Fehérvári Tűzoltó Egyesület. Egyesületünk 2008. február 09-én alakult azzal a céllal, hogy javítsa városunk tűzvédelmét. Tagjaink aktív és nyugállományú.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Automatikus diabemutató!
Advertisements

Kiemelt Ügyek Igazgatósága
Dr. Golopencza Pál szolgálatvezető főorvos
Készítette: Dr. Szabó Péter Főosztályvezető
Földházi György osztályvezető vasútbiztonsági osztály
Békés Megyei Államigazgatási Kollégium ülése
Az áruházak üzemeltetőinek tűzvédelmi feladatai
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
A témaválasztás indoklása márciusától dolgozom hivatásos tűzoltóként először mint beosztott tűzoltó, majd szeptemberétől tűzmegelőzési.
Kiemelt események ellátása Az angol modell
Az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek szerepe
Katasztrófavédelmi Oktatási Központ
Tűzvédelmi ismeretek Tűzriadó gyakorlás.
Munkahelyi egészség és biztonság
Önkéntes Tűzoltó Egyesületek gazdálkodási,
Bérczi László tű. ezredes BM OKF tűzoltósági főfelügyelő
Veszprém megye bűnözése1. A polgárőrség feladat ellátásával kapcsolatos pályázati elszámolások, illetve a dokumentálást érintő gyakorlati.
Tárolótartályok tűzoltási fejlesztésének irányai
A civil lakosság kapcsolódási, önkéntes szerepvállalásának lehetőségei
Pápai Tűzoltóság 11. B.
MUNKAERŐ-PIACI PARTNERSÉG
Osztályvezető, OFK Informatikai Főosztály
Tűz-, polgári védelmi és katasztrófavédelmi igazgatás
A POLGÁRMESTEREK VÉDELMI IGAZGATÁSI FELADATAI A JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK TÜKRÉBEN MISKOLC, JÚNIUS 06. FAZEKAS GYÖRGY ALEZREDES.
Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság KÉSZEN AVÉSZBEN KÉSZEN AVÉSZBEN A viharokra történő felkészülés Győr-Moson-Sopron megyében Előadó:
Tűzoltás vezetés GPS-el?. Sajátosságok Nagy terület - nehezen átlátható Terjedési sebessége, iránya gyorsan változik. Jelentős erő- és eszközigény Gyakori.
Közösségi Veszélyhelyzet-kezelő Csoportok. A Közösségi Veszélyhelyzet-kezelő Csoportok olyan meglévő közösségekből, támogató szervezet segítségével szervezett.
A megyei védelmi igazgatás helye és szerepe
A tűzoltók beavatkozásának biztonságát növelő technikai és szervezeti megoldások Fővárosi Tűzoltóparancsnokság, Tűzoltási, Mentési és Katasztrófaelhárítási.
BÉKÉS MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG
tűzvédelmi tapasztalatai
Fővárosi tűzoltók Görögországban augusztus.
Az erdők megelőző tűzvédelme Magyarországon (aktualitások, tervek)
Új kihívások a katasztrófavédelemben
Katasztrófavédelem a védelmi igazgatás rendszerében
Veszélyes üzemek kritikus infrastruktúra védelmi aspektusai
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
Ajánlás a felkészítések (gyakorlás, munkaműhely) tartalmára és módszerére A gyakorlat bemutatása A gyakorlat célja az etilén termékvezetékek sérülése következtében.
A polgármester katasztrófavédelmi (polgári védelmi, tűzvédelmi) feladatai Jogszabályi háttér évi LXXIV. törvény a katasztrófák elleni védekezés irányításáról,
17. tétel.
A tűzmegelőzési tevékenységek végzésének egységes szabályairól
Munkahelyi egészség és biztonság
es RAT tervezés koncepciója Gila Gyöngyi Tervezési igazgató-helyettes.
Tájékoztatás a polgármesterek katasztrófavédelmi feladatairól
Dr. Göndöcs Zsigmond Országos Mentőszolgálat
A rendészet szervei.
BESZÁMOLÓ Gyáli Rendőrőrs A Gyáli Rendőrőrs évi helyzetéről és tevékenységéről. FelsőpakonyGyál.
Draskóczi József r. alezredes
Ellenőrzés, karbantartás, felülvizsgálat
KUTATÁS-MENTÉS.
Önkéntes tűzoltó egyesületek szerepe Magyarország mentő tűzvédelmében
Az önkéntes tűzoltó egyesületek tűzoltási és műszaki mentési feladatai
Dr. Bérczi László tű. dandártábornok országos tűzoltósági főfelügyelő
A tűz-, a polgári- és a katasztrófavédelem kérdései Hoffmann Imre tű. ddtbk. Hatósági Főigazgató-helyettes.
Erdélyi önkéntes tűzoltómozgalom. Tűzvédelem kezdete Erdélyben.
ÉGHETŐ FOLYADÉKOT TÁROLÓ TARTÁLYOK ÉS FELFOGÓTEREIK TÜZEINEK OLTÁSA Általános előírások TMMT-t kell készíteni  tartálytelepeken a legnagyobb tartályból.
Viharjelzés hazánk tavain Biztonságban tavainkon.
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Tűz- és Munkavédelmi oktatás Immunológiai Intézet 2014.
Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben Az OKF Tudományos Tanácsa és a Magyar Tűzvédelmi Szövetség konferenciája április 13. Valóságos füstnek.
Kedvezményes ajánlat a Biorezonanciás dohányzás leszokást elősegítő kezelésre Gyógyerő Egészségközpont Oláh Tamás e.v. tel:
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
SZINHÁZAK TŰZOLTÁSA A taktikai jellemzőket alapvetően a nézőszám, és az építési megoldások határozzák meg Nagy tömeg befogadására alkalmasak, pánik kialakulásának.
MARCALI KvK. Marcalim HTP Mezőgazdasági termények betakarítási munkáinak tűzvédelme és erdőtüzek megelőzése 2016.
Tűzvédelmi Szabályzat
Tűzvédelmi ismeretek Tűzriadó gyakorlás.
TATABÁNYAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG SZÓBELI KIEGÉSZÍTÉS
Csarnok jellegű épületek tűzoltási sajátosságai
Kárelhárítás Zöldi Irma OVF.
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Előadás másolata:

Fehérvári Tűzoltó Egyesület

Egyesületünk február 09-én alakult azzal a céllal, hogy javítsa városunk tűzvédelmét. Tagjaink aktív és nyugállományú hivatásos tűzoltók, valamint alapfokú tűzoltói képesítéssel rendelkező mentőápolók. Tervünk: Az ipari parkokban működő vállalkozások tűzkockázatának csökkentését szeretnénk elérni. A gyors beavatkozással minimalizálni kívánjuk az esetlegesen bekövetkező nem kívánt eseményeknél a tűzkárokat, termeléskiesést. Ehhez a termelő egységek közelébe telepítünk működő tűzoltó technikát képzett személyzettel, valamint a beépített és mobil oltóeszközök folyamatos ellenőrzését is biztosítani tudjuk.

A Sóstói Ipari Park A székesfehérvári tűzoltóság a városon keresztül haladva 11 km-re (elkerülőn 14 km-re) található az ipari park területétől. Ez a jelzéstől számítva kb. 12 perces kiérkezési időt jelent. Ráadásul a fél megye a vonulási területe. Ezért előfordulhat, hogy a riasztható egységek akár km-re vannak a parkban lévő ipari létesítményektől. A nagy vonulási idő szabad teret enged a tűzterjedésnek. A fentiek miatt a dolgozók nagyobb veszélynek vannak kitéve, és az anyagi kár is tetemes lehet. A termelés kiesés is hosszabb időtartamú a termelő eszközök nagyobb mértékű károsodása végett.

Székesfehérvár Tűzoltóság Sóstói Ipari Park Városon át: 11 km Elkerülőn: 14 km

A kárérték mértéke a tűz szabad fejlődésének idejétől nagyban függ. Szabad tűzfejlődés I.: Az állami tűzoltóság kiérkezéséig tart. Szabad tűzterjedés II.: Az egyesület egységének kiérkezéséig tart. A diagramon jól látható, hogy a gyorsabb kiérkezés milyen kárérték csökkenéssel járhat.

Fehérvári Tűzoltó Egyesület Egyesületünk az Ikarus területén kibérelte a tűzoltó szertárat. Ezzel 2 km-es közelségbe került a park létesítményeihez. Az itt állomásoztatott gépjármű fecskendők más területre nem riaszthatók el. A szerrel vonuló tűzoltók vagy szabadidejüket töltő aktív hivatásos állományúak, vagy nyugdíjas, hivatásos tűzoltók, vagy tűzoltói képzéssel rendelkező, szabadidejüket töltő mentő szakápolók. Így képzett, tapasztalt, az ipari parkot jól ismerő személyzet áll rendelkezésre. A fenti feltételekkel a tűzoltó gépjárművek non-stop készenlétben állnak.

Sóstói Ipari Park Denso Vonulási táv: 2 km Egyesület szertára Auchan Ikarus Vonulási útvonalak

Gépjármű fecskendőink Mercedes 608 D LF

Magirus Deutz 170 D 11 LF

A járművek szakfelszerelésekkel, szükséges hatósági engedélyekkel ellátottak, vonulásra kész állapotban vannak. A jelzés vételének idejétől számítva maximum 2 percen belül megkezdik a vonulást.

Szolgáltatásaink - Tűzoltás, kárelhárítás, non-stop szolgálattal. - Föld alatti, föld feletti tűzcsapok, fali tűzcsapok ellenőrzése. - Kézi tűzoltó készülékek ellenőrzése. - Víztározó medencék ellenőrzése. - Beépített oltórendszerek (pl. sprinkler) javítási idejére helyszíni biztosítás. A fenti szolgáltatásaink az egyesületet támogató vállalatok, vállalkozások számára ingyenes. A tűzcsapok, oltókészülékek, víztározó medencék javítását az alvállalkozónk térítés ellenében elvégzi. Ebben az esetben, a javítás idejére, a kézi oltókészülékek helyett cseredarabot biztosítunk térítésmentesen.

Bevethetőség tűzesetnél fél raj esetén 1 fő az egyesület laktanyájában lát el híradós szolgálatot. Feladata: - Veszi a tűzjelzést, és végre hajtja a riasztást. - A vonuló egységgel és a Katasztrófavédelem műveleti irányításával URH rádión tartja a kapcsolatot. 1 gépjármű fecskendő vonul 4 fővel. Elvégezhető feladatok: - Felderítés. - Életmentés. - 1 „C” sugárral való oltás. Üzemeltetési költsége, 6 millió Ft/hó

Bevethetőség tűzesetnél egy raj esetén 1 fő az egyesület laktanyájában lát el híradós szolgálatot. Feladata: - Veszi a tűzjelzést, és végre hajtja a riasztást. - A vonuló egységgel és a Katasztrófavédelem műveleti irányításával URH rádión tartja a kapcsolatot. 1 gépjármű fecskendő vonul 6 fővel. Elvégezhető feladatok: - Felderítés, életmentés egy időben. - Felderítés, 1 db „C” sugárral való oltás egy időben. - 2 db „C” sugárral való oltás. Üzemeltetési költsége: 8 millió Ft/hó

Bevethetőség tűzesetnél egy+fél raj esetén 1 fő az egyesület laktanyájában lát el híradós szolgálatot. Feladata: - Veszi a tűzjelzést, és végre hajtja a riasztást. - A vonuló egységgel és a Katasztrófavédelem műveleti irányításával URH rádión tartja a kapcsolatot.. 2 gépjármű fecskendő vonul 10 fővel. Elvégezhető feladatok: - Felderítés, életmentés, 1 db „C” sugárral való oltás egy időben. - Felderítés, 2 db „C” sugárral való oltás egy időben. - 3 db „C” sugárral való oltás. Üzemeltetési költsége: 12 millió Ft/hó

Bevethetőség tűzesetnél két raj esetén 1 fő az egyesület laktanyájában lát el híradós szolgálatot. Feladata: - Veszi a tűzjelzést, és végre hajtja a riasztást. - A vonuló egységgel és a Katasztrófavédelem műveleti irányításával URH rádión tartja a kapcsolatot. 2 gépjármű fecskendő vonul 12 fővel. Elvégezhető feladatok: - Felderítés, életmentés, 2 db „C” sugárral való oltás egy időben. - Felderítés, 3 db „C” sugárral való oltás egy időben. - 4 db „C” sugárral való oltás. Üzemeltetési költsége: 14 millió Ft/hó

Bevethetőség tűzesetnél Egyesületünk laktanyája és technikai felszereltsége lehetőséget biztosít a két rajos szolgálat ellátásra is. Három felszerelt gépjármű fecskendővel rendelkezünk és ezen felül hidraulikus feszítő-vágó berendezés, valamint benzines aggregátor is készenlétben áll. A hírforgalmazás mind a vonuló szerekkel, mind a katasztrófavédelem műveleti irányításával biztosított, működő, engedélyezett URH rádiókkal. A kiképzett létszám a rendelkezésünkre áll. Együttműködési megállapodást kötöttünk: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával, Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal.

Köszönjük a figyelmét. Székesfehérvár, november 01.