Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

VADÁSZTERÜLETEK állathigiéniája. Bevezetés A vadtenyésztés higiéniája olyan technológiai eljárás, amelynek során biológiai és technológiai módszereket.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "VADÁSZTERÜLETEK állathigiéniája. Bevezetés A vadtenyésztés higiéniája olyan technológiai eljárás, amelynek során biológiai és technológiai módszereket."— Előadás másolata:

1 VADÁSZTERÜLETEK állathigiéniája

2 Bevezetés A vadtenyésztés higiéniája olyan technológiai eljárás, amelynek során biológiai és technológiai módszereket alkalmazunk az egyes vaffajok szaporítása, hasznosítása és megőrzése érdekében. 1368 vadászati terület Mo-n Nő az érdeklődés a vadászat iránt Kiváló ökológiai és emberi adottságok Apróvadtenyésztés intenzív formája

3 Az vadászati ágazatról Élőhelydegradáció-ökológiai feltételek romlása ( intenzív agrár- és erdőművelés) : légköri, víz és talaj, környezetszennyezés A vadászható fauna szerkezeti változása, összhústömeg aránya: 80 % nagyvad 20 % apróvad. Az össz vadászati terület tagolódása 18 % állami terület A vadásztársaságok 82%-on gazálkodnak, melynek a színvonala eltérő Várható a hazai vadászok számának jelentős növekedése, bővül a vadászati igény, amely intenzív vadgazdálkodást feltételez.

4 A vadgazdálkodás ökonómiai helyzete Eu. Legnagyobb vadhús és élővad export Legnagyobb vadászati turizmus A nyereséggel arányos hatékonyságot kell növelni, a vadászati ágazat eszközállományát, technikai színvonalát kell növelni.

5 Apróvad A vadgazdálkodás hírnevének megalapozója, sporttevékenységen túl jelentős export. Az intenzíven művelt mezőgazdasági területek veszteségét intenzív szárnyasvadtenyésztéssel kell pótolni Az intenzív szárnyasvad- tenyésztés lejövedelmezőbb ágazata a FÁCÁNTENYÉSZTÉS: évi 700 e db.

6

7

8 Apróvad A vadkacsatenyésztés és a fogolytenyésztés új ágazatai a magyar vadgazdálkodási gyakorlatnak: Röptetett vadkacsavadászat Röptetett vadkacsavadászat Félvadrendszerű kacsaszaporítás Félvadrendszerű kacsaszaporítás Pecsenyekacsa-előállítás ( export: 550 ezer/év) Pecsenyekacsa-előállítás ( export: 550 ezer/év) Fogoly zárttéri tenyésztés(export:50 ezer/év) Fogoly zárttéri tenyésztés(export:50 ezer/év)

9 Nagyvad A gím, a vaddisznó, a dám és a muflontenyésztés kivitelezhető vadaskerti viszonyok mellett. Okai: vadászati turizmus mezőgazdasági export mezőgazdasági export hústömeg biztosítása, élőagancs, sperma és zigóta előállítás hústömeg biztosítása, élőagancs, sperma és zigóta előállítás

10


Letölteni ppt "VADÁSZTERÜLETEK állathigiéniája. Bevezetés A vadtenyésztés higiéniája olyan technológiai eljárás, amelynek során biológiai és technológiai módszereket."

Hasonló előadás


Google Hirdetések