Duális képzéseink Dr. habil. Vass László CSc. Rektor, főiskolai tanár

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakképzési hozzájárulás év. Legfontosabb változások Új törvény: évi CLV. törvény Módosult a felnőttképzésről, és a felsőoktatásról szóló.
Advertisements

Ráczné Dr. Rózsa Katalin projektvezető A DASZK fő feladatai TÁMOP /2-2F
DSC TÁMOP Munkahelymegőrző támogatás munkaidő csökkentéssel és képzéssel kombinálva 2009.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény Együttműködés a szakképzés területén a kamarák és az érdekképviseleti szervek között Dávid Lajos FMKIK alelnök Székesfehérvár,
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
MŰSZAKI ANYAGTUDOMÁNYI KAR T ÁJÉKOZTATÓ A DUÁLIS KÉPZÉS NYÚJTOTTA LEHETŐSÉGEKRŐL ÉS ENNEK A M ŰSZAKI A NYAGTUDOMÁNYI K AR, J ÁRMŰIPARI Ö NTÉSZETI T ANSZÉKÉN.
GINOP / „Út a munkaerőpiacra" GINOP Ifjúsági Garancia program A Veszprém Megyei Kormányhivatal részprojektjei 2016.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
A Szociális Szövetkezeti forma bemutatása Tanai Tünde Rehabilítációs tanácsadó.
Dr. Vandlik Erika OEFI - Országos Addiktológiai Centrum Ifjúsági addiktológiai ellátás feltételeinek kialakítása a Norvég finanszírozási mechanizmus keretein.
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szőke István szakmai igazgató Pécs, január 29. A gazdasági válság foglalkoztatásra gyakorolt hatásának.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
A BKIK Oktatási Igazgatóságának és Oktatási Nonprofit Kft-jének feladatai.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
A kamara szerepvállalása a felnőttképzésben évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései Tv. hatálya elsődlegesen az állam által elismert vizsgával záruló,
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE Tisztességes verseny a közbeszerzésben.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Összefüggő, egyéni gyakorlat. Bologna rendszerű mestertanárképzés.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
A rehabilitációt segítő támogatások, jogszabályi változások
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
Összeállította: Horváth Józsefné
SZÁMVITEL.
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Országos Felnőttképzési Tanévnyitó Debrecen
SZÁMVITEL.
Kommunikáció a könyvvizsgálatban
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
1993-as közoktatási törvény
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály egyetemi tanár
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
HEFOP P /1.0 A működési folyamatok mintaszerű újraszervezése az integrált vidéki nagyegyetemek minőségközpontú működésének támogatása.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Merre tovább a középiskola után?
tanév 1. félévében szakmai gyakorlatot teljesítőknek
Új pályainformációs eszközök - filmek
A felsőoktatási kompetenciamérés bevezetése
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Üzlezi információelemző specializió
A statisztikus elemző specializió
REGIONÁLIS KÉPZÉS REGIONÁLIS KÉPZÉS.
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Előadás másolata:

Duális képzéseink Dr. habil. Vass László CSc. Rektor, főiskolai tanár

Célok A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) kiemelten fontosnak tartja, hogy a hallgató munkaerő-piaci értékét tovább erősítse, egyúttal munkaerő- piaci partnerei számára értékes utánpótlást biztosítson. Ezért indítottuk el 2015-ben a duális képzési formát és kívánjuk elindítani 2016-ban is (6 szakon, 6 duális partnerrel, több mint 30 hallgatói hellyel). 2

A duális képzésről  A METU-val közös képzés a gazdaságtudományok képzési területen indított alapképzési szakok keretében valósul meg, amiknek időtartama 3,5 év.  A képzés alatt a hallgatók évente 26 hetet az egyetemen, 22 hetet a cégnél töltenek.  A képzés indításához az egyetem benyújtja a képzés tanrendjét, a partnercéggel kötött együttműködési megállapodást, a partnercég és a hallgató között létrejövő hallgatói munkaszerződés-mintát.  Az Egyetem a cégre jutó adminisztrációs terhet a minimumra kívánja csökkenteni. Az Egyetem felelős a hallgatók teljes képzéséért és a teljes a tanulmányi adminisztrációért, elvégzi a képzéssel kapcsolatos dokumentumok elkészítését, a jelentkezők előszűrését, és tartja a kapcsolatot a szabályozó szervekkel, a Duális Képzési Tanáccsal is. 3

Duális képzés a METU-n (2016/17 tanév) A gazdaságtudományi képzési területen 6 alapképzési szakon 10 duális program érhető el:  Emberi erőforrások  Gazdálkodási és menedzsment  Kereskedelem és marketing  Nemzetközi gazdálkodás  Pénzügy és számvitel  Turizmus-vendéglátás Angol nyelven is részt vehetnek a duális képzésben a hallgatók. 4 PARTNEREINK:

5 Duális képzés a METU-n (2016/17 tanév)

Az együttműködési megállapodás (230/2012. Korm. rendeletnek megfelelő tartalommal) partnercégekkel, gazdálkodó szervezetekkel:  időtartama: legalább 3,5 év  tartalmazza a céghez jelentkezők felmérésének, kiválasztásának módját, módszerét, időbeli ütemezését azzal, hogy a cég legkésőbb július-ig tájékoztatja a jelentkezőket a kiválasztás eredményéről, valamint megszerzett akkreditációjáról  rögzíti, hogy a cég a tantervben foglaltak szerint részt vesz a hallgató képzésében 6

A partner vállalat és a hallgató közötti hallgatói munkaszerződés  A hallgató duális képzésben való részvételéről a partner vállalat saját kiválasztási eljárását követően dönt.  Pozitív döntést követően, amennyiben a jelentkező felvételt nyer a normál felvételi eljárásban, úgy az Egyetem a hallgatót a duális képzésre átsorolja.  A teljes képzési idő alatt a hallgatót díjazás illeti meg, melynek mértéke hetente legalább a kötelező legkisebb minimálbér 15%-a, a díjazást a cég fizeti, az nem hárítható át. 7

Az együttműködő vállalat vállalja…  köteles a hallgatót az Egyetemmel közösen kidolgozott tanrend szerint, és annak megfelelő szakterületeken foglalkoztatni  köteles a hallgató gyakorlati tevékenységéhez rendszeres szakmai felügyeletet és irányítást biztosítani  értékeli a hallgató tudását és kompetenciáját  biztosítja a munkavégzéshez szükséges feltételeket  köteles a gyakorlati képzésben részt vevő hallgatóval hallgatói munkaszerződést kötni, mely munkaszerződésnek meg kell felelnie a hallgatók foglalkoztatására vonatkozó mindenkor hatályos jogi előírásoknak  a hallgatót a teljes képzési idő alatt díjazásban részesíti; melynek mértéke hetente a kötelező legkisebb minimálbér 15%-a. A díjazást a cég fizeti, az nem hárítható át 8

Az Egyetem vállalja…  felelős a hallgatók teljes képzéséért, a vizsgák megszervezésért  a hallgató gyakorlati teljesítményének értékelésekor köteles figyelembe venni a Vállalati partner értékelését.  a cégre jutó adminisztrációs terhet a minimumra kívánja csökkenti  a Duális Képzési Tanácshoz benyújtandó anyagokat az Egyetem készíti elő és nyújtja be  a gyakorlati képzés tanrendjét a Partner Vállalattal közösen állítja össze  ellátja a hallgatóval kapcsolatos tanulmányi adminisztrációt  a jelentkezőket előszűrési folyamat során értékeli és ajánlással küldi tovább a duális partner felé 9

Tapasztalatok a hallgatók szemszögéből A hallgatók nagy érdeklődéssel fogadták a lehetőséget, több mint 130-an jelentkeztek a meglévő több mint 20 helyre. A jelentkezők száma biztosította a kellő merítést és hallgatói minőséget. Tapasztalatok hiányában az indulást követően a képzéssel járó többletteher néhány hallgatót komoly kihívás elé állított. Aktív, mind a három felet bevonó konzultációval sikerült a hallgatóknak segíteni abban, hogy legyőzzék az eléjük kerülő akadályokat. 10

Tapasztalatok a duális partnerek szemszögéből A cégek a rendszert merevnek és az együttműködést túlságosan időigényesnek találták. A szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló a évi CLV. törvény értelmében a szakképzési hozzájárulás csak az államilag finanszírozott létszám esetében fordítható a duális képzésben résztvevő hallgatók finanszírozására. A METU esetében különösen hátrányos a szabályozás, hiszen az érintett alapképzési szakok csak önköltséges formában indulhatnak. 11

!!! A felkért partnerek – akik végül nem csatlakoztak a programhoz – zömében a jogszabályi és finanszírozási környezet diszkriminatív jellegével indokolták távolmaradásukat. A duális partnerek több esetben jelezték, hogy a vonatkozó jogszabályi környezet nem egyértelmű, néhol ellentmondásokkal terhelt. A vélemények listaszerű összegyűjtése folyamatban van, a képzés első félévének értékelését követően zárul. 12

Tapasztalatok intézményi szemszögből A duális képzés bevezetése egy kiváló lehetőség, a gyakorlatorientált képzési portfolióba jól illeszthető, ezért a METU elkötelezett a duális képzés mellett. A 2016/2017-es tanévben a METU mind a hat üzleti alapképzési szakán elfogja indítani a képzést újabb duális partnerekkel is. A Duális Képzési Tanács iránymutatása segítette a képzés megfelelő beindítását. A duális partnerek számának bővítése elengedhetetlen feltétele a képzés hosszú távú fenntarthatóságának. A jelzett finanszírozási diszkrimináció jelentős hátrányba hozza az önköltséges formában tanulókat és METU-t is. Ezért javasoljuk a jelzett jogszabályi környezet felülvizsgálatát. 13

Köszönöm a figyelmet!