Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Felkészítő tanár: Készítette: Felkészítő tanár: Táncsics Mihály Közgazdasági, Ügyviteli, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Felkészítő tanár: Készítette: Felkészítő tanár: Táncsics Mihály Közgazdasági, Ügyviteli, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és."— Előadás másolata:

1 Készítette: Felkészítő tanár: Készítette: Felkészítő tanár: Táncsics Mihály Közgazdasági, Ügyviteli, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézménye 3100 Salgótarján Zemlinszky R. út 4.

2

3 A Facebook amerikai alapítású ismeretségi hálózat, amely 2004. február 4- én kezdte működését.

4 A világ egyik legnagyobb ismeretségi hálózata A rendszer használata ingyenes Csatlakozni hozzá meghívás nélkül, egyszerű regisztrálással lehet

5 Még gyerekcipőben jár a hazai Twitterezés de hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a Facebook.

6 Kölcséghatékony internetmarketing eszköz és figyeli az analytics. Kicsit egyszerűbb, viszont ezáltal sokkal pörgősebben, gyorsabban lehet hasznos információkhoz jutni.

7 A Y o u T u b e e g y o l y a n w e b l a p, a h o l a f e l h a s z n á l ó k v i d e o k l i p e k e t t ö l t h e t n e k f e l é s n é z h e t n e k m e g.

8 HD videók AudioSwap Gyorslista Értékelés Kifogásolás

9 A myspace-t többnyire zene és videó megosztásra használják, főleg együttesek alakítanak ki kisebb honlapokat, rajongói közösségeket az oldalon.

10 Az oldalra zenészek is készíthetnek profilokat, így a MySpace rendszer ingyenes használatával mentesülhetnek blogkészítéstől, galéria rendszerek kialakításától

11 Napjainkban megszűni látszik, mert sokak választanak újabb, (jobb?) közösségi oldalt... A myVIP egy magyar ismeretségi hálózat, ami 2006. április 8-án kezdte meg működését.

12 Kép, zene- és videófeltöltés myVIP Klub Rádiók Faliújság Új design, és fejlesztések

13 A gyerekek számos magatartási és biztonsági kockázattal találkoznak a közösségi webhelyre feliratkozás és annak használata kapcsán. Internetes kötekedés - A gyerekek olyan dolgok kimondására is hajlandóak a neten, amit nem tennének meg személyesen. Akármelyik végén is van a gyerek az ilyen kötekedésnek, a netes kötekedés érzelmi töltésű konfliktusba sodorhatja. Törvényellenes magatartás - Némelyik gyerek olyat állít, aminek sokkal komolyabb lehet a következménye. Cselekedetük jogi jelentőségével tisztában nem levő tinik nemszeretem tanárokat és más felnőtteket rágalmaznak.

14 Ragadozók - Sajnálatos módon a felnőttek gyermek- vagy fiatalkorú áldozat keresésére használhatják ezeket a helyeket. A személyes profilokban a törzshelyek, címek, iskolák neve után kutakodva megtalálhatják azt az információt, amellyel becserkészhetik a gyereket. Számítógépes bűnözés - A számítógépes bűnözők rávehetik a gyanútlan felhasználót, hogy olyan személyes és pénzügyi adatait árulja el, amellyel aztán azok a bankkártya vagy a bankszámla terhére gazdagíthatják magukat. Hogyan védheti meg a gyermekét? A weben megkereshetőek a gyermek lapján közölt információk. A gyerek azonban úgy érezheti, hogy a szülő nem bízik benne, ha letiltja profilját és túlontúl egyszerű a szülő tudta nélkül egy újabbat nyitni. A beszélgetés, a bizalom építése és a tanítás sokkal hatásosabb.

15 http://www.ker-st.hu http://pcworld.hu/kozossegi-portalok-veszelyei-20070904.html http://www.google.hu http://hu.wikipedia.org http://myvip.hu http://facebook.com/ http://twitter.com/ http://www.myspace.com/ http://www.youtube.com/


Letölteni ppt "Készítette: Felkészítő tanár: Készítette: Felkészítő tanár: Táncsics Mihály Közgazdasági, Ügyviteli, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és."

Hasonló előadás


Google Hirdetések