Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Összefoglaló kérdések. Milyen energiája van a repülő labdának? A kifeszített íjnak? Az elektromos villanytűzhelynek? A forró víznek?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Összefoglaló kérdések. Milyen energiája van a repülő labdának? A kifeszített íjnak? Az elektromos villanytűzhelynek? A forró víznek?"— Előadás másolata:

1 Összefoglaló kérdések

2 Milyen energiája van a repülő labdának? A kifeszített íjnak? Az elektromos villanytűzhelynek? A forró víznek?

3 Milyen energiája van : A repülő labdának?mozgási energia A kifeszített íjnak?rugalmas energia Az elektromos villanytűzhelynek?elektromos energia v. belső energia A forró víznek?belső energia

4 A 200 o c-os sütőből kivett tepsi húst a 20 o c-os konyhakőre tesszük. Egészítsd ki a mondatokat! A tepsi belső energiája megváltozott, mégpedig csökkent. A kő belső energiája is megváltozott, mégpedig növekedett.

5 A 200 o c-os sütőből kivett tepsi húst a 20 o c-os konyhakőre tesszük. Egészítsd ki a mondatokat! A tepsi belső energiája megváltozott, mégpedig csökkent. A kő belső energiája is megváltozott, mégpedig növekedett.

6 Írd le az energia-megmaradás törvényét! Két test kölcsönhatása közben mindkét test energiája megváltozik. Amennyivel az egyik test energiája csökken, a másik test energiája ugyanannyival növekszik.

7 Írd le az energia-megmaradás törvényét! Két test kölcsönhatása közben mindkét test energiája megváltozik. Amennyivel az egyik test energiája csökken, a másik test energiája ugyan- annyival növekszik.

8

9

10 Egészítsd ki a mondatokat! Egyszerű gépek segítségével kedvezőbbé tehetjük az erőhatás nagyságát és irányát, illetve a támadás- pontjának a helyét. Az egyszerű gépek egyik fajtája a tengely körül elforgatható merev rúd, amit emelőnek nevezünk. Az egyik típusa az egyoldalú emelő, mint például a taliga, a másik típusa pedig a kétoldalú emelő. Ilyen eszköz pl. a harapófogó.

11 Egészítsd ki a mondatokat! Egyszerű gépek segítségével kedvezőbbé tehetjük az erőhatás nagyságát és irányát, illetve a támadás- pontjának a helyét. Az egyszerű gépek egyik fajtája a tengely körül elforgatható merev rúd, amit emelőnek nevezünk. Az egyik típusa az egyoldalú emelő, mint például a taliga, a másik típusa pedig a kétoldalú emelő. Ilyen eszköz pl. a harapófogó.

12 Írj példákat belső energia változásokra! Hideg vízbe forró teát teszünk Gázlángra hideg vizet teszünk Fagyasztóba húst teszünk Nyáron az öntözőcsőben lévő víz felmelegszik

13 Írj példákat belső energia változásokra! Hideg vízbe forró teát teszünk Gázlángra hideg vizet teszünk Fagyasztóba húst teszünk Nyáron az öntözőcsőben lévő víz felmelegszik

14

15

16

17

18

19


Letölteni ppt "Összefoglaló kérdések. Milyen energiája van a repülő labdának? A kifeszített íjnak? Az elektromos villanytűzhelynek? A forró víznek?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések