Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mit jelent és miért fontos a felelős erdőgazdálkodás? Horváth Iván vezérigazgató-helyettes Bakonyerdő Zrt. Budapest, 2014. június 4.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mit jelent és miért fontos a felelős erdőgazdálkodás? Horváth Iván vezérigazgató-helyettes Bakonyerdő Zrt. Budapest, 2014. június 4."— Előadás másolata:

1 Mit jelent és miért fontos a felelős erdőgazdálkodás? Horváth Iván vezérigazgató-helyettes Bakonyerdő Zrt. Budapest, 2014. június 4.

2 Erdőgazdálkodás Magyarországon Magyarország erdei: 2 millió ha FSC tanúsított: 320.963 ha Bakonyerdő: 62.254 ha

3 A Bakonyerdő Zrt. A Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság a Balaton-felvidék és a Magas- Bakony erdeinek kezelője. Állami tulajdonú szervezet. 62.254 hektár területen helyezkedik el Ebből 26.168 hektár védelmi, 31.617 hektár gazdasági, 626 hektár közjóléti rendeltetésű Állat- és növényvilág: Nagyvadak: gím- és dámszarvas, őz, muflon, vaddisznó Fő fafajok: cser, bükk, tölgy, fenyő Hét természetvédelmi terület összesen 1799,9 hektár nagyságban. Az erdészeti ágazat 2014-ben nyerte el az FSC tanúsítást

4 Tevékenységek Erdőgazdálkodás Vadgazdálkodás Közjóléti szolgáltatások Pl: Erdészeti erdei iskolák Állatparkok Fafeldolgozás Fűrészüzem parkettagyártás

5 Az erdő mint gazdasági egység Az erdők fenntarthatóságának leglényegesebb eleme az éves fanövedék és fakitermelés megfelelő arányának biztosítása.

6 Hogyan biztosítja az FSC az erdők megújulását? Erdő helyett erdőt kell létrehozni. Természet közeliség aránya folyamatosan nő. Tarvágás csak olyan helyen történik, ahol nem lehetséges a természetes felújítás.

7 Az FSC szerződésben vállalt kötelezettségeink

8 Mindennapi fogyasztói döntéseink során gondoljunk arra, hogy egy- egy jó vagy rossz választás milyen folyamatokat indít el Földünk természeti folyamataiban. Önmagunk is hatással vagyunk az élet körforgására! „Az erdőben olyan dolgok vannak, amelyekről mohaágyon évekig ábrándozhatnánk.” Franz Kafka Megújuló döntésekkel a megújuló Földért!

9 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Mit jelent és miért fontos a felelős erdőgazdálkodás? Horváth Iván vezérigazgató-helyettes Bakonyerdő Zrt. Budapest, 2014. június 4."

Hasonló előadás


Google Hirdetések