Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..) Készítette: Gajdács Brigitta Felkészítő tanár: Beszeda Beáta BÉKSZI Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..) Készítette: Gajdács Brigitta Felkészítő tanár: Beszeda Beáta BÉKSZI Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari."— Előadás másolata:

1 Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..) Készítette: Gajdács Brigitta Felkészítő tanár: Beszeda Beáta BÉKSZI Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagiskolája 5600 Békéscsaba, Gyulai út 32.

2 Portálok Fogalma Előnyei Hátrányai Veszélyei Hogyan segíthet a munkaadónak a közösségi portál Rövid jellemzése egy közösségi hálónak

3 Érdekességek a facebookról Facebook etikettje Kik használják Egy Kérdőív szerint

4 Magyarázatok: Portál: Eredetileg internetes kiindulópontot jelent, ahol az ember friss információkhoz juthat, szolgáltatásokat vehet igénybe és eljuthat különböző helyekre. Fórum: Nem valós idejű társalgásra, hosszútávú, maradandó, olykor magán légkörű eszmecserére és üzenetküldésre való.

5 Közösségi háló fogalma Közösséginek nevezhetünk egy hálózatot, ha az azt használók kölcsönös viszonyra képesek egymással. Ez a lehető legtágabb definíció, és nagyjában minden belefér a fórumoktól elkezdve a mai összetett hálózatokig bezárólag.

6 Előnyei Régi ismerősök felkeresése Információ közlése másokkal Hirdetések Levelezések Ismerkedés Kapcsolatépítés

7 Hátrányai Személyiséglopás nem lehet tudni, hogy ki milyen valójában Függőséget okozhat Olyan embereket ismerhetsz meg akik rosszat akarhatnak neked

8 Veszélyei Hamis adatokat adhatnak meg magukról mások Mindent megtudhatnak rólad Átverhetnek Pedofília

9 Hogyan segíthet a munkaadónak a közösségi portál Sokszor a munkaadók mielőtt felvesznek valakit,valamelyik közösségi portálon megnézik a képeit illetve az adatlapját. Munkaidőben ha valaki közösségi oldalakon van fent,akkor a főnöke azt tudja ellenőrizni.

10 Rövid jellemzése egy közösségi hálónak: FACEBOOK Mark Elliot Zuckerberg a Facebook tulajdonosa Pillanatok alatt népszerűvé vált 132 vizsgált országból már 115-ben a Facebook a vezető közösségi oldal. Több mint félmilliárdan használják már 2004. februárjában indult

11 Facebook etikettje 1.Ha ismerősnek jelölsz valakit, írj személyes üzenetet 2.Ne küldj linket az ismeretség felvételekor 3.Válaszolj személyes üzenettel ha téged jelölnek ismerősnek 4.Köszönd meg az ismerőseid aktivitását 5.Ne küldj szemetet az ismerőseid üzenő falára

12 6.Fűzz megjegyzést az ismerőseid bejegyzéseihez, lájkolj és ossz meg 7.NE reklámozd a blogod, weboldalad vagy fantasztikus üzleti lehetőséged 8.A *90/10-es szabály 9.Reklámozd az ismerőseid eseményeit, bejegyzéseit 10.NE jelöld be az ismerőseidet fényképeken, videókon, alkalmazásokban ha semmi köze sincs hozzá *Aktív Facebook felhasználók 90%-a hasznos, minőségi tartalmakat oszt meg a közösséggel. 10% viszont lényegtelen dolgokat oszt meg úgynevezett „szemetet” ami nem érdekli a közösséget.

13 Egy kérdőív szerint: Középiskolásokat kérdeztem meg, hogy manapság a legnépszerűbb közösségi hálóról mi a véleményük és miért szeretik használni Érdekes eredményeket kaptam.

14 Miért szeretik? Miért nem szeretik? Jó szórakozási lehetőség Lehet chatelni Ismerkedési lehetőség Gyorsan megtudom az új információkat Megszűnhet a személyes kapcsolattartás 10 diákból 9 szereti és rendszeresen használja a facebookot !!!! A diákok többsége naponta többször is felmegy a facebook oldalára hogy megnézze hogy történt-e valami változás. Meglepő, hogy alig mondanak rosszat róla.

15 Köszönöm a figyelmet!

16 Források: http://szocial.blogspot.com/ http://www.freeweb.hu/komocsip/portals.html http://www.fb1percesek.com/facebook/facebook-etikett-10- es-lista/http://www.fb1percesek.com/facebook/facebook-etikett-10- es-lista/ http://www.technet.hu/hir/20101213/a_facebook_felfalja_a_ vilagot/http://www.technet.hu/hir/20101213/a_facebook_felfalja_a_ vilagot/ http://fabig.blog.hu/2010/10/25/facebook_fuggoseg_szokas okhttp://fabig.blog.hu/2010/10/25/facebook_fuggoseg_szokas ok http://www.hotdog.hu/magazin/magazin.hot?m_id=39103 www.iwiw.hu, www.myvip.com, www.facebook.com, www.twitter.comwww.iwiw.huwww.myvip.comwww.facebook.com www.twitter.com


Letölteni ppt "Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..) Készítette: Gajdács Brigitta Felkészítő tanár: Beszeda Beáta BÉKSZI Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari."

Hasonló előadás


Google Hirdetések