TÁMOGASSA A MISKOLCI JÉGKORONGOZÁST Rendelkezzen a társasági adójával!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakképzési hozzájárulás év. Legfontosabb változások Új törvény: évi CLV. törvény Módosult a felnőttképzésről, és a felsőoktatásról szóló.
Advertisements

A gazdálkodóknál folyó gyakorlati képzés jogi szabályozásának és finanszírozási rendszerének változásai. Tóth László szakképzési osztályvezető január.
Egyéb adók változásai Törvénytervezetek alapján. ART változásai 1) Munkáltatói adó-megállapítás, egyszerűsített bevallás lehetősége  Az új szabályok.
Az új Munka Törvénykönyvének legfontosabb változásai.
DSC TÁMOP Munkahelymegőrző támogatás munkaidő csökkentéssel és képzéssel kombinálva 2009.
1 Járulékok változásai 2009 – 2010 Pásztorné Szerezlai Márta november 04.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
évi változások a társadalombiztosítási rendszerben (járulékok, egészségügyi hozzájárulás)
Aktualitások, praktikus tanácsok a TAO- pályázatok menedzseléséhez Deák László október 15.
KÖZÖS UTAKON – PÁRBESZÉD A TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT KONFERENCIA DECEMBER 2. DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS HELYETTES-ÁLLAMTITKÁR.
Fontosabb szja és járulék változások január 1.
Természetbeni juttatások – egyes béren kívüli juttatások.
KÖZHASZNÚSÁG MEGTARTÁSA, - MEGSZERZÉSE Molnár Elvira Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum 2014.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
Származtatott termékek és reálopciók Dr. Bóta Gábor Pénzügyek Tanszék.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása.
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szőke István szakmai igazgató Pécs, január 29. A gazdasági válság foglalkoztatásra gyakorolt hatásának.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
1 Elektronikus adóbevallás. 2 Bevallások, adatszolgáltatások elektronikus úton történő benyújtásának bemutatása Bevallások, adatszolgáltatások elektronikus.
Különadók 2011, Ágazati különadók 2010.december 4-től hatályos 2010.december 4-től hatályos Adókötelezettséggel érintett tevékenység kör: Adókötelezettséggel.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk…
Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév Tájékoztató a szakiskolai tanulmányi ösztöndíjról Fodor Istvánné mb. főigazgató-helyettes.
Melyik számlaosztályban szerepelnek az alábbiak? a) Szállítók b) Vevők c) Anyagok d) Anyagköltség e) Pénztár f) Árbevétel g) ElÁBÉ h) Forgóeszközhitel.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
Előadó: Bali Kornél Mikro-, kis-és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)
Kereskedelmi jog V. Előadás Egyes társasági formák A korlátolt felelősségű társaság.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Pénztárgépek beszerzésének támogatása 2016
Egyéb munkaerő-piaci programok
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Teljesítési garanciák a svájci építőiparban
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
Adományok adózási kérdései
Vagyonadók, „valódi” illetékek, díjak
Összeállította: Horváth Józsefné
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Miért éri meg a jövő sportolóit támogatnia Önnek?
Hitelkonstrukciók a pályázati rendszerben
Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Öröklési szerződés és Köteles rész
SZÁMVITEL.
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 6.
JELENTÉS a Nemzeti Civil Alapprogram működésének-támogatásának hatásáról, figyelemmel a társadalmi és civil kapcsolatok fejlődésére, egyes kiemelt fontosságú.
Konszolidáció Guzmics Zsuzsanna
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZÁMVITEL.
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
A VÁLLALKOZÁS 7. előadás.
A évi pályázati felhívás legfontosabb szabályai
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Közfoglalkoztatásból a versenyszférába- segítő munkaerőpiaci program
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
Új pályainformációs eszközök - filmek
Magyar Könyvvizsgálói Kamara XVIII. Országos Konferenciája II
Lorem ipsum.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
Hellner Szelina, Kincses Gábor, Bartha Zsolt
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Magánszemélyként bérbe adnám az ingatlanomat.
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Előadás másolata:

TÁMOGASSA A MISKOLCI JÉGKORONGOZÁST Rendelkezzen a társasági adójával!

SPORTTÁMOGATÁS ADÓKEDVEZMÉNYE – TÁJÉKOZTATÓ TÁMOGATÓKNAK július 1-től hatályba lépett az öt kiemelt látvány-csapatsportág, köztük a jégkorong egyes szervezeteit támogató adókedvezmény-rendszer, amelynek keretében a cégek is nyújthatnak támogatást a magyar jégkorongsport fejlesztésére. Az alábbiakban a sporttámogatási rendszer lényeges elemeit vesszük sorra a támogató szervezetek szempontjából. Ki támogathat? Minden nyereséges magyar vállalkozás, amely fizet társasági adót, kivéve a többségi állami tulajdonban álló társaságok. Az adókedvezmény igénybevételéhez tehát pozitív társasági adóalap és társaságiadó- fizetési kötelezettség, valamint köztartozásmentes adózói státusz szükséges. Miért jó támogatni a jégkorongsportot? Családbarát sport Méltán lehetünk büszkék arra a tényre, hogy legyen szó ligamérkőzésről vagy a válogatott szerepléséről, a jégkorong olyan sportesemény, mely az egész család számára élvezetes szórakozást nyújt. A pályák környékén és a lelátókon nem kell atrocitásoktól tartani, biztonsággal elhozhatóak a legkisebbek is, az ülőhelyeken nincs tolongás vagy lökdösődés, a hangulat jókedvű és békés. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a magyar sportok között a jégkorong egyedülálló atmoszférával és kulturált szurkolótáborral bír, valamint talán nincs még egy ilyen sport, ahol ennyire fiatal korban (3-4 év) megismerkedhet egy gyerek a sportággal nézőként és/vagy játékosként, mindezt izgalmas, jókedvű családi szórakozás keretében.

Dinamikus, férfias, látványos sport A jégkorong gyors, kemény, fizikai sport, ami emellett igazi észjáték, az összjátékok, a technikásság és a taktika együtt rendkívül látványos szórakozást nyújtanak. Az eredmény az utolsó pillanatig kétséges, ritka a lefutott meccs, és ilyenkor legalább az egyik fél sok gólnak örülhet. A játékosok igazi harcosok képét idézik felszerelésükben, az ütközések a sportszerű fizikai játék igazi férfias benyomást keltenek. Közel a világ élvonalához A látványsportokat számba véve a vízilabdán és a kézilabdán kívül a jégkorong az a sport- ág, ahol a világ elitje belátható közelségben van, és reális esély mutatkozik arra, hogy kemény munkával stabilan az „A” csoportban szereplő nemzeti együttesünk, valamint nívós ligákban szereplő komoly klubcsapataink legyenek. Milyen jégkorong-szervezetet lehet támogatni? Támogatás nyújtható a Miskolci Jegesmedvék illetve a Magyar Jégkorong Szövetség számára. Mennyi lehet a támogatás összege? A társasági adókötelezettség legfeljebb 70%-a használható fel ily módon, de adó hiányában a kedvezmény 3 évre továbbvihető. Más adókedvezménnyel együtt összevonható, de a 70%-os korlátot figyelni kell. Miért éri meg a támogató cégeknek a támogatás? Látvány-csapatsport támogatásával jelentős társaságiadó-kedvezményt érhet el vállalkozása. Két fajta adókedvezményt is érvényesíthetnek a támogató cégek: egyrészt a támogatás összegét elszámolhatják költségként (csökkentve így a társasági adóalapot), másrészt a csökkentett adóalap után kiszámított társasági adóból is levonható a támogatás teljes összege. A társasági adó törvény új módosítása, a korábbi kedvezményt 75 százalékkal mérsékli. Érdemes ugyanakkor hangsúlyozni, hogy az új programok támogatásával is jelentősen csökkentheti társasági adóalapját. A „reál” hozam még ennél is magasabb lehet, hiszen nem feltétlenül 1 év a finanszírozási idő, és a következő év adóelőlege is csökkenthető. Az alábbi táblázatban a kisebb cégek esetében általános 10%-os adókulccsal szemléltettük a támogatás hatását.

A Támogató társasági adóalapja ,- Ft, társasági adófeltöltésre kötelezett.

Mit jelent, hogy támogatás? A támogatás fogalma az adójogban az ellenszolgáltatás nélküli vagyoni hozzájárulást jelenti. Nem szabad tehát összekeverni a reklám és sportszponzorációval, ahol a „támogatásért” cserébe reklámszolgáltatást nyújt a sportszervezet. Ahhoz, hogy az adókedvezmény igénybe vehető legyen, kifejezetten tilos bármi ellenszolgáltatást kikötni! Mikor veheti igénybe az adókedvezményt a támogató cég? Az adókedvezmény csak a támogatás NSI és Sportszervezet felé történő pénzügyi folyósítását követően érvényesíthető, legelőször a támogatás évéről beadott adóbevallásban, illetve az adóév utolsó hónapjában esedékes feltöltési kötelezettséggel szemben (normál üzleti éves adózó esetén december 20, bevallás 2014-ben a 2013-as adóévről). Kérelemre emellett az adóhatóság megengedheti, hogy a támogatás folyósítását követően fizetendő havi vagy negyedéves társasági adóelőleget esetleg már ne kelljen befizetni. Ha az érvényesíthető adókedvezményre a fizetendő adó mégsem biztosítana kellő fedezetet, az adókedvezményt további 3 évig tovább lehet vinni. Az adóévben teljesíti a kiegészítő sportfejlesztési támogatásban meghatározott összeg kifizetését, mely a nyújtott társasági adó támogatás megfelelő társasági adókulccsal (10%, vagy 19%) számított értékének a 75%-a. Bizonylatok elküldése a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz: július 1-től kizárólag a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által rendszeresített nyomtatványon (SPORTBEJ) teljesíthető, amely a NAV honlapjáról ( tölthető le. Adóbevallás Okmány megőrzési kötelezettség Adóellenőrzés elévülési időn belül

Mi a garancia, hogy valóban igénybe vehető az adókedvezmény? Az adókedvezmény formai előfeltétele, hogy a támogató rendelkezzen úgynevezett támogatási igazolással, amelyet a jégkorong csapatok támogatása esetében a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ), a szövetség támogatása esetén pedig a Nemzeti Sport Intézet bocsát ki. Ha az adókedvezmény igénybevétele a támogatási igazolásban feltüntetett adatok alapján történik, akkor a felhasználással kapcsolatos minden kockázat a sportszervezetet terheli. A támogatások sportszervezetek általi szabályszerű felhasználását egyébként szigorú ellenőrzési rendszer is biztosítja. Mire használhatják fel a támogatott sportszervezetek a támogatást? A sportszervezetek a támogatást személyi jellegű ráfordításaik fedezetére (legfeljebb 50%-os mértékig), tárgyi eszköz beruházásra (legfeljebb 70%-os mértékig), utánpótlás-nevelés költségeinek fedezetére (legfeljebb 90% mértékben), és képzési költségekre fordíthatják. A fentieken túl az MJSZ gyűjthet támogatást a jégkorong egyesületek versenyeztetési díjainak támogatására, amelyet díjcsökkentés formájában ad a szövetség tovább. A támogatás körülményeit a támogatási szerződésben lehet szabályozni.

TAO fejlesztések Ft SzezonUtánpótlásTárgyi eszközSzemélyiÖsszesenÖnrész Összesen ,2% ,3% ,5% % ,5% MMJV önrész Jegesmedve önrész

Jégcsarnok fejlesztések 2. pálya lefedése 127 MFt

Jégcsarnok fejlesztések LED fal 15,0 MFt Beléptető rendszer 8,3 MFt Videó gólbíró rendszer 2,8 MFt

Jégcsarnok fejlesztések Diagnosztikai központ 20 MFt

Jégcsarnok fejlesztések Klíma- és szellőzés technikai korszerűsítés 34 MFt Jégolvasztó és klíma gép24 MFt Szellőzés technika 8 MFt Kondicionáló terem szellőzés 2 MFt

Jégcsarnok fejlesztések egészségügy, rekreáció 25 MFt Kardiológiai eszközök Fizikoterápiás eszközök Sportorvosi centrum kialakításának lehetősége Spinning terem „Puha” edzőterem Kondicionáló terem bővítés Szálláshelyek kialakítása Árbevétel növelés!

Köszönöm a figyelmet!