Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ÉDESÍTŐK-2. FINOMÍTOTT ÉS NYERS CUKOR11.1 FEHÉR CUKOR, (FINOMÍTOTT CUKOR, KRISTÁLYCUKOR) DEXTRÓZ (ANHYDROUS, MONOHYDRÁT), FRUKTÓZ11.1.1 PORCUKOR, PORÍTOTT.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ÉDESÍTŐK-2. FINOMÍTOTT ÉS NYERS CUKOR11.1 FEHÉR CUKOR, (FINOMÍTOTT CUKOR, KRISTÁLYCUKOR) DEXTRÓZ (ANHYDROUS, MONOHYDRÁT), FRUKTÓZ11.1.1 PORCUKOR, PORÍTOTT."— Előadás másolata:

1 ÉDESÍTŐK-2

2 FINOMÍTOTT ÉS NYERS CUKOR11.1 FEHÉR CUKOR, (FINOMÍTOTT CUKOR, KRISTÁLYCUKOR) DEXTRÓZ (ANHYDROUS, MONOHYDRÁT), FRUKTÓZ11.1.1 PORCUKOR, PORÍTOTT DEXTRÓZ11.1.2 SOFT FEHÉR, SOFT BARNA CUKOR, GLÜKÓZ SZIRUP, NYERS NÁDCUKOR 11.1.3 SZÁRAZ GLÜKÓZ SZIRUP (ÉDESIPAR) 11.1.3.1 GLÜKÓZ SZIRUP (ÉDESIPAR) 11.1.3.2 LAKTÓZ11.1.4 PLANTATION v. MILL WHITE CUKOR (NYERSANYAGA CUKORNÁD)11.1.5

3

4

5 KEMÉNYÍTŐ FORRÁSKEMÉNYÍTŐ DEXTRIN MALTÓZ GLÜKÓZ, FRUKTÓZ

6

7

8

9

10 ALKALMAZOTT ENZIMEK α-Amiláz: Keményítő hidrolízise 1-4 glükozidos kötés felbontásával (elfolyósodik), 85-95°C. pH 5-6, majd hőkezeléssel inaktiválják Amiloglükozidáz: lehűtött oldathoz adják, glükózig viszi a hidrolízist Glükóz-izomeráz: A glükóz oldatot immobilizált glükóz-izomeráz enzimmel feltöltött oszlopon átvezetik, a glükóz egy része fruktózzá izomerizálódik

11

12 ENZIMKÉSZÍTMÉNYEK

13 GLÜKÓZ SZIRUPOK JELLEMZŐ ÉRTÉKEI

14 FRUKTÓZ SZIRUPOK JELLEMZŐ ÉRTÉKEI

15 TERMÉKEK VÍZAKTIVITÁS ÉRTÉKE

16

17 ÉDESÍTŐK, MÉZ FINOMÍTOTT ÉS NYERS CUKOR11.1 BARNA CUKOR (KIVÉTEL 11.1.3) 11.2 CUKOR OLDATOK ÉS SZIRUPOK (KIVÉTEL11.1.3), RÉSZLEGESEN INVERTÁLT VÁLTOZATAI, MELASZ, TREACLE11.3 EGYÉB CUKROK ÉS SZIRUPOK (PL. XYLÓZ, JUHARSZIRUP)11.4 MÉZ11.5 HÁZTARTÁSBAN HASZNÁLT (ASZTALI) ÉDESÍTŐSZEREK, BELEÉRTVE AZ INTENZÍV ÉDESÍTŐSZEREKET IS11.6

18


Letölteni ppt "ÉDESÍTŐK-2. FINOMÍTOTT ÉS NYERS CUKOR11.1 FEHÉR CUKOR, (FINOMÍTOTT CUKOR, KRISTÁLYCUKOR) DEXTRÓZ (ANHYDROUS, MONOHYDRÁT), FRUKTÓZ11.1.1 PORCUKOR, PORÍTOTT."

Hasonló előadás


Google Hirdetések