Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Közösségi portálok használata

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Közösségi portálok használata"— Előadás másolata:

1 Közösségi portálok használata
Készítette: Marosi Anikó Felkészítő tanár: Mgr. Spek Krisztina Iskola: Magyar Tanítási Nyelvű Magán Szakközépiskola-Gúta

2 „Minden annál az elvnél kezdődött,
hogy a világon bárkitől bárkihez el tudsz jutni 5 lépésben.“

3 az internetes kommunikációt szolgálják
kialakultak kisebb-nagyobb közösségek saját profilt, adatlapot hozhatunk létre megoszthatjuk másokkal képeinket, videóinkat, adatainkat, tevékenységeinket megkereshetjük régi ismerőseinket és újakat szerezhetünk, barátkozhatunk könnyedén társaloghatunk barátainkkal, családtagjainkkal, üzeneteket hagyhatunk nekik

4 Az első közösségi portálok
Everyonesconnected.com volt a legelső közösségi portál. Az USA-ban indult útjára. Friendster: 2002-ben indult, az első nyilvános portálnak vallotta magát. Ryze: szintén az első közösségi portálok között jelent meg.

5 Legismertebb közösségi portálok…

6 Leginkább a képek és videók megosztására használják
Leginkább a képek és videók megosztására használják. Ez az egyik leghíresebb portál. főleg együttesek alakítanak ki kisebb honlapokat, rajongói közösségeket az oldalon.

7 Eredetileg főiskolák diákjainak készítették az oldalt, de annyira népszerű lett, hogy nyilvánossá tették.

8 A facebook, napjaink leglátogatottabb közösségi portálja is küzd problémákkal júliusában a felhasználók közül kb. 100 millió adatai kerültek ki letölthető formába.

9 A Melletti érvek: Ellenérvei: Megtalálhatjuk régi ismerőseinket
Ismerkedhetünk, barátkozhatunk Chatelhetünk akár külföldiekkel, idegenekkel is Feltölthetünk fotókat. Mások képeit is szabadon megtekinthetjük Beszélgethetünk családtagjainkkal, ha azok külföldön tartózkodnak, megspórolva a telefonszámlát Ellenérvei: Elvesznek a régi, személyes találkozások Nem ismerjük meg az emberek személyiségét Nem tudjuk meg, hogy személyesen hogy reagálna a másik fél a beszélgetések alatt Sokan nem is magukról töltenek fel képeket, letölthetőek lesznek saját képeink is Csak akkor kommunikálhatunk, chatelhetünk, ha a másik személy is online(elérhető)

10 A Twitter ismeretségi hálózat és mikroblog-szolgáltatás, mely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy rövid bejegyzéseket vagy egymásnak szánt üzeneteket írjanak Magyar találmány. Ez a vezető közösségi portál Magyarországon. A legtöbb magyar fent van az IWIW-en.

11 Bár 27 nyelven elérhető, mégsem aratott nagy sikert.
2006-ban indult,nagyon rövid idő alatt vált ismertté. 2 hónap alatt fél millió felhasználója volt. Bár 27 nyelven elérhető, mégsem aratott nagy sikert. A tinédzsereknek készült, de mára megcsappant a látogatók száma.

12 Közösségi portálok veszélyei…

13 Az interneten: Vannak, akik másnak adják ki magukat, mint akik, és becsaphatják,elcsalhatják a gyerekeket, bántalmazhatják őket, és a legtöbb esetben a szülő mit sem tud az egészről Sok gyermek hamis állításokat tesz közzé, amelyekből rengeteg bonyodalom származik Bárki felhasználhatja, ellophatja az adatainkat Gyanútlanul elkérhetik tőlünk személyes, pénzügyi adatainkat, amivel kárt okozhatnak nekünk adataink alapján felkereshetnek, kirabolhatnak, zaklathatnak bennünket Zaklathatnak bennünket levélben, becsaphatnak reklámokkal A

14 Különféle cégek nevében írhatnak nekünk, így gyanakvás nélkül elkérhetik személyes adatainkat, majd küldenek nekünk egy linket, és a linkre rákattintva, már hozzá férhetővé vállnak személyes adatainkat.

15 Sok szülő nem ért a számítógéphez, internethez, vagy vannak olyanok is, akiket nem érdekel, hogy gyermekeik mit csinálnak ott. De sosem baj ha elbeszélgetünk gyerekeinkkel, milyen veszélyek fenyegetik az interneten, hogy védekezzenek ellenük.

16 8 pont, amivel védekezni tudunk az internet veszélyei ellen:

17 Ne nyisd meg a továbbított linkeket!
Tájékozódj! Ne nyisd meg a továbbított linkeket! Alkalmazd az adatvédelmi beállításokat! Ismeretleneket ne igazolj vissza!

18 Ne csatlakozz bármilyen csoporthoz!
Ne tölts fel bármit, mert ha letörlöd, utána is ottmaradt! Ne telepíts akármilyen alkalmazásokat! Klikkelés előtt gondolkodj!

19 Köszönöm a figyelmet!

20 Források: http://www.standard-team.hu/kozossegi-portal-szotar.html


Letölteni ppt "Közösségi portálok használata"

Hasonló előadás


Google Hirdetések