Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Panghy Bence

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Panghy Bence"— Előadás másolata:

1 Készítette: Panghy Bence
Harkány turizmusa Készítette: Panghy Bence

2 Tartalomjegyzék Harkányról Harkányról II. Látnivalók – Templomok
Egyéb látnivalók Harkányi Gyógyfürdő Jellemző programok

3 Harkányról Harkány Magyarország, valamint Baranya megye déli részén található, 8 km-re a horvát határtól. Neve feltehetően Töhötöm fia, Horka (Harka) nevéből ered, amelyet 1323-ban említ először írásos emlék, Nagh Harkan néven.

4 Harkányról II. Magyarország egyik legjelentősebb, legszebb gyógyfürdőhelye Baranya megye déli, mediterrán klímájú vidékén. Kincse, a gyógyvíz ugyan már a török megszállás idején sem volt ismeretlen, az első fürdőszezon 1824-es dátummal íródott a vidék történelmébe.

5 Látnivalók - Templomok
Katolikus templom és templomkert: Az 1990-es években épült templom külső falán Jézus szenvedéstörténete látható Morvai László tűzzománc alkotásaiban. A tűzzománc stációk a templomkertben is folytatódnak, a magyar történelem jeles eseményeit és személyiségeit bemutatva. Református templom: A Gyógy- és Strandfürdővel párhuzamos Kossuth Lajos utcában található az 1802-ben épült, műemléki védettséget élvező református templom. Terehegyi református templom: Az 1798-ban épült, szintén műemléki védettséget élvező templom a terehegyi városrész kis dombján található.

6 Katolikus templom

7 Egyéb látnivalók Zsigmondy sétány, Park: A Fürdőtől délre elhelyezkedő ősparkban számos képzőművészeti alkotás és kényelmes padok várják a pihenni vágyókat. Harka-kút: Az ősparkban található 2000-ben felállított, értékes Zsolnay alapanyagú szökőkút a harkányi víz legendájához kapcsolódó motívumot ábrázol. Országalmás csobogó: A 2000-ben felállított, Polgármesteri Hivatal előtt álló Milleniumi Országalmás csobogó Vajda László és Kamerer Tamás munkája.

8 Harka-kút Park, sétány Országalmás csobogó

9 Harkányi Gyógyfürdő A gyógyvíz spontán hatása érvényesül. Természeti adottságai kitűnőek: kedvező éghajlata, a gyógyfürdő mikroklímája, és az évi napsütéses óra kiváló kiegészítője egy gondosan megtervezett fürdőkúrának. A mozgásszervi, ízületi betegségek megelőzésében-gyógyításában, csontritkulás, krónikus nőgyógyászati gyulladások, valamint a nyirokkeringés zavarainak javításában nagyon szép eredmények érhetők el egy-egy harkányi kúra során. A fürdő bőrgyógyászai kiváló eredményeket értek el a pikkely-sömör kezelése során a harkányi gyógyvízzel, amilyen hatású víz Európához legközelebb a Holt-tenger.

10 Gyógyfürdő

11 Jellemző programok Harkányi Big Band és Jazz Fesztivál - június
Harkányi Fürdőfesztivál - július Mediterrán Tenkesalja Fesztivál - augusztus Szüreti Fesztivál - szeptember Ördögűző / Téltemető - február

12 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Készítette: Panghy Bence"

Hasonló előadás


Google Hirdetések