöljük a iskolaév beiskolázási bemutatóján
KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA (középszintű) május-június.
A székesfehérvári fiatalok helyzete
A szakiskolák aktuális problémái
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Új típusú tehetséggondozás a gyógypedagógiában
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Dobrik-Lupták Sára szeptember 19.
BOROS SÁMUEL SZAKGIMNÁZIUMA
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Közösségi művelődés tanára Osztatlan mesterképzés
Pályaválasztási tanácsadás
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből
Mayer József Budapest február 27.
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Első magyarországi EUCIP konferencia Számalk-Szalézi Szakgimnázium Budapest, október 20. EUCIP ITAF 4 modul, 200 vizsgázó ̶ a EUCIP ITAF képesítés.
Új molekuláris biológiai módszerek
Enyhén értelmi fogyatékos tanulók általános iskolájának munkaközösségi beszámolója 2015–2016 tanév.
szakmai referens, országos versenyszervező
KRE-AKTÍV motivációs projekt
Mátészalkai Szakképző Iskola
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
1993-as közoktatási törvény
Felvételi
EFOP VEKOP „Integrált kutatói utánpótlás-képzési program az informatika és számítástudomány diszciplináris területein” Debreceni.
Az intézmény alapadatai
középfokú felvételi eljárás
SOFTWARE SZOFTVER.
Miért választottam a BME Mérnökinformatikus Szakot?
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
FELÉR EGY DIPLOMÁVAL! A JÓ SZAKMA KÉTKEZI SZAKMÁVAL IS
Merre tovább a középiskola után?
DARUS.
VII. TÉSZTAHÍDÉPÍTŐ VERSENY
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Kétszintű érettségi vizsga
Programjaink matematikából a es tanévben
Programjaink fizikából a es tanévben
A Vezetői munka értékelése a szülők szemével
Országos kompetenciamérés MATEMATIKA.
Ez az előadás alcíme vagy a tárgy neve vagy a konferencia neve
Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület
9-10.-es bemeneti mérések és a fejlesztő munkánk
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Érettségi tájékoztató 2019
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
A es tanév programterve FIZIKÁBÓL
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
A tehetséggondozás kihívásai
Előadás másolata:

SNI-s ALKALMAZÓI VERSENY

SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK FŐVÁROSI INFORMATIKA TANULMÁNYI VERSENYE Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola szervezésében a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet szakmai támogatásával létrejött a hiánypótló informatika verseny.

Résztvevői kör A főváros valamennyi középiskolájának évfolyamos sajátos nevelési igényű tanulói TESTI FOGYATÉKOS, BESZÉD FOGYATÉKOS, (dyslexiás, dysgraphiás, dyscalculiás), HALLÁSSÉRÜLT, TANULÁSBAN AKADÁLYOZOTT TANULÓK NEVELÉSÉT, OKTATÁSÁT INTEGRÁLTAN VAGY SZEGREGÁLTAN ELLÁTÓ GIMNÁZIUMOK, SZAKKÖZÉPISKOLÁK ÉS SZAKISKOLÁK.

Általános tudnivalók A verseny kétfordulós. Az első fordulót (iskolai) az iskolák szervezik. Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola informatikai munkaközösségeMérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó IntézetA második fordulót (a döntőt) a Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola informatikai munkaközössége és a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet szakmai támogatásával szervezi és rendezi meg. jelentkezési lap

A versenyen Windows XP, vagy korábbi verziójú operációs rendszeren Microsoft Office 2003, 2007 csomagban lévő vagy korábbi verziójú szoftvereken dolgoznak a tanulók. (Paint, Ms Word, Ms Excel, PowerPoint) A verseny során a tanulók a számítógépes alkalmazásokban való jártasságukról és tudásukról illetve az informatikai alapok ismeretéről adnak számot.

Verseny menete A döntőbe való jutáshoz pályázatot kell beadni a verseny kiírásának megfelelően és egy bizonyos szint felett lehet bekerülni a döntőbe. A Pályázat terjedelme, formája, tartalma: Két önálló feladat elkészítése, az egyik Word formátumban 2-3 oldal a másik pedig 3-5 diakockából álló prezentáció (PowerPoint) a megadott témában. A pályázatban saját rajznak és táblázatnak (Excel) is szerepelnie kell. A pályázat témája 2011-ben: „Szabadidőm eltöltése” vagy„Hobbim az iskolai tanulás mellett”

DÖNTŐ A gyakorlati munka ideje 120 perc, mely alatt grafikai, szövegszerkesztői, táblázatkezelői és prezentációs munkát kell elkészíteni. Ezt követően a versenyzők a korábban elkészített pályamunkájukat mutatják be, védik meg informatika tanárok előtt.

Értékelés Gyakorlati feladat számítógép mellett (min. 60%) A beküldött pályázat értékelése (20%), szóbeli bemutatása (max. 20%)

Résztvevők létszáma Az elmúlt két év versenyein 7 iskola 86 tanuló vett részt ben már integrált közösségből, általános gimnáziumból is volt versenyző. A verseny időpontja miatt a 9.,10.,11. évfolyamos tanulók részére lett meghirdetve, és az eredményeket évfolyamonként hirdetik ki.

Verseny szervezője: Varga Gábor Gyula Végh András MFPI