Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A szelídségre való nevelés egy agresszív világban, avagy hogyan nézzen szembe a gyerek az iskolai bántalmazással? „Értsünk szót!” – szülők iskolája 2.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A szelídségre való nevelés egy agresszív világban, avagy hogyan nézzen szembe a gyerek az iskolai bántalmazással? „Értsünk szót!” – szülők iskolája 2."— Előadás másolata:

1

2 A szelídségre való nevelés egy agresszív világban, avagy hogyan nézzen szembe a gyerek az iskolai bántalmazással? „Értsünk szót!” – szülők iskolája 2. Nagyvárad, 2015. március 13. Dr. Balla Annamária

3 Korkép – kórkép

4 Iskolai agresszió ’90es évek Fizikai bántalmazás: verés Nyílt verbális agresszió: csúfolódás, káromkodás Közvetett verbális bántás: pletyka 2000 után Bullying Cyberbullying https://www.youtube.com/watch?v=Yobspa2b81M

5 Zaklató/agresszor, áldozat, szemlélő Személyes konfliktus Csoportos

6 A bullying tünet és nem ok!!! Tünetkezelés Ok kezelés

7

8 Bibliai szemlélet a szelídségről A szelídlelkűség ismert legyen, azaz jellemezzen! (Filippi 4,5) A szelídség nagy bűnöket lecsendesít! (Prédikátor 10,1 – Károli fordítás) A szelíd szív a testnek élete (egészsége)! (Példabeszédek 14,30) A szelídség párosul boldogsággal (Máté 5,5) és okossággal (Máté 10,16) A szelídséget tanulnunk kell (Máté 11,29), magunkra öltenünk (Kolossé 3,12), és megteremnünk (Galata 5,22)!


Letölteni ppt "A szelídségre való nevelés egy agresszív világban, avagy hogyan nézzen szembe a gyerek az iskolai bántalmazással? „Értsünk szót!” – szülők iskolája 2."

Hasonló előadás


Google Hirdetések