Hick törvénye Készítette: Kalmár Norbert. Bevezetés William Edmund Hick egy angol pszichológus volt Híres törvénye leegyszerűsítve azt mondja ki, hogy.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
Advertisements

Grafikus felhasználó felületek Linux-on
Logók és logfájlok Az online közönségmérés kihívásai.
Szoftverminőség, 2010 Farkas Péter. SG - Sajátos célok  SG 1. Termék / komponens megoldás kiválasztása  SP 1.1. Alternatívák és kiválasztási kritériumok.
MINŐSÉGMENEDZSMENT 2. előadás PTE PMMK MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK 2011.
A BIZTONSÁGTECHNIKA ALAPJAI
Rendszer Stabilitása Automatikus frissítés Irodai programcsomagok funkciói Irodai programcsomag támogatásának bemutatása Reményi György.
Mobilitás Web-alkalmazások mobil eszközökre: Mobil értékesítési modul (MobileSales) Mobil szerviz modul (MobileService) Standard web-alkalmazások: ERPPDA.
SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR AUTO- SZŰRŐ FEJLESZTÉSE TÁBLÁZAT ALAPÚ JELENTÉSEK UTÓLAGOS, BÖNGÉSZŐN BELÜLI TOVÁBB- FELDOLGOZÁSÁRA.
Fischer Norbert. Szoftverfejlesztés jelenlegi problémái  Folyamatosan rövidülő határidők  Projekt indulásakor nem teljesen tiszta a funkcionalitás,
Nav N Go Vállalati áttekintés Bevezetés  A Nav N Go Kft ben alakult meg azzal a céllal, hogy forradalmi és innovatív megoldásokat kínáljon.
SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA NOVEMBER 25. AUTO-SZŰRŐ FEJLESZTÉSE OLAP JELENTÉSEK UTÓLAGOS,
Webshop Tuning - Szép Roland Mi az a Webshop Tuning?
Forrás: Infografika Forrás:
Számítástechnikai rendszerek bérleti konstrukciója.
A gazdasági fejlettség mutatói
Értékesítési csatornák
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
E-learning és a multimédia
Vállalati folyamatok, alrendszerek, tömegszerűség, külső környezet, belső adottságok, hierarchia, kultúra.
Bekezdésformázás.
Informatikus könyvtáros
A vállalati pénzügyi tervezés informatikai támogatásának lehetőségei Magyarországon Szakdolgozat Budapesti Corvinus Egyetem – Mérnök-közgazdász posztgraduális.
Megvalósíthatóság és költségelemzés Készítette: Horváth László Kádár Zsolt.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Tibai Eszter Indíts el új munkatársat! A képek származási helye: internet és saját.
SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA NOVEMBER 25. AUTO-SZŰRŐ FEJLESZTÉSE OLAP JELENTÉSEK UTÓLAGOS,
ShowTime.
Készítette: Hován Adrienn
Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai kar Szobakerékpár Tervezése Gépészeti tervezés módszerei feladat Készítette: Pásztor Péter Pásztor.
IV. A munkaerő keresleti előrejelzés becslési módszere Kutatásvezető: Dávid János 3K Consens Iroda 2007.
Fogyasztói magatartást befolyásoló tényezők
Szintaktikai, szemantikai szabályok
A PLC és használatának előnyei
Online értékesítési modellek
Többtényezős ANOVA.
Support.ebsco.com Keresési figyelő létrehozása Oktatóprogram.
EASYPIC fényképválogató alkalmazás mobiltelefonra
Az üzleti rendszer komplex döntési modelljei (Modellekkel, számítógéppel támogatott üzleti tervezés) II. Hanyecz Lajos.
Csimag.hu Bemutatkozó.
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
Oktatóprogram CINAHL keresés
Szoftver születik Eötvös Konferencia Köllő Hanna.
Chapter 6 Input Technologies and Techniques. Jó vagy rossz? Toll vs. érintés + kézírás, rajzolás + pontos kijelölés + extra funkciók (pl gomb) - mindig.
Információs rendszer fejlesztése 4. előadás
CMMI 1.3 – Verifikáció Készítette: Kis Gergely. Bevezetés A specifikációt, követelményt vetjük össze a kész/készülő termékkel Itt nem vizsgáljuk, hogy.
Előadó: Hortobágyi Ágoston
Készítette: Derecskei Nikolett
Modern megtakarítási formák kezelése e-banking felületeken
Készítette: Kokrák Mihály Konzulens: Smid László
Nyíregyháza, április 02. A kapcsolatok hálójában.
Mennyire modern a hazai elit?. 2 Mennyire modern a hazai üzleti elit… … információszerzésben? … médiafogyasztási szokásaiban? … életmódjában?
Debrecen szeptember 17. Hogyan kerüljük el a nemfizetés kockázatát? Piac & Profit.
Egyszerű játékprogram szimultán fejlesztése – az Android és Windows Phone platform hasonlóságai és különbségei Kaczur Sándor, Friedel Attila
Telekocsi szolgáltatás kialakítása “Ruby on Rails” és lokalizációs megoldások felhasználásával Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai.
Dr. Veres István BME-MVT Az értékesítés funkciói, szereplői, az értékesítési rendszer tervezése.
Grafikus felhasználói felületek Linux alatt. Grafikus Interface A grafikus felhasználói felület (angolul graphical user interface, röviden GUI) olyan,
Készlet- és termelésoptimalizálás bevezetésének tapasztalatai egy dinamikusan fejlődő KKV vállalatnál Esettanulmány Dr. Lelkes Zoltán.
Cégbemutató, Memoriter ismertető
Az operációs rendszer.
Hagyja Margie-ra a következő téli vakáció megtervezését!
Készítette: Juhász Attila
Az árképzés pszichológiája
A Linux operációs rendszer
Kereszt vagy beágyazott? Rögzített vagy véletlen?
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
Az operációs rendszer  Minden jog fenntartva.
Online szabadságtervező, jóváhagyó, nyilvántartó rendszer
Kiegyenlítő (kompenzációs) bérkülönbségek
WDBA2 szoftver szeptemberétől a korábbi Choices szoftvert a wdba2 nevű szoftver váltotta fel. A wdba2 egy olyan internetes alapú szoftver mely egyrészt.
Előadás másolata:

Hick törvénye Készítette: Kalmár Norbert

Bevezetés William Edmund Hick egy angol pszichológus volt Híres törvénye leegyszerűsítve azt mondja ki, hogy a döntés meghozatalát erősen befolyásolja a rendelkezésre álló lehetőségek száma Hick bináris mechanizmusként modellálta a döntéshozást A döntéshez szükséges idő a választható lehetőségek számától függ.

Egyszerűség vagy bonyolultság?

Termékek vásárlásánál a funkciókat vizsgáljuk Dél Koreában hűtőket pl. direkt bonyolultabbnak terveznek. (Kifinomultság, érték jelképe) Siemens elkészítette „smart” mosógépét, aminél szenzorok mérték a ruha mennyiségét, anyagösszetételt, mennyire koszos stb... o Csak két program volt, a többit automatikusan elintézte a gép o Azaz a mosógép paneljét nagyon egyszerűre lehet tervezni... o... ehelyett úgy tervezték, hogy több gomb legyen rajta, mint a nem „okos” mosógépeken.

Egyszerűség vagy bonyolultság? DE!... Felhasználói felületeknél (UI) az egyszerűségre kell törekedni Remek példa a google kereső o Összetett, bonyolult működés, mégis végtelenségig egyszerű UI

Hogyan érjük el az egyszerűséget? Az információk prezentálása az UI-ban nagyon alapos átgondolást igényel. Lehetséges, hogy sok UI elem illetve információ megjelenítésre van szükségünk, de ez nem jelenti azt, hogy bonyolult UI-t kell terveznünk. Két véglet: o Minden egy képernyőn (pl. pilótafülke) o Időben elosztott (több képernyőre elosztva, fölösleges elemek elrejtése)

Egyensúly! Fontos megtalálni az egyensúlyt az UI tervezése során. o Az sem jó, ha túl mély hierarchia van, túl sok képernyőn keresztül lehet eljutni a kívánt információig o De nem is szabad mindent egy képernyőre sűríteni (persze vannak kivételek, lásd pl. pilótafülke) Az is számít, hogy kiknek készítjük a terméket o Egy pilóta évekig tanulja kezelni a műszereket, és létfontosságú a gyorsan elérhető kezelőfelület o Egy irodai dolgozó is részesül képzésben a szoftverrel kapcsolatban o Egy átlagos felhasználó viszont nem szeretne különórát venni alkalmazásunk használatához

Mobilok Információsűrűség a mobiltelefonokon WP7 alacsony, iOS magas iOS képnézegetője sok információt helyez el egy képernyőn

Mobilok Információsűrűség a mobiltelefonokon WP7 alacsony, iOS magas iOS képnézegetője sok információt helyez el egy képernyőn Ellenben a WP7 esetén több navigáció szükséges

Mobilok Információsűrűség a mobiltelefonokon WP7 alacsony, iOS magas iOS képnézegetője sok információt helyez el egy képernyőn Ellenben a WP7 esetén több navigáció szükséges Ez a különbség még látványosabb az alkalmazásboltnál

Köszönöm a figyelmet!